CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, June 8, 2011

En Gaban and his baby!


Assalamualaikum

Semalam buat entri pasal majlis sanding Azie dalam keadaan tergesa2 sebab nak kejar dateline kerja. So harini bukan nak sambung lagi pasal majlis Azie ( sorry eh Azie ) tapi benda paling lucu tapi cute aku tengok masa majlis Azie tu. First time dalam hidup aku dapat tengok En Gaban dukung baby. Wahhhh.. Boleh pulak eh En Gaban? Cayalah.

Punca2 kejadian ialah bila Fikah si big boss tu nak bergambar berdua je dengan aku. Disebabkan dia boss, jadi bila dia bagi arahan ada ke orang boleh bangkang? Hehehehe.. Kesian En Gaban. Yang bestnya Fikah takde pun cakap ' mintak tolong jaga Niyaz jap.. kitorang nak bergambar '. Tapi Fikah guna kuasa veto dia ' nah g kat pakcik Shahir, mama nak snap gambar dengan aunty Saila '. Kau tengok.. Ganas ke tak Fikah ni.. Selamber dia je g bagi Niyaz kat En Gaban. Weih Fikah, En Gaban tu bukan reti pegang baby pun. Tapi aku suka Niyaz panggil aku aunty Saila. Panggil En Gaban pakcik Shahir. Pakcik okayyyyy.. Pakcik. Huh, puas hati aku.

En Gaban diam je. Dia menerima Niyaz seperti anak beliau sendiri. Baguskan? kan? kan? Hahaha.. Elok lak dia dukung Niyaz tu. Bagi purse aku kat Niyaz baru la Niyaz leka. Takde la berpusing2 meragam takmau kena dukung. Macam tak percaya pun ada jugak En Gaban dah pandai dukung baby. Tapi En Gaban keras mcm tu jelah pun. Macam patung pun ada. Go back and practise okay. Hahaha.. Tetiba aku teringat En Gaban kan dah ada anak buah sorang. Biasa dah la main2 dengan baby, dukung2 baby ni. Kan En Gaban? Anak buah kamu yang shomel sangat tu yang jadi mangsa kan. Patut la dia boleh dukung Niyaz relax je ( keras mcm patung ada la ).

Padahal aku ingat lagi masa memula bercintan dengan En Gaban ( awal2 dulu, skrg dah berkurun dah ) kitorg g melawat Lenny bersalin anak first. Aku g dengan Ifah. En Gaban datang dengan Firdaus ngan Rohaidi kot kalau tak salah ( lama sgt la, lupa dah ). Firdaus ngan Rohaidi relax je dukung anak Lenny tu, pegang2, cuit2. En Gaban sikit pun tak pegang. Tengokkkk je. Diam lak tu. Mcm tengok benda seram pun ada aku tengok muka dia. Pastu aku tanya dia taknak dukung ke. Dia cakap takmau, takut. Sebab tak pernah pegang baby langsung. Hambek kau. Masa tu aku nak gelak. Tapi sebab baru2 bercintan kan.. Simpan jela hasrat nak gelakkan dia. Aku tengok je muka dia.. Memang sah. Macam orang tengah takut. Adoi!

Tapi sejak dah ada anak buah dia yang shomel tu pandai dah.. Syabas Inspektor Sahab Shahir! Pandai dah agah2 baby. Pandai dah tepuk2 baby, pandai dah dukung2 baby, pandai dah kemas2 brg baby. Kehadiran anak buah dia mengubah segala2nya. Wahahahaha ( sila gelak ramai2 jom! ). Cenggitu la kalau anak bongsu. Tak pernah ada adik.. Kekok la kan.. Takpe2. Praktis lebih lagi k. Lengan yu tu sesuai benar untuk baby landing. Gunakan sebaiknya ya.


Fikah, kau bagi jelah Niyaz kat dia. Biar dia jaga. Praktikal untuk dia.


Pastu kan ada la jugak sorang makhluk ni nak nyibok. Yelah, tak pernah tengok En Gaban dukung baby depan2 dia kan.. Teruja mcm hape je la minah tu. Terkinja2 ' nak snap gambar,nak snap gambar '. Pastu syiok sendiri.


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Papa Niyaz, Niyaz ngan Mama Niyaz!!


Fikah, Niyaz tu mcm anak kitorang jek. Anak kitorang kan. Ko pinjam je kan? Wahhh.. Ngamuk En Subli. Gurau je ehhh.. Niyaz dapat masuk blog aunty Saila. Yayyyy!




Terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri ini :)


Tata!

No comments: