CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 18, 2011

Kali ni Game Kegilaan Aku - Zombie!

Tahun lepas ayah aku ada download kan game zombie kat Yahoo game. It just for trial. Free download maknanya trial jelah, jgn berangan dia nak bg terus. Kalo nak gak sila beli dgn harga USD4.00 kalo tak salah. Aku pun dah mcm zombie, tak berkelip dari laptop. Trial kan, kena la usaha lebih nak naik level. Aku sorg je pegang game tu. Adik aku lagi dua orang tak leh sibuk. Diorg download game lain. Sally's Saloon, Fashionista, Sally's Spa, ntah pape lagi lah. Sume yang ala-ala gadis main masak2. Tak syok kan. Tapi game zombie ni siyes best. Debar2 k.. Haha.. Zombie ni dia tak la ngeri, comel2 je. Tapi agresfi diorg tu yang buat berdebar. Dah pedih2 mata ngadap skrin laptop semata2 nak bunuh zombie2 yang tak kenal aku tu akhirnya abislah tempoh percubaan.. Huhuhu! Pastu takde dah zombie2 lagi kat laptop aku.

Tapi semalam aku dapat game zombie tu. Bukan trial lagi, ni full version occay.. Excited aku. Thx Ina.. Rasa nak terbang2 je. Apahal jelah aku kan? Ntah, game zombie ni best tau. Strategi tu penting. Pastu zombie2 pun pelbagai jenis. Meriah k.. Aku citer pjg2 pun lum tentu korg turut sama excited. Biarlah aku sensorang je yang fahami. Ke korg dah lama ada game ni. Aku sorg je yang meroyan sensorang kot.. Abaikan jelah.

Semasa excited membunuh zombie2 tu sume, aku sempat snap zombie2 comel yang mati kena bunuh dgn aku tu. Eh, bukan. Dengan strategi aku.


Level 1
yang kaler ijau tu aku panggil pokok tembak. yang kaler coklat tu ntah apa ntah. mcm kubu la lebih kurang.

Level 2
yang kaler purple tu aku panggil nek mok. yang ramai2 tu la zombie!




yang ada effect spotlight tu sbb ada mikel jackson. haha! korg ingat zombie takde yang mcm mikel jackson. ada okay..


mati mikel jackson tu. ada duit syiling. wajib amek k.
yang purple kecik2 tu anak cendawan.


ni surat dari zombie. pandai zombie nulis. tulisan pun klasik kan.
i found a note from zombie


ni kubur zombie2 tu. nanti cukup masa zombie kuar dr kubur masing2. ngeri!


nampak jelas x mikel jackson, siap dgn backup dancer lagi.

mati kau mikel jackson. ilang kepala.


A huge wave of zombies. Part ni memang ngeri sbb diorg datang ramai2!


Ni sikit penerangan sebelum naik Level 3


Level 3
Siap ada part dalam air lak. Ada zombie menyelam tau.

Matahari2 tersebut yang bagi korg mata. Dari mata yang terkumpul baru leh amek tanaman utk lawan zombies!


Kat bawah ni watak-watak Zombie yang harus aku bunuh


Ni tak ganas sgt. Tahap biasa. Tembak sikit je cepat mati.


Ni mcm ketua rombongan la. Dia bawak bendera, kira amaran yang kat blkg dia belambak zombie nak serang.


Yang ni pakai kon atas pala. Kira kebal sikit. Susah nak bunuh.


Yang ni mentang2 guna galah panjang, kemain lagi dia melompat over tanaman aku. Kira dapat la escape dari kena tembak.


Haa, tadi pakai kon. Ni pakai baldi pulak. Ni baldi besi tau. Gila susah nak bunuh dia. Selagi baldi dia tak jatuh slagi tu dia tak mati.


Ni tak padan dgn tua, siap baca surat kabar. Bila surat kabar dia koyak kena tembak, dia start ngamuk. Marah la konon surat kabar dia rosak. Pastu dia meluru laju ke depan. Tapi dia kan tua kerepot dah, jd tetap la mati.


Yang ni lak bawak pintu weih. Nak tembak dia kena lebih sikit. Yelah, bawak pintu kan. Protection dia kukuh  sikit. Nampak tak ayat 'after he ate the homeowner's brains'. Ngeri kau. Kalo aku tak bunuh diorg, kira diorg akan makan otak aku! Takmo!!


Aku benci gila yang ni. Dah la lari laju. Baju mcm apa ntah. Susah nak bunuh lak tu. Degil. Aku bom je. Padan muka.


Ni la mikel jackson. Cam tak caya kan? Hahaha.. Style dia datang dia menari mcm mikel. Lambat la nak sampai. Senang sikit nak bunuh.


Yang ni backup dancer mikel tadi. Dirog wajib berempat. Pun menari mcm mikel.


Yang ni leh masuk dalam air masa kat Level 3. Siap pakai pelampung ok! Hahahaha!


Stakat ni jelah eh. Pasni aku aku sambung part II lak eh. Ingat citer En Gaban je ada part-part? Citer Zombie pun ada yer! En Gaban, jangan perasan sangat. Haha!


Tata!

No comments: