CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, August 5, 2011

Meroyan dalam shopping complex. Masuk TV3 kot.

Assalamualaikum

Tadi waktu lunch Ara dgn Zhul hampir-hampir tinggalkan aku okeh.
Ada ke panggil nama aku, tapi tangan dah tolak pintu keluar..
Nasib baik time tu aku ngam2 jek kuar dari pantri.. Pantri?
Kau buat apa tengah2 hari tadi kat pantri? Ayokkk.. Tak tauuu..
Aku pun tergedik-gedik ( sedar diri xpe ) nak ikut. Walaupun aku tak tau langsung diorang nak kemana.
Ah, tak dulik. Janji aku ikot.
'Mines'
Wohhhh.. Harus ikot.. Takkan nak tinggal sensorang kan..
Laju2 masuk bilik capai purse dengan henfon pastu sengih buat muka paling happy..

Korang pernah tak alami sindrom Bila Keluar Je Mesti Nak Makan.
Aku ada sindrom tu.. Huhuhu.. Jadi bila nak g Mines maknanya aku nak makan.
Pada tarikh 5 Ogos 2011 ni kau nak makan time2 tengahari buta? Silakan..
Sebab tu aku tak suka keluar tengahari di bulan puasa. Walaupun pergi pasar. Hahaha

Setibanya kat Mines takleh la nak cuci tekak kan.. Jadi kami cuci mata jelahhh..
Nasib baik bawak duit syiling je.
50 sen kau nak beli apa?
Kepit jela purse tu..

Hari tu kau jadi pramugari. Di bulan puasa ni kau jadi Promoter lak eh?
Kemain lagi dia promote soh aku beli baju kurung tu.
Santekkk sangat.. Tapi duit kan ada 50sen je.. Mana nak carik lagi rm49.40??
Di sebabkan dia tak berjaya mempromote kat aku jadi dia promote kat Ara lak.
Kat Name Tag dia tertulis 'Trainee' Ohhh, patut la galak.



Lepas tak berjaya paksa aku beli baju kurung dia hulur-hulur baju2 kat Nichii lakkk..
'Saila, ni Saila!'
'Sailaaaa.. Cantekkkk~' (bukan aku,baju)
'Saila,ni seswai sangat'
'Aku tau kau suka yang ni kannnn'
What The Hek ngkau tunjuk kat aku segala?
Kau tau aku alah dengan semua ni kan.. Saje je.
Nasib baik ada 50sen je.
Habis semua dress nampak ketiak ngan lutut dia hulur kat muka aku.
Bulan2 puasa ni kau nak soh aku berjimba ke?



Tu dia dok melilau nak hulur kat aku lagi la tu..
Kalau baring kat atas yang empuk tu sodap kan.


Dia kata baju tu macam kena clorox.




Ngalah promoter.
Siap matching2 untuk aku.
Fesyen tu pun kau nak soh aku pakai gak ke? Haha



Dia usik aksesori pulakkk..
Susah nak jaga budak ni..
Melilau je kejanya.



Yang ni siyes buat aku takmau lepaskan dia.
Sure malam ni aku takleh tido.
Dalam pala hotak tengah susun ayat nak pujuk En Gaban bawak aku mai sini.
Aku dah pegang banyak kali nih.
Tempek kat badan. Pastu tenung lagi. Tempek lagi.
Duit 50sen je. Hadoiii! Swap ATM kad buleh?




Cardigan tu pun aku pelok2.
Bulan lepas dah beli selai.
Ni nampak lak jenis jarang ni.. Nak jugakk..
Hadoi lagi sekali.



Macam cinderella tak?
Macam kan..
Tak dapat beli, dapat pakai sebelah pun jadilahhh..
Menitik air mata.



Tak tahan aku tengok baju BABY nih!
Rasa nak gigit.
Cadangan Ara : Jom kita beli.
Anak pun takde, beli apanya.
Cadangan Ara lagi : Kita beli awal pastu simpan.
Pengsan ibu aku.

Nak je aku curik.
Muat je masuk dalam baju.
Hahaha!




Coffee & Tea
Meleleh air liur aku tengok segala benda ada dalam ni.
Sumpah aku datang carik kau pasni.


Aihhhh! Nasib baik ada syiling 50sen je.
Kalau tidak..
Bab kata En Gaban 'Malaysia mesti salji kalau tata berjimat takmau shopping'
Boyfren hape ni?
Tak support langsung.
Nak support hape.. Kalau dah aku kata nak tu nak la maknanya.
Sape larang siap la.. Berguling-guling aku atas lantai tu nanti.
Dah lah. Balik jom. Malam ni ada misi nak pujuk En Gaban. Wahahahaha!

Thank sayangs!
Selamat berpuasa semua.


Tata!


2 comments:

chu-E said...

har har kemain banyak lagik gambo aku yer? hi hi interprem sgt!

chinta dea said...

ko kan model blog aku..ko lupa ke? hahaha..