CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, April 4, 2011

Tolongla jgn jadikan blog aku ni point utk korang jatuhkan kami. apa yang buat korang panas bontot eh?? sudah-sudah lah weih. korang tak letih ke asyik sibuk pasal orang lain? korang takde life ke? pathetic!

nak tulis apa lagi? tu je aku nak cakap untuk manusia yang diciptakan oleh ALLAH SWT atas muka bumi ni semata-mata untuk jadi pendengki, penyibuk, busuk hati. Please la.. Macam orang takde kerja. Blog picisan ni pun ada orang nak jadikan point sembur orang lain. Ni bukan blog Che Det. Blog cikai je kot. Goyang ke?

Aduhaiiiii.. Manusia, manusia. Please la. Sume orang pakat gelakkan korang la. Jangan buat malu lagi. Sudah-sudah lah weih..

Yang nak bantai gelak sila sms,call,email atau berFB okay..


Tenkiu so much!!!

13 comments:

shitsuke said...

hahahah..gua gelak dlu ek. panas bontot? kesian,kesian,kesian. soh diorg jg tepi kain sndiri. blmbak lg manusia cm ni ek? adoi la. nangis gua bc tjuk tu. hahahahahah

Fatin-Nah said...

Ahahahahaha! they are goyang now..
serius bontot diorg panas.. even i dont know them, tp ckp i taw diorg menggigil.
cakap biar lepas kalao betol..
cakap belakang supe main belakang..

chu-E said...

ouchhhhhhhh berbisa!!! umpama makan fugu- beracun sgt ayat! ko carut mak, mak carut ko kekdahnyer

Fatin-Nah said...

i saw a comment just now. awk dh delete ke cik tata? adakah aida itu orang yg awk mksudkan? no wonder la awk marah sgt dgn dia. dia pun mcm samseng. opz! jgn kena sembur lak dgn dia tu sudah der.. Ahaha.

Cik Tata said...

fatin_nah : ntah,i xkenal pun dia tu.. i delete pun sbb i xsuka ada komen ngamuk2 kat blog ni. i rasa i xsebut pun nama dia dalam entry ni. maybe dia slh blog kot.. utk aida tu,maaf yer..entry ni bkn utk awk. jgn cpt sgt melatah syg.. ada rmai lagi yg mengganggu gugat hidup sy.. sy xknl pun sape awk,atas sebab apa sy nak cr pasal dgn awk yer? sorry dear..

Cik Tata said...

chu-E : huhuhuhu.. mana ada carut.. bg pesanan je.. xnak la ggu2 nie.. huhuhu..

Anonymous said...

kan dah ckp u dgn gaban salah facts, sbb tu delete komen i hehehe

Fatin-Nah said...

Pn anon : maaf lah. i rasa u dh bukak pekong u sendiri kt sini. kita xpnah knl. tp i knl this blogger. i pun knl en gaban. i dont know how u leh knl en gaban. peep yg xtau pape maybe they will 50-50 bc komen u. tp yg tahu the real story,they will laugh at u. so sorry Pn Anon. i know 100% entry ni bkan utk u. but u dah termelatah puan. sorry if i mencelah kat sini.

Anonymous said...

ok fatin-nah..terima kasih banyak lah dek non.the real story..hahaha apae2jelah
tapi yg u melatah kenapa plak yek..?hehe.apae2 jelah patin. jaga diri bebaik.bye :)

niza said...

mkin gamat plak isu ni....mcm ni je la...kalau rase entry ni x btl or pe2 post yg di keluarkan oleh saila x btl...PERLU ke nk gelabah sangat sampai nk cerita yg xperlu tu??

kami as follower peduli ape dia nk cite pasal pe pon..sebab xde kaitan ngan kami n ikut suke la nk judge ape pon...KAMI2 NI BKN LA PENYIBUK ANTARABANGSA YG SIBUK NK AMBIK TAU LUAR DLM PE2 ENTRY YG DIA POST...CUMA BUKA, BACA, PASTU CLOSE N LUPEKAN!!!BANYAK LG HAL LAIN YG PERLU DI AMBIL TAHU...bila dh ade yg tb2 nk SENTAP2 ni buatkan aku terfikir sesuatu....tp mls la nk tulis kt sini..sebab ikut suke masing2 la nk fikir ape kan...

conclusion nye....xpayah ambik tau la...sbb mkin banyak berbalas2 kata2 ni...mkin banyak dosa n bnd2 tersembunyi yg akan kuar...n finally menyakitkan ht sendri....WAT BODOH SUDAH!!ALLAH tu sentiasa ada...mungkin la si dia fikir aku ni x berada di tempat dia...tp moga aku xterkena bnd2 cm ni...tp fikirlah secara rasional sket...BERDIAM DIRI ITU LBH BAIK...MAAF ANDAI ADA YG TERASA KE PE...TQ

Fatin-Nah said...

Pn Anon : i tak melatah. cuma i lucu tgk u melompat tiba2 kat sini. hati2 Pn Anon,takut u terbukak pekung u sendiri. dr komen2 u tu,i dah leh fhm. u ckp benda yg tak relate dgn tjuk entry ni. i follow blog ni dh lama. tp takde lak i nmpk isu fitnah2 kat dlm blog ni. isu ggu rmh tangga pun takde kat sini. dats why i mencelah. maybe cik tata leh bt entry baru, bt kenyataan balas. i tahu semua org nak tahu the real story. sbab Pn Anon pun dh bg hints. baik buat full story.
what say u cik tata?

Anonymous said...

fatin nah - i dah cakap take care u makin menggasak. sudah2lah. jangan jadi batu api membakar org lain pla.ikut suka hati kamula fatin.asalamualaikum.end of entry comment.bye

Eifa said...

Sy sempt m'baca komen2 drp Pn Anon seblm komen tu di delete. Tak salah kita nk komen @ nk beri pndangan, pndapat mahupun nk m'yuarakan sesuatu yg kita rasakan ianya betul or tdk betul,tapi biarlah secara b'hiknah & profesional. Jgn lah sampai komen kita tu M'JATUHKAN AIR MUKA kita sdiri & sy sgt setuju dgn Fatin-Nah, yg mana selpas mbaca komen Pn Anon, sy dpt m'gambarkan bgaimana keperibadian anda (Pn Anon) sebagai seorg wanita & yg paling penting sebagai seorg muslimah ?????

Nak bagi komen tk salah, tapi knp melibatkan soal kluarga, hbis mak2 pun terlibat sekali...dan yg paling sedih sampai nk mgutuk fizikal seseorg itu. knp sampai mcm tu sekali????

Malunya bila dalam komen Pn Anon itu ada sebut "doa org yg dianiaya kan mkbul ustazah, ko pun tau kan..Allah tu adil, ko jangan risau yek" ...Betul, Allah itu Maha Adil. Tapi sebelum itu komen Pn Anon ada kata "ko jangan bersembunyi di sebalik blogla jongos" Aftagfilrullah....kamu m'hina & mgutuk kekurangan yg ada pd makhluk ciptaan Allah, ADAKAH ITU TIDAK DOSA Pn Anon??? ustazah mane yg kamu belajar ya....seblm kita nk nasihatkn org, muhasabah dulu diri kita & jgn mguna nama Allah utk mnutup jahat kita & kononnya kita ni seorg yg baik !!!!

Komen Pn Anon ada kata " saya rasa u dgn encik gaban buat cerita palsu "...jika sesuatu cerita itu tidak benar, knp mst nk melatah & marah2 di bloger org??? tk malu ker...Pn anon sendiri kata Allah itu Maha Adil, jd biarkan Allah shj yg mbalasnya. Cakap tu biar serba bikin.

Ini bloger Cik Tata, jd biarlah dia nk luahkan apa shj yg dia mahu tulis selagi penulisannya itu tdk ada unsur2 yg blh myesatkan org kpd syirik atau blh m'nimbulkan rasa perkauman di ngara kita. Saya tk rasa pun yg Cik Tata ada mburukkan Pn Anon kerna semua cerita yg Cik Tata tulis di blogernya tidak ada tulis nama2 sapa2 pun..jd knp Pn anon mst nk terasa kepedasnya jika rasakan perkara itu tk btul???? Jika pnulisan Cik Tata myakiti hati Pn Anon bila mbacanya, knp Pn Anon msih nk mbacanya??? Jauh lbih baik kamu mbaca AlQuran & mkaji isi AlQuran. Itu lbh baik & mulia drp mbuka bloger org tiap2 hari selepas bngun tidur & mcari salah org.

Buat pmbaca2 di luar sana, kita jd ini sbg iktibar. Apa yg kita cakap apa yg kita lakukan semua itu MELAMBANG SIAPA DIRI & SALSIAH KITA...Renung2 kn...

Buat Cik Tata, jika kamu di pihak yg benar, yakinlah Allah setiasa bersamamu...