CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, November 29, 2011

Rama-rama berterbangan dalam perut

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua




Hello sayang!

Puas cuti tiga hari ni? Tak. Kan? Tak puas kan? Bagi cuti sampai 30 hari pun aku tak puas. Cuti 3 hari, tapi malam tadi baru kelam kabut nak iron baju kerja.. Sesungguhnya aku tak suka iron baju. Soooo? La,la,la,la,laaa..

Tak cukup la cuti tiga hari.. Yelah nak merayap dengan buat bunga (fabric flower) dalam masa yang sama.. Mana cukup kan? Hiks! Penyelesaiannya aku angkut ke sana sini alatan buat fabric flower. Bangun pagi celik mata buat bunga dulu baru mandi.. Hahaha. Okay, aku tau itu sangat tidak senonoh. Tapi tengah seronok buat bunga fabrik.. Takpe lah kan? Sepanjang tiga hari ni asyik dilema je.. Nak keluar ke nak buat bunga? Nak g tengok bola ke nak buat bunga? Tapi memang best kan dapat buat dua kerja dalam satu masa.. Rasa macam aku lah manusia yang paling bijak menguruskan masa.. Hahaha! Lepak dengan En Gaban tapi aku selamber layan jahit bunga fabrik.. That time En Gaban bagitahu dulu dia selalu teman mak dia jahit baju tempahan, sekarang aku pun sama. Awak suka tak? suka tak? Awak suka kan? kan? kan? Hohoho.. Kesian korang. Pengsan depan PC. Sorry~~

Disebabkan tak jadi tengok bola Malaysia lwn Bahrain kat mamak sebab hujan, aku pakai jersi Malaysia siap-siap lepas tu sepahkan barang2 untuk buat bunga felt pulak depan tv. Semangat perlu ada kan.. Mata kejap pandang tv kejap tengok felt pastu jahit-jahit. Memang tetiba rasa macam hebatnya aku.. Pandai urus masa. Muahahahahaha..

Tapi kebahagiaan aku tak lama.. Hari ni masuk ofis, mulakan kerja macam biasa. Mood still seronok2 dapat hasilkan bunga fabrik.. Tetiba dapat email.. Bila En Boss panggil nak diskas.. Terus rama-rama berterbangan dalam perut. Banyak pulak tu. Aku tak tahu aku boleh handle ke tidak. Kalau tak boleh pun aku tetap kena buat. Teringat semula kata-kata Dato' ' nak memulakan sesuatu adalah benda paling susah untuk semua perkara '. Banyaknya benda 'pertama kali' bakal hadir dalam hidup aku. Huhuhu..
Ya Allah, berilah bantuan untuk hambaMu yang lemah ini. Amin.









nak tunjuk jugak walaupun baru dapat beberapa kuntum. Hikhikhik.
fabric flower baru nak belajar nih.
inspiration from blog I n t a n o r a z a m.




Thanks korang!




Love,
Tata!




Wednesday, November 23, 2011

DIY : Bunga Crepe Paper

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



I'm back!

Wink! Wink! Stress will shed away.. So just calm down ya..

Okay, dah lama takde entry bergambar kan.. Asyik entry tensi-tensi je, bosan kamu-kamu semua kan? kan? kan? Sejak seminggu ni aku sedikit tertekan dengan kehendak orang lain sampai aku dengan En Gaban jadi mangsa.. Yuhuuu.. Best, best. Tapi kawan-kawan semua.. Hidup mesti kuat okay.. Tamau cepat mengalah, tamau cepat down, tamau cepat fed up. Semangat kena kuat, prinsip kena teguh, pendirian kena ada. Tapi paling penting.. Jangan biar orang lain control kita. Yeahh!

Awal petang semalam aku sempat msg En Gaban, tanya dia apa nak buat eh bagi hilang stress ni.. Dia suruh aku layan youtube. Yeww, tak berkembangnya.. Hahaha.. Dipendekkan cerita aku buat lawatan ke kedai bunga area rumah aku lepas maghrib semalam. Dalam kepala fikir nak beli crepe paper je, nak buat bunga untuk pomander ball aku yang terbengkalai tu. Tapi biasa la.. Bila dah sampai, lagi-lagi orang perempuan (hiks!), haruslah terbeli benda-benda lain.. Perkara biasa kan? Yes, thank you :) Eh, shopping adalah terapi paling mujarab untuk stress okay! Me love it damn much :)

Jom, layan diy crepe paper versi Cik Saila.. Wink! Wink! Benda wajib sila beli crepe paper dengan harga rm0.60sen sahaja. Tapi masa nak beli tu SA kedai bunga tak tahu apakah bendanya crepe paper yang aku sebut. So terpaksa la aku guna bahasa pasar, kertas warna-warna untuk buat bunga. Bapak panjang aku kena sebut.. Firstly aku nak follow tutorial yang aku google, tapi tak jadi langsung. That time aku rasa macam 'gila takde seni langsung aku ni'. Separuh dari crepe paper tu terbazir macam tu je. Jom, jom..
























Gunting cp panjang-panjang macam ni






Lipat-lipat-lipat






Gunting bahagian bawah dan atas bentuk melengkung sikit






Ta daaaa~~






Temukan bucu atas dan bawah (lipat)







kedut-kedutkan cp sampai jadi bentuk bunga






Siap :)






Pasangkan dawai (ni untuk cucuk dekat pomander ball nanti)


okay, dah siap! tapi lupa nak bawa pomander ball. so tak boleh nak cucuk lagi.
tunggu next entry eh



thanks korang!




Love,
Tata!

Wordless Wednesday : Pengubat Stress

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua





















thanks korang!




Love,
Tata!

Monday, November 21, 2011

Niat

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua




Bila kita berniat benda yang baik Allah pasti tolong kan, kan, kan.. Niat utama nak dirikan rumah tangga. Niat kedua nak buat majlis kecil-kecilan.. Tapi orang lain pulak gedik nak buat besar-besaran macam anugerah bintang popular. Hehehehe.. Lawak okay. Firstly memang tertekan. Duit memang boleh carik.. Tapi bukan tu yang aku nak.. Boleh tak mengerti, memahami perasaan dan kehendak orang lain? Apa kita rasa bila impian, kehendak kita orang lain sangkal..

Yang paling kelakar ni orang lain yang masuk campur tu bukannya dari ayah ibu kitorang.. Orang lain maksudnya orang lain. Wuhuuu.. Seronok ya kamu-kamu bagi tekanan dekat kami. Siap suruh kami tangguh kalau tak cukup bajet nak buat macam anugerah bintang popular.. Yayyyy! Thank you sebab menggalakkan lagi kami berdua-duaan dan bermaksiat-maksiatan.

Atas nasihat kawan-kawan rapat dan the most important person for my wedding day - Leha, aku akan bertegas. Diorang nak buat macam konsert malam merdeka ke apa ke.. Sendiri kawen ya.. Saya tak mahu, maaf. Saya mahu kecil-kecilan, simple, sederhana full stop!

They ask for tangguh?? No-no-no-no.. Orang lain dah start dukung baby okayyy.. I want a husband and babies. Did you get me? Thanks!



thanks korang!




Love,
Tata!

Thursday, November 17, 2011

Wedding planner yang fail

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua


Bila banyak sangat campur tangan sure jadi tunggang langgang kan, kan, kannnn.. Haihhh. Semua orang ada impian majlis kahwin sendiri.. Ada yang suka simple, ada yang suka heavy. Cakap pasal tema lagi la complicated.. Macam-macam tema ada dalam kepala otak. Mana boleh sama kan cara kita dengan cara orang lain..

Sepatutnya biarkan jelah tema ke, decoration ke, tentatif ke, cenderahati ke apa-apa jelah tuan punya badan yang decide. For sure dia yang banyak spend duit untuk majlis dia kan.. So let she/he decide.. Bagi yang sumbang air liur semata-mata tu bukan tak boleh nak menolong.. Boleh. Tapi biarlah tolong meringankan beban. Bukan jadi penambah beban.

Maybe ada yang tak pernah alami benda macam ni, atau ada yang suka orang lain uruskan. Kalau dah tuan punya badan yang bagi kebenaran majlis dia ditentukan oleh pihak lain, its okay lah. Takde isu campur tangan sebab dia sendiri suka orang lain aturkan dan tentukan dari A sampai Z.

Tapi kalau kes si tuan punya badan suka yang simple, suka yang mudah.. Tapi pihak si campur tangan ni suka yang grand, nak berlebih-lebihan macam mana pulak.. Tak ke pening, rasa nak muntah je kat bahu orang tu. Kalau dia yang sponsor memang tak payah la cakap.. Semua orang nak benda free, semua orang suka goyang kaki. Siapa tak suka majlis grand macam anak-anak raja kan.. Tipu la kalau ada yang tak suka dia nampak macam permaisuri time majlis dia nanti. Ada. Masih ada yang tak suka. Tahniah kepada anda. Bila dah ada yang nak sponsor supaya kita nampak macam puteri, tadah tangan jela kann.. Tapi kalau sponsor air liur je nak buat apa.. Semua orang ada air liur.

Buat macam tu buat macam ni tamau macam tu tamau macam ni.. Yang buat loan peribadi kita.. Yang gadai harta benda kita.. Yang menyimpan ikat perut sampai jadi kerengga pun kita.. Tup tup bila cadangan dia kita tanak ikut, tarik muka pulak.. Boleh kan macam tu.. Bolehhhhhh.. Bolehhhh sangat-sangatttt.

Entry ni takde apa-apa pun.. Cuma teringatkan apa yang aku dengan Ifah borak-borak malam tadi. Kesian sangat-sangat bila dah buat kenduri kawen beriya-iya sebab takut 'apa orang kata' tak pasal-pasal diri sendiri yang susah. Takde pulak sedara mara tanya 'eh si polan tu ada duit tak eh, yelah dah buat belanja kawen elok2, kot-kot la perlukan bantuan sikit dari kita..'. Takde pulak jiran-jiran tanya 'kau cukup duit bulan ni polan? kalau tak akak boleh sedekahkan beras gula sikit kat kau'.

Kalau duit belambak takpe lah. Duit dalam akaun simpanan tak tau nak buang ke mana takpe lah. Yang jenis menyimpan beriya-iya macam aku ni, tiba-tiba orang lain sedap-sedap je bagi cadangan macam Perdana Menteri tapi tak fikir keadaan orang lain macam mana pulak.. Sorry lah ya.. Aku ada ibu ayah, adik-adik tercinta.. Terima kasih lah kalau ada sape-sape yang nak jadi penderma air liur semata-mata. Tak hingin aku ikut cakap orang-orang yang tak perlu.

Nak sangat macam tu macam ni sila buat kenduri sendiri, kawen lagi sekali.





thanks korang!




Love,
Tata!


Wednesday, November 16, 2011

Bila si hebat datang bertongkat

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Pasal Wordless Wednesday hari ni, tu cadangan dari En Gaban. Malam tadi En Gaban request. Katanya lepas dengar berita petang semalam hati dia terus jadi berbunga-bunga. Takleh berhenti tersengih katanya. Teruk jugak tu..
 
 
Banyak betul cadangan dia malam tadi supaya aku post kat blog.. Tapi aku belum approve lagi cadangan dia tu. Nanti-nanti aku pertimbangkan. Bukan apa.. Sensitif gila cadangan dia tu. Slow and steady okay.. Masa banyak lagi.. Kita tengok je satu-satu. Luka-luka parah yang dah terguris tu pasti akan ada senyum dan tawa juga. Cuma lambat dan cepat je. Tapi perkhabaran gembira petang semalam membuatkan En Gaban cakap 'boleh tahan cepat jugak Allah bayar'. Ya, Allah Maha Adil. Allah Maha Mendengar. Sabar dan yakin bahawa Allah pasti bantu kita semua.



 
dah lama tak tersentap hati. tiba-tiba muncul jugak kisah si sorang ini. bila nak lenyap ntah, baru senang gila hati.




 
thanks korang!



Love,
Tata!

Wordless Wednesday : En Gaban happy gila bila dapat berita yang dia tunggu-tunggu. Yehaa!

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua









 







 





 










 






 







 







|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
V



 







En Gaban suka melampau. Katanya dia tersengih sampai ke telinga sepanjang hari.
Allah Maha Adil





thanks korang!





Love,
Tata!

Budak Cengeng Masuk Ofis Baru

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Hari ni baru siuman mood aku. Sejak dua minggu lepas rasa nak nangis tapi tak nangis2.. Rasa sedih, murung, sayu, pilu.. Macam tak dapat balik raya pun ada.. Semuanya sebab kena berpindah ke department baru. Dengan semua orang aku bagitahu 'saya sedih laa'. Mengong tak? Tapi aku memang macam tu.. Cepat sedih. Damn. Sikit,sikit nangis.. Sikit,sikit sedih. Nak pindah department pun sedih. Apa daaaa..

Tapi tulah perangai aku.. Jangan cakap pindah department ke pindah duduk asrama ke.. Tido rumah Kak Raja kat Putrajaya aritu pun aku sedih okayyyy.. Haduhai. Boleh takk? Tido semalam je pun sebab esoknya ada Hari Inovasi. Sayu je aku sorang2 dalam bilik anak Kak Raja. Pastu feeling2 nak nangis sebab rindu ibu aku. Sengal. Sengal. Sengal.

Dulu masa duduk kat U, 6 semester.. Kau larat nak nangis tiap-tiap semester? Aku larat okay.. Semester last pun aku bantai sedih, menangis bagai. Ngadu kat Ifah 'aku sedih la Ifah' pastu menitik air mata macam hujan.. Apa jela kau ni saila oii.

Hari ni secara rasminya aku jadi staff kat department baru. Seronok, seronok, seronok.. The best thing is kita belajar benda baru.. Tapi sedih sikit sebab kena tinggalkan kerja lama.. So lepas ni takleh la mintak En Gaban hantar aku g meeting kat SME Corp.. Hehehe! Okay, dah, tamau sedih-sedih.. Staff kat department baru kan ramai.. Having fun please!!

Benda paling berat aku nak buat minggu ni ialah berpindah secara total. Hari isnin lepas bila PC dah bawak ke ofis baru maknanya officially aku staff kat ofis baru.. Sedihnya nak tinggalkan tempat lama..





Sepah-sepah tu sebab berkemas bukan sebab malas tau..
Yang ni half dari segala harta karon aku, aku dah bawak ke ofis baru.
Harta karon.. Haruslah bertimbun..





Kotak F4 je. Takde macam dlm drama pun, siap pindah guna kotak cantik2..





Empty. Lonely. Sadness.





Yang ni tak tahu nak letak mana.. Huhuhu T_______T
Bantal olen itu Zaki dah buat peluk2. Bengong.





Tempat baru. Abaikan yang sepah-sepah tu. Alasan penting : baru pindah jadi haruslah bajet macam saya-tak-salahkan?





Saje nak tunjuk kotak tisu. Belakang tu dinding tau.
Hikhik!





Belakang tu bilik Puan Boss. Walaupun dia bukan boss saya, tapi harus saya takut-takut dengan dia.


But now baru aku rasa macam eh, i have a life! Hahahaha.. Sebelum ni duduk dalam bilik macam banduan kena kurung. Bila ada benda baru keluar carik manusia. Manusia tu Zhul dengan Ina la.. Hohoho! Sekarang open air!! Yehaa.. En Gaban dah takleh ajak aku lunch area ofis aku dah. Sini staff ramai. Gua malu kalau diorang tau.. Hihihihihi.

Jom brekfes dulu.



thanks korang!



Love,
Tata!

Tuesday, November 15, 2011

Lawatan ke SC baru

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Semua orang cakap pasal KL Festival City. Eh? Semua orang cakap ke? Yeke.. Ke aku je feeling semua orang paksa aku g KLFC? Takde maknanya.. Zhul sorang je paksa aku g situ. Diulangi ya.. paksa. Muahahaha.. Mesti Zhul hangin je baca entry ni. Hikhikhik!

Okay, Zhul paksa aku g KLFC. Setelah dia bercinta kat situ, dia paksa aku dengan En Gaban lak pergi. Hasil hasutan dia meyebabkan aku pun terpaksa la memaksa En Gaban supaya menuruti kehendak Zhul. Eh? Betul ke ni? Kehendak aku.. Sorry.

Nak carik pintu masuk ke parking je sudah pening. Muahaha.. Masa tu aku dah risau kalau kena sound dengan En Gaban mampus aku.. Dalam hati doa-doa jumpa la cepat pintu masuk.. Hahahahaha.. Mesti pelik kan kenapa mesti sampai paksa-paksa En Gaban pergi KLFC, ajak macam biasa tak boleh ke.. Sebabnya En Gaban cakap bangunan tu belum siap sepenuhnya.. So dia takut nak masuk. Memang betul pun.. Dari jauh lagi kitorang nampak ada kren atas bangunan KLFC. Masa tu kitorang kat traffic light. Ya ampun.. Aku doa-doa jangan la dia cancel takmau masuk itu KLFC. Hahahaha.. Masuk jugak akhirnyaaa..

Takde apa pun.. Sama je macam shopping complex yang lain.. So takde apa la nak review sangat. Kau ingat kau pergi Bali ke nak review beriya-iya.. Sedih okeh. Tapi aku jatuh cinta dengan satu kedai ni. Apa ntah nama dia, boleh pulak aku lupaaa.. Benci. Tapi dia punya konsep ala-ala Home Deco. Ingatkan bapak mahal.. Tapi bapak murah rupanyaaa.. Sebelah dengan Subway. Nanti singgah tau, tau, tauu..

Dah, dah.. Jom layan picha curik dari aku.. Ya, curik-curik.. Habis goyang-goyang, blur-blur  picha semua. Takut la kena halau.. Mati En Gaban tamau bawak aku g mana-mana dah.. Hahahaha


Berjam-jam aku kat sini.. Nak ke tak, nak ke nak, nak ke nak..
Murah, shantik, geram, suci murni..





Tengok. Kabur.. Kelam kabut okehhh..





Yang ni aku siap snap picha SA dia.. Hambek kau..





Menggeletis nak hanger ni..





RM1.90 Boleh buat jadi ashtray.. Boleh jugak buat decoration untuk w-day nanti. Wink! Wink!





Blur again. Maafkan tangan yang menggelabah.





Lantern. Trend sekarang. Apa lagi.. Jom sambar!





Shantekkkk!





Bapak shantekkkk!





Abaikan rambut dia. Gua benci. Fokus kat aku je. Ya, aku je.





Hahahaha.. Ada macam mak tiri Snow White tak?











Puteri Gaban punya. muntah! hahaha!!


En Gaban punya.




Tengok.. Tengokkkk.. Menyesal aku kelam-kabut-takut-orang-nampak. Kan dah huduh. T______T





Lepas snap picha ni dia tanya
'ada macam safee sali tak?'
Korang dah ready nak gelak kuat2 tak? Dah?
Okay, on your mark..
1
2
3
Kahkahkahkahkahkahkah!


Pitam la kalau hari-hari dok tanya ada macam Safee Sali tak.. Penat dah aku explain 'takde,takde,takdeee'. Aku pun tak tau la dia tak pandai Bahasa Melayu ke apa.. Hahaha. Harapan En Gaban tu tinggi sangat. Cuba la tanya 'ada macam Kunalan tak?'.. Boleh la aku cakap 'awak cerah sikitttt je dari dia.. So menampakkan awak gantengg sikittt dari dia'. Boleh? Hikhik!

Okay, sorry.. Berbalik kepada cerita pasal KLFC, kitorang tak lama pun dalam tu. Sekejap je.. Tak habis pusing pun.. Pukul 5pm kan ada game Malaysia lawan apa eh? Apahal aku leh lupa ni! Damn.. Alaaaaa! Takpe2, tak penting. So kitorang laju-laju pergi mamak pulak nak tengok KFCM. Eh? Aku nak tengok KFCM. En Gaban nak tengok KFCM kalu.. Pengsan aku.

Okay, banyak sebenarnya nak cerita tapi sibuk la pulak.. Masuk department baru kann.. Feeling, feeling sibuk la.. Hikhik! Eh, tak-tak.. Memang sibuk. Ni pun nak g kat lobby, ada delegasi dari Turkey nak datang. Entry ni pun aku edit semula sebab semalam tak sempat nak publish. Busy kan, kan, kan? Yaaa saila, kau busy. Doa-doa orang dari Turkey tu tak tanya aku bukan-bukan. Amin.



thanks korang!




Love,
Tata!








Friday, November 11, 2011

Mata Aku Sembab Pagi Ni

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Hai sayangs,
Settle meeting pagi ni. Pheeww! Hilang satu stress. Oh, cakap pasal stress, apa yang boleh melegakan stress kita eh? Aku pernah hadir kursus Pengurusan Stress, tapi aku still tak boleh nak apply semua method dalam kursus tu bila aku stress.

Tau tak perkara paling stress dalam hidup aku dan juga orang lain (aku pasti), adalah stress dengan MANUSIA lain. Sumpah aku stress. Okay, melampau siap main sumpah-sumpah. Tapi serius, aku dah TAK TAHAN. Aku tak tahu perkataan apa yang sesuai untuk gambarkan betapa aku stress dengan stress yang aku hadap. Perkataan yang aku mampu keluar seikhlas-ikhlasnya dari hati ni adalah tidak tahan lagi.

Mungkin cara yang terbaik untuk meringankan stress adalah menjerit sekuat-kuatnya dekat orang yang buat kita stress. Meringankan sahaja okay. Aku tak boleh jamin ianya boleh lenyap terus, tapi sekadar meringankan beban. Tapi aku tak pilih untuk menjerit sekuat-kuatnya sebab aku tahu dan yakin manusia /  orang itu tidak pekak atau tuli. Seharusnya dia mampu memahami apa sahaja maklumat yang aku cuba sampaikan dengan intonasi yang normal. Bagi aku, menjerit hanya perlu kepada orang dungu!

Aku benci menangis kerana orang lain. Itu hakikatnya. Aku mahu semua orang tahu dan faham pendirian aku yang satu ini. Memang. Aku benci menangis walau disakiti oleh orang lain. Apa perlunya aku menangis bila dijatuhkan? Dikhianati? Disakiti? Air mata aku bukan untuk dibazirkan dengan perkara-perkara bodoh seperti itu. Air mata memang percuma. Tapi bukan percuma untuk manusia dungu!

Tapi hakikatnya air mata ni tetap mengalir bila hati sudah tidak mampu melafazkan ' sakitnya '. Hiris lah tubuh badan ini dengan pisau atau pedang. Tapi jangan lah hiris hati kecil yang tak berdosa. Hati tak mampu pulih. Takkan ada kuping untuk dibuang. Hanya ada luka yang bakal berdarah, berdarah dan berdarah lagi. Itu sahaja.

Kalau nak tikam pun tikam lah pada jantung. Biar nadi berhenti berdenyut dan kemudian terus mati. Jangan lah tikam pada hati.. Di dalamnya penuh perasaan suci yang patut dilindungi. Kenapa mesti menghiris dalam2, dan kemudian dibiarkan sembuh sendiri?

Air mata yang sia-sia adalah lambang, maksud, penjelasan supaya orang tahu hati di dalam sedang merintih sakit yang teramat sangat. Ada ke manusia lain tahu? Mungkin manusia lain menganggap air mata yang mengalir hanya semata-mata meminta simpati, minta dikasihani. Ah, manusia hanya tahu mengeji, melukai.. Tapi tak pandai menghargai.

Aku berharap sangat-sangat pada Ilahi, aku tak mahu bazirkan lagi air mata untuk perkara yang tak perlu. Perkara yang tak mendatangkan faedah untuk aku. Perkara yang sia-sia.

Aku tak benci. Tapi aku disakiti. Aku tak benci. Tapi terlalu disakiti.
Kenapa perlu berpura-pura kalau hakikatnya hati ini medan untuk dilukai?
Jawapan ada pada kamu. Ya kamu. Kamu tahu siapa kamu. Hati ini mungkin tak akan sembuh tapi hanya kamu ada penawarnya.




thanks korang!



Love,
Tata!

Thursday, November 10, 2011

Pre-Wed Photo vs After Wed Photo

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua



Hai sayangs,

Esok ramai yang bernikah kan? Termasuk lah sorang sepupu aku kat Kajang, dia pun bernikah esok. Tapi aku tak dapat hadir tengok dia diijab kabulkan.. Sobsobsob. Takpe, janji diorang dan yang lain-lain selamat menjadi suami dan isteri bermula pada hari esok selepas perkataan 'sah!' diucapkan dari saksi!! Yayyy..

First time tengok Zahiril berlakon dalam cerita KAMI jadi Boy memang tak suka sangat2.. Tapi lepas tengok dia dalam video klip Ana Raffali baru macam 'eh, okay je kann'.. Hahaha.. Tadi jumpa picha2 PWP dia kat Oh Bulan!. Tak tahu la kenapa.. Bijik mata dengan saraf-saraf otak cakap ' aku suka yang macam ni '. Sebelum ni aku ada post PWP orang putih mana ntah tapi dah terdelete kot post tu.. Cisss. Okay meh aku letak balik picha orang putih yang aku suka tu. Hampeh. Cane leh ter'delete' ntah.

















abaikan picha sebelah kanan anda





sila gantikan anjing itu dengan kucing tersayang
Little black dress, gerek (basikal), kemeja, jeans, ballerina flat dan chalk board.



























 
















dua-dua picha ni awesome gila















tapi picha sebelah kiri anda super awesome!!
abaikan picha sebelah kanan anda





Pre-Wedding Photoshoot ada. After Wedding Photoshoot takde ke eh..
Ada. Jom lah buat. Nak sentuh2, pegang2 boleh saja.







thanks korang!



Love,
Tata!