CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 29, 2011

Fikah, Ifah, Sue, Azie, Lenny, Siti, Zanna.. Nah hambek ni.

Ni nak citer lagi pasal kengkawan aku yang senget lebih sikit dari yang normal.
Tapi aku suka diorang.
Sebab diorang senget.

Kan entry sebelum ni dah citer cemana aku masuk kelas sastera kan. Citer pasal Fikah je lebih kan.
Kali ni nak citer pasal group kitorang lak. Kang ada lak yang kecik ati aku citer psl Fikah je.

Memula kawan tu cam biasa je. Bermula dengan time rehat dengan tempat duduk dlm kelas.
Time rehat wajib la g makan kat cafe.
Menu wajib bubur nasi.
Part bubur nasi ni Sue punya paling pedas. Itam legam bubur dia. Banyak gila dia taruk cili kicap.
Nasib baik takde hp canggih masa tu. Kalau tak sure aku snap sbg bukti.
Orang paling lambat habis makan ialah Azie.
Orang paling cepat makan sape eh.. Sume. Kecuali aku dgn Azie paling lambat.
Lapar lak ckp psl bubur. Hampeh tol.
Pengawas yg pangkat adik2 wajib halau kami suh balik kelas sbb waktu rehat dh tamat.
Byk sgt benda nak di makan. Tu yg lambat.

Dalam kelas lak aku, Fikah, Sue, Azie, Lenny duduk dekat2.
Yang terjauh sikit Ifah, Zanna, dgn Siti.
Padan muka diorg. Bila time citer sulit2 sikit diorg selalu lambat tau.
Kena la cerita semula. Tak pun diorg kena bgn dtg kat tempat kami.

Kalau takde cikgu wajib la kerumun tempat boss. Buat latihan tak banyak mana. Mulut je banyak.
Plan tgk wayang lah, g KL lah, g empangan lah, makan nasik lemak lah..
Ada je idea sekor2 time tu kan.
Kereta yang jadi mangsa wajiblah kereta Lenny dgn Azie.

Lenny
Si Lenny paling suka tampar bontot orang. Ntah nape perangai dia cenggitu pun aku tak tahu.
Pantang la dia nampak bontot. Laju je dia tampar. Gila.
Dah tu ada la tukang ngikut. Kadang geram gak. Asyik kita je kena. Nak gak tampar bontot dia kan.
Kekadang tamparan manja, kadang tu mcm marah pun ada. Kau ingat tak sakit ke Lenny?
Seronok kau kan..

Suriani
Si Suriani ni pendiam. Pendiam eh. Sekali dia cakap terkedu gak.
Tapi tugas wajib dia ialah ketawa.
Orang lain buat lawak, dia gelak dulu. Kuat gila. Mcm pakai mic.
Nak dgr dia cakap memang susah. Tapi kalau nak dengar dia gelak. Kacang je.
Tukang badutnya Fikah la sape lagi. Tak pun Ifah.
Sue ni ratu tido. Cikgu kalau nmpk dia tido memang tak marah punya.
Sebab tu memang tugas dia gak.
Tak yah nak cover dengan buku ke apa. Tido cenggitu je.
Kau jgn ajar anak kau perangai mcm kau eh.

Zanna
Zanna baik orangnya.
Cakap baik je. Tapi takde la baik mana.
Boleh tahan gak ayat dia.
Kalau dia tegur memang suci murni. Dia mcm kakak yg siyes pun ada gak.
Study hard minah ni. Risau gak aku tgk dia. Buku tebal2. Ntah kau baca ke tidak kan?
Haha..

Ifah
Ifah lak aku tak tau nape dia suka bt gaya menggoda.
Sikit2 dia terlentik2 depan kitorg.
Sikit2 dia buat muka gersang depan kitorg.
Suka sgt kibas2 tudung dia bajet mcm rambut pjg.
Tiap kali dia bt cenggitu kitorg wajib la layan kan.
Sekarang kau dh lama tak buat perangai cenggitu kan.
Sebab Lenny takde nak belakon jd lelaki eh?

Azizah
Azizah memang lemah gemalai.
Pegang botol air pun leh terlepas.
Tapi kekadang dia jadi cam tomboy pun ada. Tapi tomboy lemah gemalai la.
Susah nak dgr dia ckp kuat2. Pelahan je suara dia.
Ishh.. Sume yang lemah gemalai ni bg la kat dia.
Tak reti aku. Kau jelah cerita Azie.

Siti
Siti mcm biasa2 je.
Bila dia cakap selalu gak pedas. Padan muka kan..
Tapi Siti jarang join kitorang buat aktiviti ngarut2 kat luar.
Sebab anak mak kan.. Dia join aktiviti dlm kelas jelah.
Jadi takleh nak ckp byk pasal Siti ni.

Fikah
Pasal Fikah takyah lah citer lagi. Brape byk kali aku nak citer pasal kau kan.
Kalau kau nak over gak ko buat blog sendiri eh. Hahaha

Pasal aku pun tak payah lah.
Sebab senang cakap aku ni memang baik yang teramat baik sekali.
Boleh? Ala bg chance la aku nak perasan sikit.. Ni kan blog aku.
Apa aku dulik. Hahaha

Aku tak kisah lah korang suka ke tak ke.
Sebab aku tetap nak masukkan gak gambar2 kita yg dulu2 tu.
Penat tau aku carik dlm laci bilik aku pastu snap satu2.
Yelah nak scan malas. Guna jelah cara manual.
Kalau rasa2 muka korang dulu2 lebih cantik dr sekarang aku no komen.
Tapi kalau korang rasa muka korang lebih cun dr dulu2, sila lah berbangga eh.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Harap maaf kalau kabur. Anggap lah mata korang yang dah uzur.


Sedap kan main landing2 cenggini. Bila lagi la kan..


Aku tau lenny kau bajet mcm tuan puteri kan?kan? Ngaku jelah..


Aku taktau la kita memang gelap gulita ke atau gambar ni yang kelam.


Kalau la time ni aku ada DSLR bapak aku tu kan best. Takde la malap jek.

Takleh besar lagi ke mulut kau?


Beg pink, alat tulis pink, file pink, botol air pink, purse pink. Aku lah tu. Nasib baik korang still nak kawan dgn aku kan.


Pemalas. Aku lupa nak crop. Huhuhu!


Tudung aku tajam terlebih kah?


Azie, kalau kau ternampak ex kau ni. Kau abaikan jelah eh. Buat2 tak kenal sudah.


Disebabkan kelas kitorg ni special sikit. Jadi kitorg dpt bt jamuan perpisahan kat dewan sekolah.
Leh dpt ke weih bt jamuan kelas kt dewan kalau kau bukan sedara dgn pengetua kan? Hahaha
Grand habis wpun nampak cikai.


Malas nak cakap pape.


Kau ingat kau posing cenggitu kau lawa? Tu bdk yg pegang kipas kepala bear tu ha.
Ifah, kau nak solat ke apa.


Dua dah kawen. Dua lagi masih single yer. Hahaha.
Ala Azie kau pun kira dah kawen la. Senang kira. Bkn lama lagi pun kan.


Maaflah Sue ngan Zanna. Cahaya keimanan terlebih la kat korg.
Orang ckp duduk kat tangga nanti lmbt kawen. Tapi apasal Fikah,Lenny,Sue cpt je kawen?
Padahal Fikah duduk paling depan kot.
Nmpk sgt nipu kan Ifah.


Disebabkan aku ni feeling Dian Sastrowardoyo terlebih, aku pun gedik gak nak buat buku group kitorg.
Walaupun takde rules yg ayat dia 'musuh salah seorang antara kita adalah musuh kita semua' ( sila baca bunyik mcm indon. feeling ada apa dengan cinta sikit weih ). Kan aku dah ckp, aku ni feeling Dian terlebih sgt time tu. Tapi takde la rules cenggitu dlm buku kami tu.
Dan takde gak la adengan nari2 dlm bilik mcm Dian and the gang tu.
Dan takde gak slh sorg dr kami ni terseksa dgn mslh fmly.
Dan yg penting takde pun mamat hensem muncul dlm kehidupan kami mcm si Nicholas Saputra tu.
Kalau ada kan best.
Dan yg paling nyampah apasal sekolah aku time tu takde lomba puisi? Nyampah tau tak.
Dan nape kitorang tak pakai skirt? Nape? Nape?
Kalau nak sume tu kau pergi Indon boleh tak Saila? Gila kau ni.

Buku kita dah buruk weih.. Dok diam dalam kotak je. Kesian dia kan.
Fikah la ni declare buku ni buku bersama. Padahal aku beli utk aku. Hahaha


Sila jangan tanya apahal cover depan dia huru hara. Jawapannya : Suka hati aku lah.

Nak tgk isi dalam tak?
s
s
s
y
h
h
h
.....


Maaflah tersesat. Ni masa aku form 3. Yg hujung tu la Aniza a.k.a samseng.
hahahaha. Korg nmpk tak muka dia garang tu. Nmpk tak? Nmpk?


Ni biodata Azie


Ni Epul punya biodata. Kau tgk. Boleh dia tulis bhs minang.
'kanalah diri denai. sampai kau mati. salagi kau hiduik jgn di pasiokan diri kau. itulah pasan den sbg urang minang' hambek kau! Kau apa kes kentut biar power? Gilo.


Ni Sheila suruh aku makan 3x sehari. Tido 8jam sehari.
Aku makan lebih 3x sehari Sheila oi. Tido je kurang sikit skrg ni. Byk sgt aktiviti gedik.


Ilie punya biodata super cute kan?
Mcm tuan dia gak.


Ni Sue punya. Senang je minah ni. Copy and Paste.


Ni boss punya. Kreatif boss aku ni. Tu kira gambar kau ke gambar aku?


Zanna dgn Siti punya.


Kalau baca btl2 biodata ni mesti korang rasa nak lempang je Ifah dgn Lenny okay.


Ni aku buat sendiri. Tiru dr buku adik aku. Tapi bukan tekap okay.
Cun tak? Hehehe


Ni boss buat. Kan aku dah ckp, boss aku kreatif. Yang pink tu aku. Heeeee~


Ni khas utk Kana, Sheila, Dinesh ngan Mei Ling. Kesian diorg. Selalu ngadap perangai tak betul kami.
Eleh Sheila kau pun sama gak gila2 dgn si Dinesh tu.


Agak2 korang leh teka tak amenda ni. Mcm gedik pun ada kan?


Ni boss punya gak. Tapi ni lirik lagu nasyid. Maaf lah yer.. Aku fail bab lagu nasyid ni. Taktau cane nak nyanyi lagu ni..


Kan aku dah cakap. Korang takyah nak geli dgn aku eh..


Kan? Abaikan je aku k.






Ni sajak/puisi bengong sape ntah. Tetiba takde org nak ngaku kan.





Ada sape2 rasa geli? Nak muntah?
Silalah. Boleh sesangat.


Cover belakang wajib cenggini. Barulah woman.

Dah la tu. Penat dah weih. Brape hari aku nak siapkan entry ni. Hahaha
Harap takde sape2 yang pengsan semasa baca entry ni eh.
Aku tau entry ni pjg pastu menggelabah lebih.
Tapi nak buat cemana kan. Tu lah kisah benar kami. Mana leh ubah fakta.

pssstt : tetiba kan, En Gaban mintak aku buat entry pasal dia zaman sekolah dulu. Nyibuk je kan. Cuba buat blog sendiri. Nak gak tempek kat blog ni ha.
Tp bgs gak. Ni la peluang aku nak kutuk2 dia.
Hahahahaha!









Sebagai penutup entry
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Bagi la chance owner blog nak letak pic dia. Ni muka penat lepas snap satu2 gambar sekolah kita.
Boleh lah eh. Buruk ke hodoh ke pedulikkan.


Tata!





8 comments:

a said...

hahahahahhah....gila ganas muke aku....siap gigit bibir lg....aku tengah marah ke mase tu?????hahahahhaha.....MMG PENGGANAS!!!hahahahha

Cik Tata said...

tau pun. ko kan harapan aku dgn ita time tu. aku rs ko marah time ni sbb xdpt ngurat ustaz bru tu la. ko ingt x? ala ustaz yg ko minat sgt smpai ko snap muka dia dekat2 tu. hahahaha! xpun ko marah sbb panas. ko kan xleh panas2 ni. weip,nsb baik ko jauh kan. kalo ko dkt lama dh aku suh ko lempang muka org paling keji dlm idup aku skrg ni. boleh? hahaha..

aniza said...

hahahahahaha...mane boleh lupe ngan ustaz kacak tuh!!!!sampai skang aku ingat name dia seh....FAIRUZ!!!!wahhh...kacak luar kacak dalam....sekor lg cikgu add math tu...aduhai...knp la dia ganti cikgu nurlida tu beranak...knp la x tetap je mengajo...mst dpt A1 seh add math aku...sebab dia blah..add math aku ckp2 mkn je....hahahahhaha......

sape yg ko nk suh lempang tu??tp pastikan lelaki ek...kalau pompuan leceh la...mesti ade adegan tarik2 rambut nnt....leceh la...hahahahhahahah

Cik Tata said...

ala..tarik rambut je pun..hehehehe
gila ko ingat lagi nama ustaz tu?? hahaha..yg add math tu nama dia teoh kan? kalo xslh la.. tp hensem mcm william pun kalo aku dh xsuka add math tu tetap la aku xsuka..lain la ko. cekgu hensem je trus A1. Gila tol.. hahahaha..tp cikgu norlida? huh..cemana la dia skrg kan..

aniza said...

laki cikgu norlida pon hensem siot...ari2 balik skolah, nampak laki dia ambik....hangin je menengoknye...haha...mesti la ingat name2 cikgu yg aku minat tu...sumber inspirasi ma....weppp....cikgu ganti tu teoh ke tan???rasenye tan....tp mmg kacak bergaya la....mane la dia skang ni...ntah2 dh kawen!!cikgu norlida tu...mmm...x ambik port...(wahhhh....kejamnye aku sbg anak murid dia...)

Cik Tata said...

ko ni sume nya hensem kan..smpai laki org pun ko layan..hahaha..teoh ke tan ke yg penting hensem..cikgu norlida? no komen. tp kalo cikgu shida xpe gak..hehehehe..

suriani ady said...

perghhh...mmg terbaikla apa yg ko bt kt blog ni...rindu sgt2 time tu smua kan...aku ratu tido ye...hahaha,slmba je kan aku tdo kt klass time tu dan yg pastinya nia la peneman aku tdo...terharu aku skjap baca blog ko ni..xsangka ko msih smpn lg smua tu...thnks a lot frenz..miz u all...

Cik Tata said...

sue : sorry sgt2..aku xpasan la ko ada komen kat sini..biasala, blog mcm ni mana la ada notification..hahaha..seumur hidup aku,aku ada kau je yg ratu tido okay! hehehe.. ckp psl nia,aku memang salute minah gila tu..rindu nak jmp dia..dia dah waras lum? haha..

msti simpan buku ni,ni la time skolah yg paling cool,happening,selamber,gila,mengarut,dgn korg2 yg bt life aku xpernah sunyi..huhuhu..