CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 11, 2011

Haram Okay!

Assalamualaikum

Perhimpunan HARAM dah berakhir. Kot. Ntah. Konsert terkinja-kinja tak haram? Sambut tahun baru berpeluk lelaki perempuan tak haram? Sambut Valentine's Day sampai hotel penuh kena booked tak haram? Lelaki perempuan cium mulut kat Pavi ( bajet New York ) tu tak haram?

Aku tak la kata aku sokong Baju Kuning Tulisan Bersih tu. Tapi aku tertanya-tanya sendiri bila ada benda yang perlu dipandang tapi terlepas pandang atau sengaja lepas pandang. Generasi muda yang join Baju Kuning Tulisan Bersih tu haruslah dipandang. Tapi generasi muda yang banyak buat kerja-kerja haram kat Kuala Lumpur taknak pandang ke. Berapa ramai sangat yang jadi designer harumkan nama Malaysia kat Paris. Tapi gila ramai generasi adik-adik g sekolah mak bagi duit belanja tayang lurah macam model Tyra Banks terlebih inci kat pinggang.

Sebab tu biarlah orang nak kata ' aku lepak Starbucks, kau lepak Mamaks? ' Aah. Teh ais dua, lepak sampai lebam. Kalau mak bapak kitorang nampak pun takde la istilah kantoi berpeluk pinggang. Air habis order lagi. Langsung tak minat nak angkat Pavi, Starbucks, ntah apa-apa yang mcm mewah tu bagos sgt. Carik kampung orang asli baru la Khatulistiwa.

Tetiba emosi lepas baca entri En Kobakoya. Syabas En.K.



Terima kasih sudi luangkan masa untuk membaca entri ini :)



Tata!


No comments: