CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, November 28, 2014

Shawl Dah Ready, Korang Dah Ready Jugak Ke?

Assalamualaikum.









































Giveaway akan bermula Isnin ini sampai lah 8 Disember 2014.






Love,
Nursaila Norman!


Tuesday, November 25, 2014

Saya Nak Bagi Shawl Free!

Assalamualaikum.



Sejak blog ni hidup belum pernah lagi buat sesuatu untuk followers blog PUTERIGABAN. Ada rezeki sikit ni, aku nak bagi shawl free! Nak tak?

OKAY, sebenarnya aku nak start jual shawl. Plain chiffon shawl. Tapi sebelum aku start jual, aku nak bagi free dulu. Tapi tak dapat lah nak bagi kat semua. sobs! 

But! Dont worry, walaupun tak dapat shawl free, boleh je beli. Sebab? Sebabbbbbb, shawl yang aku jual nanti, buat sendiri dan harga dia rm12 sahaja! 

Jadi, sebelum aku nak bagi free.. Aku buat Giveaway Contest dulu boleh? Ala, kacang-kacang je. Kira give and take lah nie. Korang join contest, aku bagi shawl. Okay tak? HEHE.

Lebih ramai yang join, aku akan tambah bilangan pemenang. Supaya peluang untuk dapat shawl tu takde la tipis sangat :)

Ada ke yang nak join nih??








Love,
Nursaila Norman!



Thursday, November 20, 2014

Black & White : Shawl & Syria

Assalamualaikum








































White Polkadot Shawl
1.5 meter panjang
rm10 COD
rm15 POS
SOLD









































Geometri Syria
Labuh belakang 26 inci
Labuh depan 18 inci
Saiz M
rm15 COD
rm20 POS

SOLD




wassap atau msg 019.2290413
white polkadot ada lagi 2 helai :)







Love,
Nursaila Norman!



Tuesday, November 18, 2014

Pearl Hand Bouquet : Bride 2 Be Taman Samudera Batu Caves

Assalamualaikum.








Tema kali ini Gold dan Silver. Sebelum siap rasa canggung sikit kan? Tapi bila dah siap, cantik rupanya. 

Percaya? Tak percaya? Aku lagi tak percaya.. Hahahaha! Pearl HB siap selepas habis berpantang. Good job Saila! Customer nak pada November. Sebelum bersalin aku dah beli bahan-bahan. Standby je untuk disiapkan. Masuk je November dapat berita kurang baik, terpaksa contact customer mintak hantar lambat sikit dari tarikh yang dijanjikan. Alhamdulillah customer faham, dah macam kawan pulak dengan customer ni. HEHE! 

Selepas ini tempahan untuk Pearl HB dibuka seperti biasa! 

Sebelum tu, aku nak bagitahu awal-awal harga masih sama macam mula-mula aku buat Pearl HB. Harga paling murah aku rasa. Kalau ada lebih murah dari Pearl HB aku ni memang hebat lah orang tu. Hehehehehehehe. Aku tak beli secara pukal atau borang pearls ni semua. Oleh kerana itu aku tak dapat nak kurangkan harga HB lebih rendah lagi. sobs! Aku pun tak amek tempahan dengan kuantiti yang byk dalam sebulan. Jadi, aku tak boleh dapat harga borong. Maaf :(

Banyak tempahan aku terpaksa tolak sebenarnya, sebab customer mintak pos kan HB. Tapi lepas ni aku akan ambil tempahan luar dari KL tapi harga courier akan di charge lah ye. Mahal sikit dari courier Pos Laju. Sebab aku taknak guna diorang. HB ni barang SENSITIF. Taktau lah diorang take note atau tak. Huh!

Manik/Pearls pulak aku bukan guna pearls yang TAK BERKILAT tau. Pearls aku jenis BERKILAT. Super shining punya. Boleh compare lah dengan Pearl HB yang lain k!

Aku SEBOLEHNYA akan guna pearls bersaiz besar untuk main colour. Pearls kecik untuk shadow. Tapi kalau dah terdesak, warna utama takde dalam bentuk pearl besar, aku terpaksa guna saiz sederhana atau kecil. Part ini aku tak boleh tolong, sebab aku tak straight dengan pemborong. Huhuhu! Maaf sekali lagi. Tapi! Kalau aku terpaksa guna pearl sederhana atau kecil, aku terpaksa lebihkan pearls dalam satu HB. Aci kan?

Cukup lah kot penerangan aku ni.. First time pulak aku membebel pasal manik bagai. Bukan apa, nak pastikan customer puas hati bayar untuk dapatkan Pearl HB aku. Kot lah ada yang lebih murah, boleh lah bandingkan kenapa Pearl HB aku mahal dari peniaga lain.

Tunggu apa lagi b2b? Ada yang nak pakai Pearl HB untuk hari bersejarah? Meh la wassap kita 019-2290413. COD area Kuala Lumpur dan Lembah Kelang. Booking + Security Deposit 50%. Balance lagi 50% bayar masa ambil HB. Bagi yang guna postage, payment 100% ya :)






Love,
Nursaila Norman!



Veil Untuk Disewa : Grey Lace + Off White Beads

Assalamualaikum.



Saya update semula veil pertama Nursaila Norman yang dibuat sewa. Terima kasih kepada pengantin-pengantin yang sudi sewa veil ini. Veil ini masih on, masih dibuat sewa ya. Walaupun usia dia mencecah setahun, tapi jangan risau, keadaan masih BAIK, CANTIK, SEMPURNA macam mula-mula sewaan dibukak :)

Berkesempatan baru-baru ni mintak adik jadi model tak berbayar, Suami amek baju nikah dekat rumah, ayah setting DSLR dia POOOOPS! dapat lah gambar yang lebih elok untuk ditunjukkan dalam blog ni. Tapi entry asal masih ada. Refer Veil Grey Lace Off White Beads.



Veil : Melissa 01








































Term and Condition :

Harga sewaan : Rm40 (tak termasuk postage)
Security Deposit : Rm60 (akan dipulangkan sekiranya veil dalam keadaan BAIK)
Tempoh sewaan : 9 hari bermula dari tarikh veil dihantar (pos dibuat pada hari Jumaat sahaja) dan customer WAJIB memulangkan veil pada hari Isnin/Selasa selepas majlis.

Untuk sewa, booking tarikh, boleh wassap Saila 0192290413




UPDATE : BOOKING DATE
pada tarikh berikut, veil is not available







Love,
Nursaila Norman!



Thursday, November 13, 2014

2nd Anniversary : 9 November 2014

Assalamualaikum


Semoga entry dalam link ini akan terus bertambah dari tahun ke tahun, amin :)

Ahad lepas sekali lagi Allah beri peluang kepada kami untuk meraikan ulang tahun perkahwinan kali yang kedua. Alhamdulillah. Cuma tahun ni tak dapat lah nak romantik sesangattts. Sebab tak boleh nak kemana-mana, Lissa baru 58 hari masa tu. Nak bawak Lissa keluar teman Ibu dengan Abah dia makan-makan pun tak berani. Kecik sangat pun. Terpaksa lah tinggalkan Lissa kat rumah, kitorang pergi makan kejap. Kejapppp sebab rasa macam ada benda kurang. Hehehe!




































Makan laju-laju, snap picha pun asal ada kenangan. HAHA. Perasaan baru betul! Tahun lepas ke Cameroon kita.. Lepas tu konon Disember nak start ehem ehem for baby. Tapi perasaan teruja tu dah datang tak sabar-sabar, siap nama pun dah ada HAHA, so November jugak TTC. Ehek!

Jadinya tahun ni celebrate bersama Melissa!!! Yayyyy.. Actually bukan celebrate dengan dia pun sebab dia kena tinggal kat rumah. Kesiannnn. Nanti Lissa dah besar sikit, Lissa ikut Ibu dengan Abah celebrate lagi sekali 2nd Anniversary ni eh. Ibu dah paw Abah supaya celebrate proper sikit. Sebab Ibu tak puas hati makan laju-laju. kehkehkehkeh.

Genap 2 tahun perkahwinan, kami banyak belajar erti sabar dan sabar. Masa bercinta dulu boleh lah aku nak merajuk lama-lama. Sejak dah kawen kurang lah merajuk aku tu. Tak boleh kot nak merajuk teruk-teruk, lama-lama. Sebab dah serumah, mana nak lari. Hehehe. Sejak pregnant aku langsung tak merajuk.. Sampai Suami suruh aku pregnant tiap tahun. Sebabnya, aku baikkkkkk sangat sepanjang pregnant, aku ayuuuuuuuu sangat. Boleh?

Sepanjang tahun kedua berkahwin ni Suami yang banyak buat kerja rumah, lagi-lagi sebab dah pregnant. Terima kasih banyak-banyak sayang, sebab sayang rumah kita bersih.

Perkahwinan kami ni terlalu muda kalau nak banding dengan orang lain. Tak sesuai nak cakap semua benda dekat sini, CUMA terlalu banyak kebaikan dari Suami untuk aku, yang aku rasa macam tak percaya dengan perkahwinan ni.

Suami aku tak pandai nak celebrate apa-apa hari istimewa, tak pandai, tak reti. Selalunya aku lah yang rancang itu ini. Dia ok je. Kalau ikutkan Isteri mana tak suka kalau Suami buat surprise gila-gila kannnnn? Oh, I wish! Tapi takpe lah, dah Suami tak reti.. Dia reti tolong Isteri kat rumah sampai Isteri rasa bersalah pun cukup sesangat dah. So bab celebrate hari-hari penting, biar aku je handle. Hikhik! Aku tak terkejut kalau tak dapat bunga, cokelat, percutian tiba-tiba atau apa saja lah.. Tapi aku jadi terkejut dan mungkin aku syak sesuatu negatif kalau tetiba ada sejambak bunga untuk aku dari Suami. Hahaha.

Walaupun kami baru berkahwin 2 tahun, tak salah kan kalau aku nak bagitau beberapa cara untuk kekal sweet? Errrr.. Ehem! Cara kami tiap kali terpandang satu sama lain, berselisih dekat dapur ke.. Kami akan senyum macam jiran berselisih dengan jiran. Bila Suami tunggu aku time balik kerja contohnya, kami akan senyum dari jauh lagi. Senang cakap, tiap kali terpandang muka Suami terus senyum. Benda ni tak dirancang, ia berlaku secara semulajadi.

Selain tu, walau apa pun perbuatan Suami dekat kita, perbuatan kita dekat Suami, amalkan ucap terima kasih. Walaupun Suami tolong ambilkan sudu untuk kita.

Benda ni nampak macam remeh.. Tapi manfaat dia sangat besar. Benda ni akan buat kita rasa hormat sangat antara satu sama lain, buat kita rasa bahagia sangat sebab benda ni kita buat setiap hari, jadi kita akan rasa bahagia setiap hari. Bukan bahagia pada hari-hari tertentu sahaja.

Lepas ni aku tak kira, kalau jalan-jalan kat luar aku nak jalan pegang tangan, peluk pinggang. Sebab sebelum ni kitorang segan nak mati.. Kalau pegang tangan tu biasa je lah kan tapi kadang-kadang tu ada lah jugak Suami peluk pinggang masa berjalan, tak sampai seminit terus tak jadi. Sebab orang pandang. Baru-baru ni kitorang keluar berdua sekejap tanpa Lissa, Suami peluk lah pinggang.. Aku pulak otometik peluk pinggang Suami jugak.. Tetiba ada orang pandang semacam. Terus cancel. Tapi bila aku fikir-fikir balik, time menaip entry ni.. Apasalah nya?? Kami halal kot. Kalau tak buat macam tu dari sekarang nak buat masa bila. Masa kulit muka kami dah ada kedut sikit ke?

Lepas ni lantak. Orang nak pandang ke, jeling ke pedulikan. Dah 2 tahun kawen pun masih rasa takut? Hahaha. Okay abaikan. Kalau Suami sudi nak peluk pinggang kita masa berjalan, biarkan. Lantak la orang nak pandang, jeling. Maybe diorang ingat kita-kita ni belum kawen kot. Nanti lah, Lissa dah besar sikit aku tolak stroller, baru tau!

psssst : sejak Suami kerja dengan company baru ni, dia tak boleh bukak blogspot. jadi aku dah kehilangan seorang follower tegar. sedih. sobs! Sayang, terima kasih kerana tidak pernah sekali pun merungut, tegur, waima complain dengan sikap kurang rajin saya nie. terutama sekali bab memasak dan membasuh. ops!





Love,
Nursaila Norman!



Thursday, November 6, 2014

Veil Untuk Disewa : Off White Veil / Veil Putih

Assalamualaikum



Seriously aku buat semua ni sepantas kilat! Cepat on cepat settle :) Kurang seminggu, aku dah boleh update full review pasal veil putih terbaru aku yang nak dibuat sewa ni. Alhamdulillah. Terima kasih Lissa, bila mood menjahit ibu datang, awak tidur je. Mmmuah sikit!

Seperti yang dijanjikan aku nak review hari isnin, tapi benda dah siap, why not update segera kan? Disebabkan aku dah ada 2 helai veil, bagi memudahkan tempahan, aku rename siap-siap veil ni dengan nama Melissa. So veil yang pertama dulu tu 'Melissa 01' dan veil yang kedua ni 'Melissa 02'. Dan seterusnya 03, 04.... insyallah.

Untuk veil Melissa 01, aku akan update picha baru. Just stay tune!



Veil : Melissa 02

























Term and Condition :

Harga sewaan : Rm40 (tak termasuk postage)
Security Deposit : Rm60 (akan dipulangkan sekiranya veil dalam keadaan BAIK)
Tempoh sewaan : 9 hari bermula dari tarikh veil dihantar (pos dibuat pada hari Jumaat sahaja) dan customer WAJIB memulangkan semula veil pada hari Isnin/Selasa selepas majlis.

Untuk sewa, booking tarikh, boleh wassap Saila 019.2290413




UPDATE : BOOKING DATE
pada tarikh berikut, veil is not available

6 - 15 Dis 2014 - Syaidah, Hulu Langat









Love,
Nursaila Norman!