CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, June 20, 2011

Saman. Bukan Salman

Assalamualaikum

Kalao rasa dah banyak sangat duit tu pun tak payah la sibuk kutip love letter ( bahasa En Gaban ) dari abang/awek trafik ( ayat En Gaban gak ). Eh, En Gaban takde la kat sblh aku pun.. Dia ngajar guna sms.
Sendiri pun tak cukup duit, buat apa rajin sangat g derma2 kat anak bini diorg.
Diorg siap ada elaun. Kita? Taun.
Dah elok2 ada side mirror tu jangan la tanggalkan. Bajet mata kau ada kat blkg helmet.
Kalao nombor plat tu mcm tulis untuk orang buta, biarkan jelah. Tak payah lah kecik kan, kilatkan, pastu visible kan. Aku selalu gak perasan ' apasal macha tu tak pakai helmet, padahal helmet ada kat bakul tu ha ' ' jaga rambut ' kata En Gaban. Tak pun ' pakai helmet kang orang tak nampak muka kita hensem ke tak ' Pulak. Baik kau jalan kaki je mat.

Ni lagi sorang. Kalau dedikasi sangat pada tugas pun tak payah lah parking ikut suka. Suka sangat kumpul love letter. Bapak kita bukan Tan Sri.. Keja nak derma kat diorg je. Kalao bapak kita Tan Sri pun takde maknanya nak menderma kat diorg semata2. Baik main bowling. Baling bola batu sampai lebam. Kan? Lepas ni sudah2 lah buat amal jariah tu..  Bosan dah gua tengok duit lu mengalir ke poket sana. Apa kata mengalir masuk poket gua. Layan chicken chop jugak kita malam2.

Lepas ni jangan bagi alasan ' lu punya pasal la gua dapat love letter.. lu banyak sangat membebel, gua jadi lupa mana satu tempat parking dengan kaki lima bank '



p/s : entri ni still bukan untuk En Gaban. Takkan Gaban pun kena saman kot. Penyelamat bumi tu.




Terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri ini :)



Tata!



No comments: