CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, September 30, 2011

Poke. Poke Back. Lantak kau lah.

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua

Lama tak update blog kan.. Macam malas pun ada. Macam takde masa pun ada. Ada ke orang nak hadap blog kau nih? Muahaha.. Orang kalau dah perasan memang susah nak sedor diri kannn.. Haha

Nak cakap pasal poke kat FB tu sikit boleh? Bila ada orang poke kita, kita taknak la buat sombong kan.. Bukan susah sangat nak klik perkataan poke back tu kannn.. Kita pun poke la dia balik. Poke tu cucuk kan? Kemain lagi main cucuk2. Lepas tu orang tu pun poke balik. Malas dah aku nak poke balik. Lantak kau lah.

Tapi malam semalam, tengah chatting dengan Ifah tetiba ada orang poke aku. Aku tak kenal. Nama tak pernah tengok. Aku bukak profile dia.. Sah.. Tak kawan pun. Tapi ada sorang kwn aku mutual fren dengan dia. Niat tamau buat sombong, aku poke je la balik.

Beberapa minit kemudian orang itu bagi private message kat aku.

'Hi. Bg no fon.'

Perghhhhhh!! Arahan. Dia ingat dia panglima darat ke? Jenis bangsa takde adab ek kau nih.. Yang penting bukan bangsa majmuk kita dan yang penting bukan orang Malaysia. Salam takde, apa takde tiba-tiba bagi arahan. Belajar beradab dulu ya.


thank sayangs!


Tata!

2 comments:

rara pinkmafia said...

hehehehe rara pon tak suke org poke2 ni.benci lah.

Cik Saila said...

kan..tamau poke back tau hehe :D