CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 23, 2010

Rayap2 tgh malam

Selasa mlm yang lepas, aku berjalan2 dengan leha, risma, eley dan hakim. Gila skema ayat aku..

Occay, eley drive, kami yang lain duduk saja tgu sampai ke destinasi. Aku tunjuk jalan. Nasib baik betul. Sampai putrajaya g p18 dulu amek luggage aku yg dah tertinggal lebih dari sebulan lamanya. Lepas dh amek luggage trus g Taman Warisan. Perut dh lapar giler. Tapi dalam pala teringat, ofismate aku ckp kalo lambat nnt mknan abis. Tgk jam kat dashboard dkt kul 10. Sempat x eh? Drive laju2 g Taman Warisan (eley mmg drive mcm hantu). Lagi sikit nak smpai Taman Warisan hujan lebat giler2. Payung ada dua, tapi leh guna satu je. Yang lagi satu kitorg taktau nak bukak cane. Hakim ulang alik amek kitorg sorg2 dr parking lot ke kaki lima Taman Warisan. Basah gak akhirnya walaupun berpayung. Naik je ke Taman Warisan agak sunyi, ada beberapa meja je yang berorang. Yang lain kerusi telangkup kat meja. Kitorg pilih meja yang paling dkt dgn stall mknan. Abis basah2. Sebab payung tak memberi kesan positif utk selamat dari terkena hujan.

Tapi sedih mknan tak banyak pilihan. Nasi goreng pun ada 3 jenis je :
1. Nasi Goreng Kampung
2. Nasi Goreng Ikan Masin
3. Nasi Goreng Ayam

Aku decide laju2 nak mkn yang no 1. Yang lain2 lembab dok terfikir2. Last2 aku tolong decidekan utk diorg. 2 Nasi Goreng Kampung, 3 Nasi Goreng Ayam. Settle. Nak order sate ada lak suara sumbang ckp diorg bru je mkn sate. Eleh, kalo aku order abis gak sate tu nnt. Aku nmpk menu lain.

- Tauhu Bakar
- Kerang Bakar
- Sotong Kangkung
- Nasi Lemak dll

Aku order Kerang Bakar. Order air pun lambat. Memang sgt lah lambat budak2 ni tau! Nak pilih air mcm pilih baju. Siap tanya lak minum Kopi Dangdut nnt berdangdut tak? Boleh lak si Eley nanyi lagu dangdut kat situ gak. Gila! Abg buat air dok tahan senyum. Aku bukan tahan senyum. Aku tahan malu. Bengong!
Disebabkan tgh lapar, sume layan nasi goreng masing2 dengan senyap. Bila tiba giliran En.Kerang Rebus aku stop mkn nasik. Kira nasik aku tak habis sepenuhnya. Kalo baby tau mmg kena marah. Nasib baby takde mlm tu. Kalo tak baby kena abiskan. Yeah! Bila nak mkn kerang, aku terpaksa tukar nama. Bukan En.Kerang Rebus, tapi baby kerang yang sgt lah comel smpai tak smpai hati aku nak mkn mereka. Comel. Kecik. Gerammm..

Harap maaf, gambar mknan tak dapat disiarkan sebab tgh leka makan smpai lupa nak snap. Hahaha.. Dah tinggal pinggan bru tringat!




Aku paling suka background nie. Macam kat kg. Cantek!


Aku mcm pregnant. Huhuhu! Bukan salah aku. Salah baju occay.

 

Siyes, aku mcm pregnant. Huhuhu!

 
Time tgh berposing2 kat Jambatan Sembilu ni (nama sebenar jambatan ni aku taktau. yang aku tau jambatan sembilu je) ada la satu gang mamat kelantan yang cuba mengacau2 kami jadi kami pun berangkat lah pulang ke KL. Walaupun hati lum puas berposing.

Anyway, thank you Eley sebab sudi drive untuk kami walaupun mcm hantu. Elak semut tgh jalan konon. Benti tgh2 jalan, siap tarik hand break. Gila sungguh. Tapi akak sgt lah seronok. Sebab ko bw laju mcm Ferrari.

Risma tenkiu jugak sebab sudi ikot akak smpai g Putrajaya. Haha

Hakim, tenkiu sebab sudi menggedik bergambar dengan akak. Silau mata akak dlm keta gelap gelita tu ko dok snap tak henti2. Gila ko ni.

Leha, tak yah lah nak say tenkiu kat ko. Ko bukan membantu apa pun kan. Stakat pinjamkan kawan2 ko tu je takde la apa sgt kan? Hehehe.. Kasut aku yang ko pinjam tu jemur dulu sebelum ko simpan dalam kotak kasut.

Tata!


No comments: