CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, January 17, 2011

Perempuan perampas sebenarnya tak secun Fasha Sandha pun (copy sahaja)

Arini lum ada mood nak buat entry sendiri. Aku rajin nak copy and paste je, leh kan? Entry ni aku copy dr blog ahkak yang paling selamber dlm malaysia ni. Aku bc je terus rs mcm ada angin tiup2 kat pala aku ni (kira dingin2 la tu, mcm nk start marah, mcm tu la effect nya ). Korg bc lah eh.
 
 
 
Ahkak baru selesai membaca satu blog. Blog tentang realiti kehidupan. Blog tentang kekuatan wanita yang bangkit setelah dicederakan dengan teruk oleh lelaki.. Blog tentang kelemahan seorang wanita setelah dihancurkan oleh wanita lain, dan blog tentang kebangkitan seorang wanita demi anak anak setelah bapa sendiri melepaskan tanggungjawab yang dianugerahkan Allah.

Skit skit je la ahkak review eh. Risau plak empunya blog marah. Tapi seriusli, ahkak macam sedih, terkedu jugak bila baca cerita cerita dia.
Kisah bagaimana seorang wanita, merampas seorang suami, dan paling sadis, merampas seorang bapa kepada 3 orang anak kecil..Sepaling kecil masih dalam kandungan. (sekarang dah melahirkan..mungkin berumur setahun..tak berapa nak pasti)

Paling membuatkan ahkak menitis air mata, bila tertengok gambar kahwin bekas suami wanita itu dengan isteri baru..menangis kerana sebelum ni, watak PERAMPAS sangat sinonim dengan wanita seksi, cun, kulit gebu, tetek tajam, bontot jungkit, sore serak serak manja, basah gittue..tapi, PERAMPAS yang kisah ni, muka nya cantik la..takde la tak cantik beria..ala, cantik la..ishh..cantik la...hahhahahha
Mesti la cantik, gambar masa kawen dah hire jurumekap propesiyonal..cantik la sikit dari tak cantik macam biasa tu.. Ok, ahkak ada simpan gambo perempuan tu..siap save lagi gitu. Mana tau, korang ni semua bizibodi..suka berkongsi cerita kan? hahhaha..mesti semua nak te ngok muka perempuan perampas tu kan.. Hurm..biar la ahkak gambarkan sambil pejam mata (dan menahan rasa muntah)...
Muka dia ala ala pisang (lonjong), aerk skit..erm..korang tau tak makna aerk? sebut aerk tu bebetol..aaaaa eaarkkk..dapat tangkap tak? kalu tak dapat tangkap gak, ko bayangkan chef wan je la..susah benor la korang ni

Sinopsis skit skit,
semasa perempuan (akak itu) mengandung, Si Perampas dah paksa si lelaki itu menceraikan si akak itu.. gile kan Pisang tu? Orang tengah sarat, turun naik mahkamah...
Bila si akak tu melahirkan, si Pisang tu suh si lelaki takde kote tu amik anak kecik tu...agak agak si Pisang nak sua tetet leper dia kat budak kenit tu la kot..
Si lelaki plak, anak dah 3 orang, mahkamah arahkan bayar RM250 sebulan untuk 3 orang anak, DIULANGI, HANYA RM250 untuk 3 orang anak pun tak terbayor...ada ati nak bawak lari anak anak..ingat si Pisang tu bole jaga ke?

Fuh..ahkak tengok gambar si Pisang ngan lelaki pun dah panas..btw, banyak ooooo gambar pisang ngan SUAMI dia (yang dia rembat tu) kat blog dia..stok menganjing kat akak tu la tu... takpe takpe, korang jangan risau..ahkak dah print screen siap siap..mana tau tetiba dia delet blog, takde pulak bahan kita nak gelakkan nanti..kahkahkah

Dia siap bagi Nasihat berguna kat para ISTERI-ISTERI yang masih mempunyai suami..begini nasihatnya..



bahagia kan kitorang. (loving couple lah katakan)
Ini caption dia kat gambar dia ngan laki dia...tengok muka dia pun ahkak dah nak nangis..inikan baca caption dia..

pengajarannya kaum2 wanita, jgn la jd pemalas kat umah tu, mentang2 laki rajin, everything laki kena buat. mula2 okla. lame2 lemak la. bile laki dah bosan, paham2 sendiri lah. xmustahil la laki ramai gurl lain coz wife dia xpandai jaga. balik2 umah membebel, sape xbosan.lao bebel keje umah buat xpe, ni membebel tp keje umah xbuat. pinggan mangkuk bersepah kat sinki, kain berbakul xbasuh. anak xreti jaga. mane laki xcari pompuan lain. so kepada sesiapa yg digelar perempuan dan wanita, jaga lah suami anda sebaik baiknya.
haa...kepada perempuan perempuan yang dah kawen, anak berderet-deret tu, jangan malas..balik keja, buat semua keja rumah, laki biar dia rilek tengok tibi, pegang remot astro sambil isap rokok..tak kira la ko tengah masak, anak berak, berenti la masak, g basuh berak anak dulu..jgn suh laki buat keja..kang tak pasal pasal kena cerai..
huh..wei perempuan, ko bole la cakap..ko tu takde anak lagi..ko ingat jaga anak ni tak penat..ingat jaga anak ni sesenang macam ko isap kotey SUAMI ORANG? (masa tu la)
cara dia cerita tu macam dia tau plak apa jadi dlam umah akak tu..takpe, kita tengok nanti dia dah ada anak tak macam tongkang ke camne..
ahkak geli ko jangan la pertikaikan..umah ahkak memang cam tongkang...ahkak pemalas, laki ahkak rajin..siap sedia la ko, kak geli!!kahkahkahkah

walaopun i ni muda lagi..muda la jugak..tp i know la ckit2. ye la dulu time study amik engineering, ramai laki dr pompuan kan. dorg slalu la nasihatkan kitorg yg gurl2 nih.
muda dan bodoh!!! budak budak lelaki tu ajar ko isap ganja eh??jhahhaha
lelaki lelaki tu nasihat ape kat ko sampai ko jadi bodoh bingai macam sekarang? apa yang ko tau? tau kacau laki orang? tau rebut anak kecik orang ?? ko pandai ke jaga budak Pisang? kang ko plak masuk metro sebab mendera anak tiri!

ade gaya sorg ibu tak??? jgn smpai nti pic ameer rizwan ni jadi pic ameer firdaus dah la...
caption ni lepas dia letak gambar dia ngan anak sedara dia..nama anak sedara dia ameer rizwan..firdaus tu nama anak akak tu..yang baby tu..ko faham tak maksud perlian Pisang ni? dia ugut akak tu nak amik anak akak tu yang nama firdaus tu..ada ati nak amik anak orang kan?? suh la laki ko bayar duit nafkah anak anak dia dulu..ni tak, anak bersunat pun tak datang, anak masuk sekolah pun tak tanya kabar berita



tp this week, esok la aku ade dinner kat concorde kl. dinner sempena meraikan dia dah bercerai.
xsangka kan dia nak celebrate psl kes cerai dia kan.
dinner kat konkod tuuu...rm250 duit nafkah dulu weiii...
Kesian pepuan gini..dah amik laki orang satu hal, pandai reka cerita plak..dinner konkod konon..tabung ayam sape la kena pecah tuuuu...


haaa....itu dia skit skit sedutan dari blog adik Pisang kita...
Dah amik laki orang satu hal..ugut nak amik anak orang pun satu hal... siap mms gambar kawen derang masa hari perkahwinan derang pun satu hal....erm..aku tak ingat la..derang kawen masa akak ni tengah mengandung ke dah bersalin...bayangkan kepala tengah serabut, tetiba dapat mms gambar kawen lelaki yang penah menjadi suami sendiri..ko tak terasa nak telan ubat gegat?

Putaran hidup ni kan, kekadang diatas, kekadang kita kat bawah..masa ni kita bergelak ketawa sebab lelaki yang dulunya jadi suami orang, dah jadi suami sendiri..tapi, sampai bila hati nak tenang..si lelaki tu dah ada tanggungjawab dia..anak anak dia anugerah dari tuhan..lari kemana pun, si lelaki tu akan ingat jugak kat anak anak dia..lain la kalu ko layan dia tahap dewa...bagi anak comey-comey kat dia..itupun kalu si lelaki bole lupakan anak anak dari darah daging dia..

Tapikan dik Pisang,
bila ahkak tenung tenung muka ko ni, dan bandingkan dengan muka Laki ko tu, tak logik benar kalu nak kata si lelaki tu terpikat dengan pandangan pertama... Ahkak rasa betol la kena guna guna, walaupun sebelum ni ahkak mati mati tak percaya dengan penggunaan bomoh dalam isu penceraian, curang mahupun kawen lari..ahkak rasa semua tu busiitt...busittt..tapi sekarang tidak lagi...
bila tengok muka kau, even di hari persandingan kau, dengan bantuan jurumekap, dan potographer, muka kau tetap pisang..tak berubah..nangis tau!!

Kepada akak itu, tabahla kak eh...Allah senantiasa bersama orang yang teraniaya...


Tak berapa nak berani nak letak link blog akak itu..nanti tunggu akak itu komen kat sini la..baru aku letak link blog dia..
Kalu blog Pisang tu, korang nak, korang YM aku sendiri eh..hahhahah....


(aku cakap pasal orang, untung nasib diri aku pun aku tatau lagi)

kredit utk ahkak geli syg!

Tata!



2 comments:

dayah aziz said...

anti gila bangsa perampas ni. muka tembok africa

Cik Saila said...

sabar cik dayah..heee~
saya pun benci gila.. grrrr!
slm kenal :)