CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, September 8, 2011

3 kilo pleaseee....

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua


Bulan Syawal ni kira bulan makan puas-puas, makan sampai mengandung 4bulan okay. Sampai En Gaban suruh aku tukar profile picha kat FB dengan alasan muka aku nampak gemok. What The Hek.. Sedih aku. Sah-sah aku tak gemok. Boleh dia cakap aku gemok kat muka sebab banyak sangat makan. Cuba cakap gemok kat jari. Takde la sentap sangat. Hahaha..

Ala, rilex laa En Gaban.. Mata yu tu rabun sangat tu.. Bawak-bawak bertenang.. Haha.. Seminggu raya aku memang makan macam-macam. Minda cakap 'lekkk.. melantak banyak mana pun mcm tu gak badan kau. nak naik sekilo pun susah. menyampah. sumbat jelah'. Hati lak cakap 'nak naik 3kilo kan? makan banyak2' So.. Makan jelah. Naik kena marah. Tak naik aku lak marah. Hahaha..

Pukul 12 tadi lunch dah siap. Kelasss okehhh.. Lunch pun orang siapkan.. Kau duduk je depan pc, angkat call, buat call pastu 'dah,jom makan. mee bandung dah siap'. Pagi tadi sarapan bihun goreng black pepper, pukul 12 mee bandung muor (muar) lak. Sekarang? Aku lapar balik.. Sumpah, rasa macam tak makan pape dari pagi. Dasar perut bocor.



Memasuki pantri dengan gayirah nya..




Dia start usha mangkuk. Mangkuk okehhh.. Nak isi mee bandung muor.
Sopan je dia tenung almari pinggan mangkuk tu..




Pinggan Bujur. Boleh buat makan mee bandung ke?
Yang kat belakang tu sesi mementingkan perut sendiri.




Kan.. Betul tak.. Sesi mementingkan perut sendiri.
Kami sibuk carik mangkuk diorg dah isi dahhh..




Kak Pidot, saya tau la akak orang Muor. Tapi tak payah la tunjuk terror makan tepi sinki.
Tu mesti kes tak pakai sudu garfu. Dia main hirup je. Wahaha..




Dila dengan Kak Nor dah mcm pertandingan makan mee bandung.
Hehehe.. Tak lah.. Diorg makan sopan tau.. Practise katanya.




Dah makan separuh baru teringat.
Eh, tak snap.. Muahahaha..
Takpe.. Nampak la yang aku ni makan sikit rupanya.




Part ni aku nak snap candid. Tapi Ina laju2 posing.
Pantang nampak camera okeh.
Itu pakcik bukan makan aiskrim tau. Dia makan mee bandung.
Macam sadis je tengok dia makan dlm bekas merah tu kan.
Macam daif sangat kan.
Macam sedih gila kan..
Wahahahaha..



Sepanjang hari ni En Gaban asyik msg aku cakap 'malam ni McD eh..' pastu aku tak layan. Dia mintak 'nak KFC lah' aku tak layan gak. Pastu dia msg lagi 'rasa nak Chicken Chop lah'. Satu hari mintak tiga heavy menu. Gila apa nak dinner tiga2 skali. Bila aku tanya apahal kejap nak McD, kejap nak KFC, kejap nak CC. Tau dia jawab apa?




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


dia jawabbbb..

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

"Terjebak dengan tata la ni. Program pembesaran perot."


Kalau dia g kerja naik bus rapid jangan salahkan aku. Padahal masa dia dtg beraya rumah aku ahad lepas kemain bolat lagi muka dia. Lagi mau kata orang.


Thank sayangs!
Selamat Hari Raya Aidilfitri


Tata!

4 comments:

rara pinkmafia said...

hehehe penangan raya.ntah bape kilo lah rara naik ni.x timbang ag.

Cik Saila said...

rara xpe..badan dh fit..saya ni nak naik pun ssh..tp best kan mkn mcm2..hehe

chu-E zHuL said...

wahhhhh ko ngumpat mak lagik!!! siap ko.. ko tunggu entry dr mak!!!

muah ha ha ha

Cik Saila said...

mana ada ngumpat..tu kan kenyataan..

muahahahaha