CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 27, 2011

La Risz

Assalamualaikum

Makan kat La Risz memang sedap sangat2. Penuh. Lauk banyak sampai tak tahu nak amek yang mana. Disebabkan kat situ femes dengan makanan bakar so kitorg amek ikan pari bakar dgn sotong bakar. Sorry tak sempat nak snap gambar makanan sebab ramai sangat orang plus lapar tahap menggila. Ara order bubur nasik. Meriah gila dengan bahan2. Warning dari Cik Ara kalau order masakan panas boleh share dua orang sepinggan. La Risz Sungai Merab, Kajang. Rupa2nya dekat gila dengan rumah Mak Iti. Boleh? Haha.. Tengah2 makan tu aku tanya Ara apasal pekerja dia semuanya Indon. Owner dia Melayu ke? Ara cakap ' tak. Indon '. Bukan bias.. Tapi cara diorg memang beza dengan kita. Kita baru tanya, diorg anggap kita confirm nak. Bengang je aku dengan Ina. Dah la nak memilih itu satu seksaan.

Lepas makan sampai nak pecah perut, boleh lak Ara ajak shopping pisang goreng kat tepi jalan. Rambang mata lagi sekali. Okay, aku tau ianya gila. Kitorg beli gak pisang goreng walaupun perut kata cukup. Tapi mulut okay je.

First time aku tengok cekodok besar mcm ni. Cekodok giant.


Nak amek gambar donut dia. Gila besar. Bapak giant. Tapi tak sempat. En Gaban panggil kuih donut tu kuih tayar lori. Sebab bentuk mcm tayar. Yang aku nmpk tadi baru betul tayar lori. Kalah Dunkin Donut okay. Sorry la En Gaban, kalau i beli pun belum tentu selamat sampai rumah. Hahaha..

Pisang giant.
tetiba mamat kedai tu tegur ' amek gambar pisang je ke? '
Ya. Takkan nak amek gambar kamu. Huhuhu


Sederet tu ada pulak klinik kasut. Apa lagi. Hantar kasut sebelum penyakit dia lebih parah.




Kasut yang disyaki sakit.



Entri paling hampeh dari aku. Ntah pape ntah lah. Menyampah lak nak publish. Tapi dah taip kan.. Huhuhu.. Taip entri sambil kenyang melampau dan mengantuk manja2. Ini lah hasilnya. Sekian.





Terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri ini :)




Tata!









2 comments:

hamzah ian said...

sedapnya makanannnnnn

Cik Tata said...

try la makan kat La Risz.. takkan menyesal :))
harga kena ready rm15 termasuk ikan bakar pilihan kita.. :)