CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 28, 2010

Rasamas Ayamas!

Jumaat lepas smpat tulis nak g Alamanda je. Lepas g Kajang, singgah di Alamanda dengan bantuan mak nya ina yang sudi turunkan kami di Alamanda itu. Jadinya persinggahan yang tak terduga gitu. Sesampainya di situ Alamanda dah pun penuh dengan rakyat Putrajaya. Time lunch. Jumaat. Bru dpt gaji pulak. Memang lah fulled. Sumenya wanita sahaja. Memula pusing2 dulu, tgk handbag dgn kasut (perkara wajib) pastu tak larat nk tgk dah. Sebab aku bukak jenis kaki branded.. So tak brape nak kehairanan tgk brg2 Sembonia, Alfo Raldo, dan ntah hape2 lagi tu. Dalam pala otak aku terbayangkan Times Square je. Ye! Times Square je. Jadi mata terus melilau mencari sudut2 makanan. Ada :

The Chiken Rice Shop


Pizzza Hut



A&W



Secret Recipe



Bayou


Penang Village



Rasamas




 The Manhattan Fish Market







Dah puas gaduh, bebel2, bertumbuk, cubit2.. Akhirnya kami pilih makan kat Rasamas. Fulled time tu. Ada meja kecik kami duduk je. Terlalu excited nak order (padahal lapar gila) aku dgn ina pun terus lah ke kaunter. Amek menu. Pilih2. Sebijik mcm org tak bersalah. Memang la. Nak order kan.. Mana ada salah. Gadis yang jadi pelayan Rasamas tu tanya kami

dah order ke?

Kami pun jawab

belum

Dalam hati dh ckp dh

bengong. Aku kan tgh tgk menu msti la belum order. Odw nak order la ni.

Tiba-tiba dayah panggil. Mulut dia terkumat kamit ckp sesuatu. Jari dia tunjuk2 meja kami. Ohhh.. Order kat meja. Takyah g kaunter. Gelak sikit kat gadis pelayan Rasamas td tu pastu blah! Hahahaha..

Kat meja dh ada menu dh. Pelayan lelaki dh standby dgn buku kecik ngan pen. Nak salin order kami la tu. Yg penting muka jgn cover malu. Buat je muka 'ye? ntah, aku tak kisah pun' hahahaha..

Dah order menu masing2, pose la lebih kurang kat Rasamas tu. Org tgk kami mcm tak puas hati ada, mcm nmpk artis ada hahaha.. Bak kata ina dgn dayah 'lantak la bukan guna duit diorg pun' that's it! So, please snap as much as you can ya gals!

Pilih menu. Banyak sgt pilihan.

Dah pilih nak makan apa, so its time to wait our food will be served in few minutes occay.. Masa tgh tggu tu snap pic sikit..




Bila ina nak train jadi pelayan Rasamas. Gini la rupe nya. Ada gaye k!



Air dah sampai. Yang kaler itam tu ice lemon tea (confirm. lps kena tegur dgn ina. correction katanya!) yang pink tu air Pink Guava. Sedap sgt.


Masa tgh snap2 ni, ada banyak mata memandang. Ye la, silau mata diorg disebabkan flash mcm Anugerah Bintang Tak Brape Popular. Ada yang pandang pelik, ada yang pandang nak tgk2, ada jugak yang pandang mcm nak marah kami. Gagguan diorg nak suap ayam ke mulut. Mcm mana diorg tak marah ye tak. Tapi dayah dgn ina tetap class

Pedulik hape. Bukan guna duit diorg pun!  First class tau korg. Aku tak pernah buat mcm korg. Sebab korg, aku hadap jugak.. Hahaha

After a while ( i mean, after banyak mata jeling2 kami dek kerana flash dslr gilo tu) sampai gak makanan kami. Kalo lagi lambat ayam2 kami smpai, lagi banyak mata2 yang akan silau disebabkan flash dslr tuh.

So, ini makanan2 yang kami pesan


Lap2 sudu garfu dulu. Manja tol diorg ni tau.



My Meal : Fish and Chip
- Potongan ikan. rangup sgt kat bhgn luar. bhgn dlm lembut sgt dan manis rasa isi ikan
- ada coslow
- kentang goreng.rangup di luar, lembut di dalam.
- a slice of lemon
Harga RM 11.90 sahaja



Ina's Meal : Roaster Lada (western)
- ayam dgn kuah black pepper
- coslow
- kentang goreng.rangup di luar, lembut di dalam
Harga RM 16.90 sahaja



Dayah's Meal : Roster Lada ( Original)
- ayam
- sayur campur
- nasi campur kismis dan nanas
Harga RM 16.90 sahaja



Set Roster Lada Ina Punya. Termasuk lah pencuci mulut yang bentuk mcm kek dua ketul kaler kuning tu.
Memula ingatkan kek tau. Sebab ada ice cream vanilla skali. Bentuk pun dh mcm kek je kan.
Upanya bukan tau. Itu adalah Ubi Ketuk + Ice Cream Vanilla :)



Ni lah dia pencuci mulut tu. Tapi ni time dh abis. Ice Cream pun dah cair. Yummy giler.
Makan ubi ketuk dgn ice cream. Pasni beli ubi ketuk kat gerai pisang goreng, beli ice cream, mkn kat rmh.








Bila dah abis..


thank you AYAMAS!!

Berbaloi la mkn di Ayamas ni. Untuk makan bertiga, set2 meal di atas td tu hanya RM57.60.
Ok kan.. Time2 dpt gaji sila lah ke restaurant2 berhampiran anda. Bila dh tgh bulan dan menghampiri akhir bulan sila lah berkunjung ke cafe terdekat andaaaa!

Tata!

4 comments:

~ MaRsHMaLLoW ~ said...

yup!!!sgt cedap n b'baloi2!!!
nxt time kite g lg k...
tq bnyk999 :)

Cik Yunn said...

sure la boleh.. alamanda tu kan sekangkang kera je.. ;) pasni kita try menu lain k :)

cHe cHue said...

skangkang kera yer? meh try ko kangkang kan alamanda tu .. tgk berape luas?

~ MaRsHMaLLoW ~ said...

Cik Yunn :ok2.blh aje :)

cHe cHue : hahahaha :p