CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, May 20, 2011

Pengantin Perempuan Nak Bunuh Diri. Boleh?

Last2 minit kena putuskan hubungan. Gila lah boyfren dia tu.
Tergamam tengok gambar2 ni dan terlalu sedih untuk diperkatakan.
Jangan sekali2 buat mcm ni okay.
Kalau jatuh betul2 mcm mana?
Kalau ada masalah dengan pasangan pun jangan la buat mcm ni. Ngeri okay..
Kalau pasangan buat hal di hari2 terakhir sebelum tibanya majlis kahwin jangan la pk nak bunuh diri sendiri.
Terajang ribu2 kali je pasangan tu. Tampar dia guna bontot kuali 5x pun okay.
Jangan la buat kaki dengan tangan aku sejuk ngilu dengan bt cara mcm ni.

Kalau ada masalah dengan family pasangan ke family sendiri ke jangan la seksa diri sendiri.
Kau mati, orang lain tepuk tangan. What the fish kan..
Baik kau hidup, kumpul semangat, bukti, kekuatan pastu kau fire balik orang2 yang bikin hal dengan kau.
Jangan bunuh diri sendiri.
Sedih tau. Ngeri. Malu.

Dah cantik2 mcm ni, nak terjun pulak.

Nasib baik la umur dia panjang lagi..
Menggigil okay.
Nak nangis lak tgk pengantin perempuan tu..
Aku tau masalah dia lebih berat dari aku.
Mesti dia dah tak tahan lagi.
Lebih dari aku.
Hari kahwin pulak dia lost kan..
Kesian..
Bodoh la boyfren dia tu. Nak putus pun putus la bulan lepas ke.. Jangan la bila dah siap2 sume, dah pakai gown pengantin elok2 mcm ni kau mintak putus pulak.
Apa la dalam kepala otak mamat tu. Sedap dia je..
Amoi, patut lu tolak lu punya boyfren kasi jatuh ma.. Bukan lu pergi terjun..
Aiyaaaa..

Ni kalau amoi tu dah okay,dah tak gigil dah kau pijak perut boyfren kau seploh kali.
























Sumber : Yahoo!

In this photo taken Tuesday, May 17, 2011, a cadre of the community office grabs 22 year-old woman after she tried to kill herself by jumping out of a window of a seventh floor building in Changchun city in northeastern China's Jilin province. The bride surnamed Li cut her wrists and tried to commit suicide after her boyfriend broke up with her just before the marriage.

Ya Allah, jauhkan aku dari hilang kewarasan dan keimanan.
Tabahkan aku untuk menghadapi setiap dugaan yang Engkau berikan.
Semoga aku menjadi hambaMu yang redha.


Tata!

2 comments:

Anonymous said...

saila...shaye suke bc ur blog..sila tulis lg cite2 y mnarik2 okehh

Cik Tata said...

hai cik anny (cute x nama tu utk awk sebab awk xtinggalkan nama awk huhuhu)

thx sbb sudi bc blog picisan ni..smtimes entry sy bosan+poyo2 sndiri..huhuhu

thank you SO MUCH ya..