CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, August 8, 2011

Baju raya dah siap jahit?

Assalamualaikum

Selamat Hari Rayaaaaa!! Puasa baru lapan hari dah terjerit-jerit nak raya. Tu tak kira ponteng puasa sebab disuruh. Mengalahkan orang puasa cukup. Tahun ni paling sedih okay.. Baju raya tiada. Apa tiada? Tak-ada! Alaaaa.. Macam mana nak raya kalau baju raya takde nieee.. Huhuhuhu.. Takleh raya la nampaknya.. Dok rumah tgk tv sampai lebam jelah kau ye..

Last-last minute aku tempah gak sehelai baju buat baju kurung moden. Haa.. Ada la jugak tu.. Tadi kata tiada. Menipu. Alaaaaa.. Selai mana chukop.. Raya 30hari kan.. Lagi 29pasang nak carik mana? Huhuhu.. Raya pertama je harus tiga helai. Pagi raya selai.. Pergi ziarah kubur selai.. Malam selai.. Ziarah kubur pun nak baju baru? Mereng.

Nape la baru skrg Rizalman nak update eh.. Nape bukan bulan Jun ke, Julai ke.. Nape skrgggg.. Huhuhuhu.. Kalau tak pasti chukop baju aku utk sebulan berhari raya ( berangan! ). Jatuh jantung aku tengok picha picha di bawah hasil blogwalking di blog Rizalman tadi.

























Meroyan lagi buleh? Hahaha.. Sempat la nak tempah kalau sendiri yang menjahit. Baju raya yang selai tu pun senyap jek.. Nyonya tu kata nak call kalau dah siap. Mananya? Cepat la nyonya.. Nak jahit manik lagi nie.. Ishhh.. Baju raya kalau tak macam lampu DBKL tak sah la.. Hahaha Mengong. Baju raya korang mesti banyak kan.. Huhuhu.. Sedih tau..




Thank sayangs!
Selamat berpuasa semua.


Tata!

2 comments:

rara pinkmafia said...

canteknya baju2 ni =)

chinta dea said...

eh rara!! olohh..u singgah gak kat blog i..
malunyaaaaa..huhuhuhu
thx eh sbb singgah :)))