CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, March 22, 2011

Cincin Merisik, Meminang, Bertunang, Bernikah Full 4 Jari.

Good morning guys!
Mood : Masih demam. Malam tadi sakit kepala melampau. Kesian En Gaban, risau sgt dia. Maybe sebab Cik Tata dia jarang sakit. Pagi ni start batuk. Uhuuu~

Lepas settle check email and make a call, i feel so excited nak beli cincin emas. Actually, dah lama dah simpan perasaan excited ni. But since En Gaban is not around, i just simpan jelah niat tu. Tetiba niat tu melonjak-lonjak nak dinyatakan.. So i decide nak g beli cincin emas this saturday or sunday lah. Hehehe.. Untuk tunang? nikah? Ermmm.. maybe not. Maybe ya jugak.. Bluwekk..

Tetiba kan aku teringat masa dolu-dolu. Masa baru bencintan dengan En Gaban. Ada la dalam setahun lebih usia percintaan ( geli kan ), En Gaban tetiba tanya cara orang negeri aku punya majlis merisik,tunang,nikah sume tu. Damn. Aku siyes fail bab tu. Mana la aku tahu. Pastu En Gaban bagi contoh orang negeri dia ( Kedah ) mcm ni mcm tu. Orang negeri Kelantan mcm ni mcm tu. Terengganu, Perak sume lah. Bila part negeri aku, dia tak tahu. Sebab dia cakap belum pernah dalam family dia ada majlis dengan orang dari negeri aku. Hahaha.. Yu salah tanya orang la En Gaban. Ai tak tahu pape langsung. Hahaha..

The most big problem yang En Gaban pk ialah cincin. Dia tanya cincin kena banyak mana. Banyak mana? Satu je kot. Cincin nikah je kan? Ntah, aku rasa satu je kot. Janji ada cincin. Kan? Oh my.. Aku fail sungguh time tu. Haha

Akhirnya aku jawab

honey ( at that time he called me honey. bluwekk! ) tak kisah la. tak nak serabut2. simple2 je dah..

And now, i still stick dengan satu cincin. Banyak2 kang jadi pak dukun lak.

FIY, aku ni agak tak minat atau dalam erti kata lainnya aku agak tak suka dengan cincin emas. Sebab macam makcik. Siyes. Aku tak suka dan tak suka. En Gaban punya la happy dengar aku cakap macam tu. Mana dia tak suka, nanti takde la dia pening2 kepala nak pk pasal cincin emas, gelang emas, rantai emas untuk aku kan. But once i mintak cincin emas putih from Habib pulak.. Keras En Gaban. Hahahaha~


Simple is me


Yang ni aku suka pada kadar maksimum!


Y for Yunn

My fav








Tapi.. Kalau yang ni lagiiiii aku suka..




Hahaha.. Okay enough. Tu untuk tatapan sahaja. Untuk cuci mata. Angan-angan tu mesti ada untuk pembakar semangat. Nak realistik kan angan-angan tu adalah tugas kita. Kalau kita nak, kita boleh saja. Buat sampai dapat. Kalau nak cincin emas putih tu maybe lepas kahwen kot. Dapat satu pun jadi lah. Tapi buat masa ni fokus kat cincin emas dulu. Even bukan untuk merisik,tunang,nikah bagai. At least i have one. Guna duit sendiri.

Aku pernah cakap kat En Gaban yang aku nak beli cincin.. Dia replied

nanti,nanti.. tunggu b cukup duit, baru kita beli k..

So suwettt.. Tapi En Gaban, this one for myself. I grew up as an independent girl and now woman. I always get what i want by myself. I dont expect from someone else even u are my love. Cincin merisik,tunang,nikah blablabal tu kalau En Gaban nak bagi lebih dari satu its okay for me. Kalau cuma satu sahaja pun its okay for me. Cincin ialah cincin. Its only a cincin. Not more than that. Your love not come from that cincin. Cincin is the last thing i want. But you En Gaban, the most important soul i want.

Tata!

No comments: