CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 31, 2011

Garisan hitam putih makin malap. Bhgn II

Alhamdulillah Jenah dengan Kamal dah dapat kata sepakat. Baru Jenah faham dan mengerti disebalik apa yang Kamal buat. Kamal kena paksa! Ishh.. Tapi takpe, Kamal dah gtau Jenah, dia takkan tertipu lagi. Dia takkan biarkan pisang berbuah dua kali. Bagus2. Kamal terus terang gtau Jenah, kalau Jenah takde Kamal takleh hidup. Cayalah Jenah, pandai kau jaga Kamal. Ingat senang? Kawan aku si Jenah ni tak main la nasik kangkang. Guna syaiton. Ni guna diri sendiri. Ilmu carik! Bukan main kotor. Emosi lak aku kan.

Kamal pun dah janji berbagai2. Memang la janji senang je leh cancel ( mungkir la tu ) tapi ko tggu jelah bila sumpah janji kau makan diri kau sendiri kalau kau mungkir janji. Jadinya Jenah dengan Kamal sepakat nak hadapi masalah ipar duai bersama. Bak kata Kamal kalau kita dipihak yang benar, Allah akan permudahkan jugak jalannya. Betul2! Kata Kamal lagi, biarlah orang nak sakit hati dengan kita, benci kita tanpa sebab, buruk-burukkan kita, jaja cerita kita yang penting Allah tahu siapa kita. Yang penting kita tak salah. Biarlah mulut tempayan terus ternganga. Esok2 kita buang najis dalam mulut tempayan tu, amacam?? Hahahaha!

Bagus lah Jenah, Kamal tu sayang sangat kat kau. Nampak sangat kesetiaan dia tu. Kejujuran lagi la, benda menyakitkan hati kau pun dia bgtau. Hahaha.. Terlebih jujur kan.. Tapi takpe, yang penting dia gtau apa dia buat kat belakang kau. Takde la kau kena tipu dengan dia. Pasal mangkuk hayuns tu kau abaikan je Jenah. Dia nak berdengki dengan kau pun bukan dia dapat skroll kau tu. Bukan dia dapat jawatan kau tu. Lantak la dia sakit hati kat kau pun. Biar hati dia rosak sikit2 macam perokok tegar tu. Busuk, buruk! Apa dia dapat? Kau Jenah? Keja elok2, kumpul duit, having fun dengan Kamal.. Eh, dengar kata kau dengan Kamal dah mula merancang. Yeke? Cayalah Jenah.. Rancang molek2 eh. Buat sederhana dah la. Takyah nak bazir2, niat nak menunjuk. Dosa besar tau! Lepas dah bersatu nanti sure kau dengan Kamal makin menjadi2 kan? Yelah maksud aku kuar jejalan sesama, dating 24jam sesama, tgk wayang sesama, ikut Kamal buat aktiviti sesama, kan kau jugak cakap kat aku kau tak merasa buat semua tu dengan Kamal sebab nak simpan masa dah nikah nanti. Aku sokong!

Occay lah Jenah, ni blog aku. Citer pasal kau dah sampai Part Two dah. Citer aku pun tak sampai tahap bersiri-siri ni. terlebih caya kau ni! Hahaha.. I love you Jenah!!

Tata!

No comments: