CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, June 2, 2011

kalau jadi lelaki takleh cuti solat

Tetiba fikiran tak reti bersyukur dengan nikmat Allah muncul.
kalau jadi lelaki hanya di bulan puasa bagus jugak kan
Itu bermaksud aku tak payah lah MC puasa. Ingat MC puasa tak payah ganti mcm kau MC kerja ke?
Wajib okay.. Huhuhuhu
Bila kena ganti puasa memang dasat okay dugaan nak hadap.

Bulan puasa : kafe kosong time lunch
Bulan tak puasa : kafe penuh time lunch ni!

Bulan puasa : takde orang makan merata2
Bulan tak puasa : orang beli sarapan berlenggang kangkung tapau bawak masuk ofis, bawak mug berisi hot chocolate dari pantry ke meja masing2!

Apa kau ni. Mcm budak2. Mengada. Kau tu tiap2 tahun kena ganti puasa. Faham. Jangan nak ngada sangat. Kalau lah aku jadi lelaki time bulan puasa sahaja..

Tak best pun jadi lelaki.. Hahahaha.. Tak best, tak best.. Jadi perempuan je best..
Sebab? Bila kita tengah puasa ganti ni nanti ada la sorang makhluk Allah ni akan kesiannnn sangat kat kita.
Nanti boleh mintak bukak puasa kat mana2 kita suka.. Nak makan lebih sikit malam ni pun boleh.. Kan? kan? kan? Hehehehe..

En Gaban, saya dah tempah meja. Menu pun dah order.
Melampau! Baru pukul 1 kau dah order siap2.

Warghhh.. Cepatlah pul 6.30pm.
Bukan sebab nak bukak puasa cepat.
Tapi nak jumpa En Gaban. Rindu.
( korang, sila muntah skrg. aku takleh muntah dgn sengaja, nanti batal puasa )




Terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri ini :)


Tata!

No comments: