CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 9, 2011

Mak hayam ni kan..

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua


Macam biasa. Rehat hari jumaat panjang serupa suruh balik kannn.. Tu sebelum start waktu rehat. Bila dah start je waktu rehat.. Rasa macam 5minit je rehat. Padahal.. Sampai ke KL makan rojak sempat pulak.. Bab rehat bagi la 4jam pun. Still rasa macam 10minit.

Harini aku ikut mak hayam, anak hayam serta bapak hayam makan kat Salak Tinggi daerah Sepang nun. Jauh gila pergi makan. Memula tak tahu nak makan kat mana. Ingat nak layan cafe ofis je. Tapi bila dah terjebak dengan ahkak-ahkak veteren (mamp aku) tu.. Terussssss g Salak Tinggi.

Sebelum bertolak tu sesi perbincangan macam nak buat rombongan. Macam meeting tanpa meja pun ada. The best part ialah dah dekat setahun bergelak-gelak baru harini kitorg tukar2 no henfon. Time tu masing-masing 'meh no fon kau'. What the hal aku pun tak tau.. Lepas tu boleh pulak Kak Ti nak snap picha aku. Alasan? Tak main la save number ni.. Save picha terus. Kelassss.. Henfon terlebih canggih, macam tu la.. Hohoho. Lepas tu semua pun pakat-pakat 'cepat,aku nak snap gambar kau lak'. Sadis sangat sesekor time tu.




Cikgu : korang sedar tak yang korang ni dah melanggar peraturan sekolah?
Anak murid baju pink : lekkkk laaa.. hek elehhhh..


Selepas sesi tukar2 no henfon, snap2 picha pastu set kat nombor masing2 kitorg pun cabut terus dari ofis. Aku tak tahu pun hala tuju. Macam biasa la. Main ikotttt je.



Kitorang paling depan.
Paling depan apa.
Diorg tak start enjin pun.
Semangat je aku dengan Zhul.





Motif amek gambar sendiri?
Bohsan tunggu Zhul isi minyak.
Muahahaha




Dah sampaiiii..
Mak hayam : korang molek2 sikit perangai.. jangan nak hover sangat.
Garang hokeh!




Sempattttt..
Sempat lagi dia toleh si bapak hayam nie..
Bapak hayam harus membontoti mak hayam.. Wahahaha




Nasib baik aku tukang snap picha. At least takde la aku terlibat dalam barisan anak-anak hayam di atas.




Nasik dah serupa jin punya.
Keji.
Perut aku kan bocor.
Tapi bukan aku sorang je macam jin.




Jin Kak Raja




Jin Zhul




Jin Dila




Jin Kak Nor


Jin Kak Zan dengan Jin Kak Ti je tak sempat nak tunjuk kat sini. Lepas makan start la enjin mak hayam a.k.a Kak Nor. Biasa la kalau dah duduk dengan ahkak-ahkak yang dah kawen ni citer diorg ni ganas sikit. Err.. Ganas banyak. Lagi-lagi dapat sokongan dari anak-anak hayam yang memang suka naw dengan citer2 ganas nih.. Rawwww! (sambil buat tangan gaya mencakar manja). Zhul pakar bab buat tangan macam tu. Suka tauuu..

Perut kenyang macam orang mengandung, pastu gelak,gelak,gelak,gelak. Jadi apa eh kat nasik dalam perut kitorg? Hadam tak eh? Ke terbantut nak hadam? Risau lak aku.. Gelak kalau kihkihkihkih xpe. Ni KAHKAHKAHKAHKAHKAHKAHKAH. Meleleh air mata. 'im cryinggg'. Gila. Macam orang menang judi gayanya. Pakai je baju kurung. Sekor je pakai kemeja. Tapi gelak serupa jin. Cerita apa? Nak tulis kat situ pun malu.. Wahahahaha.. Tapi bak kata Zhul..




*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


dia kata

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


keji sikit ayat dia tau

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 dia kata

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

kalau cerita pasal dalam kain memang best. cuba cerita pasal dasar-dasar negara. tido okehhhh!





Tak sudah lagi gelak kat tempat makan, sambung lagi dalam keta.
Duduk lane kiri je okay.
Bawak sambil gelak hantuk2 kepala kat stereng. Kau mampu?!
Dont try this in your car.
Kami tak galakkan ya.
Kereta yang lagi satu kami taktau la hantuk2 kepala kat stereng ke tak.
Terserlah gigi arnab gua. Damn it!





Thank sayangs!
Selamat Hari Raya Aidilfitri




Tata!

2 comments:

Liza Razak said...

makanan tu buat saya terliur !!

Cik Saila said...

jgn sampai meleleh air liur k :D