CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, February 5, 2016

COPYCAT and SO-CALLED TANTRUM

Assalamualaikum





















Bila baby dah bertukar jadi toddler ni, benda terawal yang aku risaukan ialah masalah tantrum. Sebab aku nampak dekat media sosial, kawan-kawan banyak cerita pasal sikap anak masing-masing bila tantrum. Aku jadi takut. Sebab aku ni bukan jenis penyabar sangat. Hehehehehe. Masa Melissa masuk umur setahun (12 bulan) dia ada tunjukkan tanda-tanda tantrum tu sikit. Macam kalau dia rasa frust - Ibu dengan Abah tak tau apa punca dia frust haha dia akan menangis yang sound like meragam tu. Takde la nangis sangat, nangis dia sikittttt je. Tapi expresi muka tu yang ada sikit drama. Huh! 

Disebabkan sebelum Melissa masuk umur setahun aku baca lah juga sign of tantrum, stages of tantrum, how to handle, jadi kurang dari sebulan je dia meragam sebab frust of something yang Ibu dengan Abah dia taktau punca. Nak cakap dia totally having a tantrum syndrome tak jugak, sebab signs tu less than 40% ada dekat Melissa. So I prefer to rename it as meragam.

It was worked bila aku gunakan pendekataan menenangkan dia bila dia meragam tu. Peluk dia, tanya dan explain. Dalam seminit macam tu dia okay. At that time aku rasa macam senang jugak nak handle dia. Selepas musim meragam dia yang selama kurang sebulan tu - itu pun on off bukan setiap hari atau kerap, aku lega semula macam masa dia baby dulu. Happy je. 

Sebelum nak go further, saje nak throw back. Sejak hari dia lahir sampailah umur dia 14 bulan, dia membesar dengan cara didikan aku. Bila dia ngam-ngam berusia 14 bulan, aku start kerja. Sekarang dah 3 bulan dia dijaga oleh nenek dia - November, Disember, dan Januari. I am bit frustrated bila dia membesar di bawah jagaan selain Ibu dia sendiri. But what to do. Huhuhuhu.

Benda first aku tak pernah ajar dia takut dengan apa-apa. Aku tak suka ajar anak takut. Aku tak suka menakut-nakutkan anak. Tak bagus untuk perkembangan dia. Okay macam over. Tak bagus untuk dia. What to scared? Sekarang ni dia dah pandai takut nak pergi ambil ball kalau ball tu jauh sikiiiiitttt je dari dia. Tapi kalau kat rumah, kitorang dalam bilik tidur, rilex je suruh dia ambil remote TV dekat ruang tamu. Dia tak takut pun? Dulu boleh je mintak dia buang pampers kat dapur, tapi sekarang kena teman walaupun dengan jarak yang jauh. HUHU!

Keduanya dia jadi manja. Yelah nenek dengan atok yang jaga. Honestly aku memang tegas. No is no. With reason lepas tu aku takkan bagi jugak sebab it is no. Macam mana no tapi boleh bagi jugak lepas tu? Of course not. Kami mengajar dia perkara yang tidak boleh adalah tidak boleh. Supaya dia faham yang Ibu Abah dia buat seperti yang dicakap. Bukan tipu-tipu. Aku amalkan sejak dia dah pandai bergerak (8 bulan - merangkak) masa tu dia dah pandai ambil barang, mintak itu ini. Mana yang tak patut memang tak bagi lah kan.

Tapi bila dah duduk dengan nenek dengan atok, no pun dapat. Apakah. Sabar jelah.

Ketiganya dia dah pandai meniru. Copycat. Semua Ibubapa kalau dah tau anak dia dah start meniru of course kita sangat berhati-hati kan? Dari segi perbuatan, perkataan, sikap. Kita cuba jaga sebaik-baiknya supaya anak tak tiru. They are just like a photostat machine baybeh! Copy bulat-bulat tanpa tahu sebab. Kita memang tak boleh nak salahkan diorang.

Masa bulan November dengan Disember Melissa okay. Baru beralih tangan. Masih mengikut norma-norma kami. Januari, budak2 yang Ibu aku jaga sampai. Sebab mak diorang cikgu, jadi November dengan Disember diorang tak datang rumah Ibu aku. Cuti sekolah kan. Tapi on Januari Ibu aku dah start jaga budak-budak tu. Diorang baru dapat adik masih kategori baby, Januari tu umur dia 6 bulan. Masalahnya baby tu kuat meragam. Nak susu ke nak tidur ke time mandi ke dia akan menjerit-jerit menangis. Tapi air mata takde. Huhuhuhuhuhuhu! Mulanya Melissa takut sikit sebab baby tu menjerit macam kena cubit. HUHU. Serius scary tgk dia menjerit. Sejak baby tu dah pandai merangkak, memanjat, bila dilarang dia akan menjerit sekuat-kuat hati macam menangis tapi tak menangis. Erkkkk..

Dah sebulan lebih Melissa stay dengan diorang.

Sejak seminggu dua ni Melissa start semula tantrum. Itu apa yang aku nampak base on apa yang aku tahu. Sebab dia akan menjerit bukak mulut luas-luas paksa diri menangis tapi setitik air mata tak keluar. Hahahaha. Aku pernah rakam video dia tengah berusaha menangis. Bersusah payah nak menangis tapi air mata nan hado. Tergelak-gelak aku tengok dia paksa buat drama sedih. Dulu pujuk sikit dah okay, sekarang ni susah sikit. Mulanya tak jalan pun peluk-peluk, belai-belai tu. Tapi nasib baik dah jumpa cara. Hikhikhik.

Tapi signs of trantrum tu tetap sedikit. 50% pun tak sampai. Aku yakin sangat, Melissa takde lah mengalami sindrom tantrum tu teruk sangat. Dia sebenarnya belajar benda baru - copycat. Nak pujuk dia pun senang dengan cara terbaru tu. Tak sampai 30saat settle. Dia tak mengamuk. Dia tak berkelakuan over. Sekadar bukak mulut luas-luas dan paksa nangis.

Sebijik macam baby yang Ibu aku jaga tu buat.

Dan aku pasti dia meniru kelakuan baby tu. Selama ni dia tengok je baby tu menjerit-jerit. Mulanya dia takut, lama-lama dia diam je perhati. Sekarang dia copy. Sebab bila baby tu menjerit-jerit Ibu aku akan pujuk sampai senyap. Melissa tau kalau dia tiru apa baby tu buat, nanti ada lah siapa-siapa akan pujuk dan turut kemahuan dia.

Aku tak boleh nak salahkan Melissa. Dia dalam proses pembelajaran. Dia belajar dari persekitaran dia. Cuma bila dah jadi macam ni aku rasa kesal. Huhuhu. 14 bulan aku didik dia sesenang senang baby. Dia sikit tak pernah buat aku rasa penat, mengeluh. Sebab dia memang seorang anak yang senang dijaga. Tidur malam tak pernah bangun. Siang main penat tido, bangun makan, susu, main lagi ulang sampai malam. Sampai aku pernah cakap dekat Suami, aku tak sangka Melissa sesenang ini untuk dijaga, sampaikan dia ada atau takde sama je, malah kalau dia takde kitorang rasa sunyi sebab takde tukang buat kelakar. HUHU!

I really miss my baby.

Rasa nak bawak Melissa ke office, biar aku jaga dia sambil buat kerja ofis. Aku bukan takde bilik personal. Tapi itu mustahil.

Aku taknak timbul rasa penyesalan sebab memilih untuk bekerja. Sebab kerja ni kerja yang aku suka. Aku kena berusaha lebih lagi supaya dia rasa Ibu dan Abah dia lebih best daripada orang lain. Yup!

Oh, cara terbaru yang aku jumpa untuk handle drama sinetron Melissa? Senang je.. Peluk-peluk, pujuk-pujuk lambat sikit nak jalan.. Aku create a diversion. Hehehehehe! Melissa suka tengok video sendiri. Lagi-lagi video dia buat muka kelakar. Kemain suka dia. Urghh. Jadi dalam handphone aku penuh dengan video dia. So every time dia tak puas hati, tak dapat sesuatu, aku akan tunjuk video dia one by one. Usually dia meragam dalam kereta sebab nak duduk atas riba Abah dia. Silap kami jugak sebab bagi dia sekali. Jadi dia ketagih. Jadi kena reset balik memang kena sabar lebih lah. Huhuhuhu. Kedua kalau dia dah start boring dekat kedai makan. Dua tempat ni je dia jadi so-called tantrum. Pastu dekat rumah nenek dia sorry, siapa suruh manjakan dia. Haha!


5/2/2016 - 16mo 4weeks

Melissa, if you are reading this entry, I just want you to know the reason why I am being so strict with you. Because I don't want to spoil you. Benda paling best bila Melissa dah settle meragam Melissa mengantuk nak tidur, kita pun baring berdua-dua, Ibu pokpok Lissa, Lissa main-main muka Ibu, telinga Ibu 60saat lepas tu Melissa tidur. Hehehehehe! I know it is not so hard to handle you. Tapi yelah.. Ibu dengan Abah akan berusaha buat Lissa rasa kami lagi best dari orang lain. HEHE.



Love,
Nursaila Norman!


Super Heroes : Sunway Putra Mall, Kuala Lumpur

Assalamualaikum


Dalam entry I N I aku ada sebut nak menulis tentang rumah (dekorasi), bercuti, masak etc bagi tahun ini dan tahun-tahun akan datang. But I am not going to rush untuk buat macam-macam dalam masa terdekat, sebab benda-benda tu semua memerlukan duit yang besar! Dekorasi rumah it takes time baybeh. Sebelum deko kena fikir masak-masak dulu apa yang perlu dibuat. Bercuti perlukan tabungan yang mantap. Masak tu sukar untuk dijanji, takat masak makanan harian tu boleh lah. Tapi siapa peduli lauk harian. Hahahaha. Jadi aku rasa aku bakal terjebak dengan entry makan-makan. So I decide (baru sekarang ni ha decide) nak tambah satu lagi entry - Tempat Makan! It is consider dalam 'etc' tu lah. HAHA!

I am not sure sama ada you all jenis JalanJalanCariMakan atau tak. But maybe for some one or two of you yang suka. Kan?


SUPER HEROES, SUNWAY PUTRA MALL, KUALA LUMPUR

Aku datang sini semalam (4/2/2016) makan dengan team aku. At first kami tak expect much, sebab menu makanan tak banyak sangat. Pelbagai burger dan lasagna. Tapi lasagna takde semalam. Jadi, keempat-empat kami makan burger. Surprisingly, burger dia semua sedap! Roti lembut, daging sedap, wedges rangup. Keempat-empat kami keep repeating 'mmm, sedapp'. Hehehehe!

Super Heroes ni menekankan aspek Heroes yang terkenal macam Batman, Superman, Cat Woman etc. Hiasan kedai dan hiasan makan semuanya berkonsepkan Super Heroes. Nak kata ala-ala hipster pun boleh lah jugak part decoration tu.







Perihal menu pulak dia bagi dalam bentuk surat khabar. Smart! Macam dapat pegang news paper diorang (USA) pulak. Hehehehe.





Lama jugak nak pilih menu. Oh ya, order sendiri di kaunter ye, walaupun ada waiter datang kat meja hulur menu. Jadi, bertambah lama lah kami nak memilih. Sebabnya dekat meja memang dah memikir, pergi kaunter nak order memikir lagi. Cuma terkilan lasagna tiada. Kalau burger dia sedap, mesti lasagna dia sedapppp, kan? Oh, aku peminat tegar lasagna. Tapi bukan lasagna style kemelayuan tu eh. I mean, lebih pedas tapi kurang cheesy. Heeeeeeeeee. Aku suka yang cheesy mheesy!

Mulanya kami agak tertunggu-tunggu makanan kami. Sebab kami expect it just a burger takkan lama sangat nak sampai. Tapi bila burger dah sampai ke meja, masing-masing wow! Tapi macam biasa air sampai dulu, juga sangat mengujakan. Lagi-lagi bekas air yang cantik tu, macam nak bawak balik je. Hehehehehe!

Mine!
Clark Kent's Coffee Float


Azlan's


Arif's
Catwoman Caramel Macchiato


Haliza's
Wonder Woman Mocha Wallop


Saila and Arif's
The Batman VS Hawkman


Azlan's
Wonder Woman Special



Haliza's
Ini set lunch, taktau nama apa.
Box Spiderman tu 50% diskaun dari harga asal kalau beli dengan meal.
Tapi kalau nak beli Box saje Rm200 lebih kurang, lupa. Hehe!



Dulu aku ada gang yang memang kaki makan. Dulu, masa dekat Putrajaya. You know who you are. Masa tu agak kekok la nak snap-snap picha. Masa tu takde IG. Semua upload kat Blog. Seronok sangat time tu.

Sekarang, aku ada gang baru. Actually takde lah gang sangat, sebab yang lagi 2 orang tu lelaki. Orang lelaki ni bukan suka sangat explore makanan. Just me and my boss. Dia pulak meman jenis kaki explore makanan. Every time dapat makanan, snap gambar dulu. Kalau dulu agak kekok. Tapi sekarang.. Huh! My boss siap cakap 'ha, biar dia snap gambar. snap-snap' 'nah, snap cepat'. Hahahahaha! Yang mamat dua orang tu bertabahhhhh jelah tunggu aku snap gambar.

Tapi gang baru aku ni memang best. Kitorang pulak memang kerja hakiki handle media sosial. Anything related with media and sosial are under us! Bab snap gambar event memang kitorang. Bab update info pun kitorang. So, do you thing what we are doing in lunch time is something awkward? Nope! HAHA. We never care with others bila buat kerja. We never care if people keep staring at us. Memang media sosial macam ni. Hehehehehehe.

I have two more TempatMakan to update. Insyaallah, soon.





Love,
Nursaila Norman!


Wednesday, February 3, 2016

Idea : Ruang Sempit a.k.a Apartment

Assalamualaikum



Blog sekarang ni dah jadi tempat aku simpan maklumat pulak. Sebab aku rasa carian melalui Blog ni lebih mudah berbanding laman sosial lain yang aku guna (FB & IG). Dari segi maklumat memang kita boleh masukkan lebih lah dalam Blog ni. Nak mencari semula pun mudah. Kalau tak label kan entry pun takpe, masih boleh cari dekat ruang search tu. Masukkan je simple ayat dah jumpa.

Kali ni nak update idea rumah - lagi sekali. Kalau nak tengok idea rumah yang aku pernah share sebelum ni ada dekat label "Rumah Kita' dan "homeSUITEhome'.


Ruang tamu rumah kami tu dia tak perfect segi empat tepat. Sebab ada bucu sebijik macam dalam gambar kat atas. Dan gambar kat atas ni adalah gambaran sebenar rupa ruang tamu rumah kami. Kalau refer pada gambar, bucu yang ada frame gambar burung merak tu adalah bilik mandi dalam master bedroom. sobs! Kedudukan sofa yang aku plan sebijik macam dalam gambar. Sebab kami dah pasang TV dekat dinding sebelah kanan gambar. Sliding door pun sama kedudukan macam tingkap atas tu. Perfect example untuk menggambarkan cutting ruang tamu rumah kami.

Jadi aku save picture ni dalam blog supaya bila ada rezeki dan peluang, aku boleh refer balik gambar ni. Al-maklumlah, aku ni mudah lupa.

Coffee table mungkin takde atau semestinya tak ada. Satu sebab ada anak kecik, susah dia nak bergerak, bermain. Keduanya takde fungsi pun. Hehehehe.



Untuk entryway pulak, kedudukan pintu masuk sama macam dalam gambar. Tapi area entryway ni bukan keutamaan aku. Asalkan ada satu meja console untuk letak barang-barang sebelum keluar (segala mak nenek kunci) dan sebuah cermin cantik untuk last touch up cukup lah. Haha.


Kedudukan katil, tingkap dan almari sekali lagi sama macam bilik kami. Pernah jugak terfikir nak letak side table dekat tingkap macam dalam gambar. Tapi entah lah. Malas pulak nak menggangu tingkap. Sebab aku suka angin keluar masuk. Buatnya table lamp jatuh? Haha. Kebetulan angin kat area rumah aku boleh tahan jugak kuatnya. Errrr..




Gambar atas ni aku adore dengan langsir dia. Bukan warna. Tapi the way she hang the curtain. Aku pernah membayangkan style gantung langsir macam ni. Sebab aku nak nampak effect siling tinggi. Tapi aku tak boleh bayangkan macam mana rupa bingkai tingkap yang lebih rendah dari bingkai langsir. Ermmm.. Dengan gambar ni kerisauan aku berakhir! Okay je, takde la nampak canggung sangat macam yang aku bayangkan. Hiks!



Meja makan adalah satu benda yang aku masih belum ada. Selepas 3 tahun berkahwin, masih belum punya meja makan? Nope. sobs! Dulu masa duduk rumah sewa, aku taknak beli. Sebabnya rumah sumpah sempit. Serba salah nak letak meja makan. Lagi-lagi dapur kami dekat kedai. Ngeeeeeeeee. Bila dah masuk rumah sendiri, masih belum ada meja makan jugak. Hehehehehe.

Bercakap pasal meja makan, aku datang dari family yang banyak habiskan masa dekat meja makan bila berkumpul. Dengan makanan yang tak pernah habis di atas meja, kitorang akan berbual dan ketawa seharian. Sampai semuanya bersurai. Jadi aku rasa aku perlu beli meja makan dengan 6 seater. 8 seater lebih baik. Hikhik. Oleh itu harga pun kena dipertimbangkan jugak lah kannnn.. Oleh itu aku ambil masa lebih sikit untuk membeli sebuah meja makan. Bagi aku biar lambat asal selamat puas hati. Hehehehehe. Tapi jangan lah korang ingat taste aku sampai tahap meja makan raja-raja. Takde lah.. Sekadar 'alah membeli, menang memakai' je.

Sesambil aku update entry ni sebab nak merekod idea. Korang pun boleh tengok-tengok kot-kot ada yang kena ke kan. Sharing is caring right?

Entry lama tersimpan. Alhamdulillah dapat di publish kan akhirnya. Haha!




Love,
Nursaila Norman!


Thursday, January 28, 2016

Bila Dah Lama Tak Update Blog, Nah 24 Gambar

Assalamualaikum



Nampak tak? Dah pandai sekarang ni main sambung-sambung. Hehehehehehe!

Saje, nak banyakkan entri.

Padahal boleh je buat dalam satu entri. Hihihihi

Sambungan PART 1, reason kenapa aku dah susah nak update blog. Selepas event yang kami jayakan, Suami dan anak pun dah sampai pukul 11pm tu, esoknya check out haruslah bawak anak jalan-jalan sebagai upah selalu kena tinggal. Padahal, bukan tiap-tiap minggu dapat upah ke? Hehe!




























Dah habis event Ibu, Ibu paksa dia posing-posing. Hehehehehe. Disebabkan duduk tingkat paling atas, takde orang naik sangat, kita buat lah foyer lif ni macam kat rumah kita sendiri. Hikhikhik! Terima kasih sebab sudi pitam tengok picha kitorang sampai berbelas-belas keping ni. Kehkehkeh. 

Lepas lunch, kitorang bawak Melissa shopping!

Aku bawak dia shopping kasut. Dekat Garderobe House. Bukan sebab Scha atau Lara kayyyyyy. Aku pernah beli kasut untuk birthday Melissa tapi beli dekat IG @freddiethefrogshoes. Refer gambar kat atas, Melissa memang tengah pakai pun. 24/7 pakai kasut ni tetap elok dan selesa. Aku pernah beli kasut dekat Mothercare. Pakai beberapa kali kain dah pecah-pecah. Nampak macam uzur sangat. Huhuhu! Beli rm65 time tu. Tapi kalau dengan Freddie The Frog rm45 je! Postage free. Alang-alang nak berjalan tu, aku ajak Suami ke Garderobe House. Nak belek sendiri kasut FTF. Parking kereta pun depan kedai macam yang Awal promote kat IG Garderobe. Hikhikhik. Sukaaaaaaaaa laa.. Keluar kereta terus pijak tangga kedai.

Sementara nak tunggu SA layan kitorang, Melissa enjoy puas-puas dalam kedai tu. Garderobe House sangat friendly kanak-kanak, senang nak shopping. Heeeeeee.


















Selepas dah dapat sepasang kasut FTF dekat GH, esoknya sambung shopping kasut dia lagi 2 pasang dekat Mothercare brand Ipanema. Heeeeeeeee. Nasib lah, siapa suruh dapat anak perempuan kannnn. Untuk anak kedua nanti rasanya kena anak perempuan jugak lah. Sebab banyak baju Melissa baru pakai dua, tiga kali dah simpan. Heeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Bila aku cakap pasal anak nombor dua nak perempuan jugak, Suami jelingggggg jek. Kehkehkeh.



Okay, BYE!






Love,
Nursaila Norman!






Wednesday, January 27, 2016

Kenapa Susah Sangat Nak Update Blog Ni?

Assalamualaikum



Fuh! Semoga entry kali ni menjadi. Banyak entri dah masuk draft. Yelah, taip sikit-sikit, sambung petang, sambung esok. Last-last mood dah lari terus masuk draft. Mereput jelah kat dalam tu. Hehehehehe! Aku prefer taip terus sampai siap at least within a day. Kalau dah sambung esok, sambung lusa, abaikan jelah draft tu. HEHE!

Saje nak bagitahu, reason kenapa aku dah susah sangat nak update blog sekarang. Hehehe. Sampaikan nak update Pearl Hand Bouquet pun susah. Owner dah amek dekat 2 minggu, kita baru terhegeh-hegeh nak update. Ish.

Sejak aku kerja sini, masa aku untuk suka-suka tengok internet memang dah takde. Tak macam zaman aku kerja MOF dengan CELCOM dulu. Dulu macam mana banyak kerja sekali pun tetap ada masa nak update sikit-sikit. Tipu! Update banyak masa tu. Haha! Masa dekat CELCOM aku dah start kurang meng'update'. Sebab kurang bahan pun iya jugak. Hiks. Sekarang kat tempat baru laaaaaaaagi susah. Sampai satu tahap aku login blog bila aku nak update je. Duluuuu-duluuuu login tu wajib walaupun tak update. Dapat baca entry kawan-kawan pun dah okay. Sekarang ni...sobs!

Breakfast dah takde dah. Masuk pukul 8.30am, pukul 11am baru angkat kepala tengok keliling ofis. Hehehehehe. Dulu masa kat CELCOM, breakfast je dekat sejam. Punya lah heaven breakfast kat CELCOM. Lunch untuk melepak je. Dah kalau breakfast pun serupa lunch. Hehe.

Kalau nak refresh balik kenangan-kenangan kat tempat kerja lama, serius rindu. Sebab satu-satu tempat tu ada kenangan dia tersendiri kannn.

Tempat kerja baru ni memang tempat yang aku nak-nak-nak sangat masa kat MOF. Allah tahu apa yang terbaik, selepas 3 tahun Allah bagi jugak aku masuk department corporate comm. Happy? Aku rasa ini tempat paling happy aku rasa selepas CELCOM. Sejak aku di CELCOM, sampai lah yang ini, aku tak pernah monday blues. CELCOM pun tempat yang aku suka, tapi rezeki tak lama kat situ. sobs.

3 bulan aku kat sini, 3 bulan jugak usia team kitorang, Alhamdulillah kitorang berjaya managed sebuah event. Walaupun tak besar, tapi tetamu 100pax lah jugak. Rasa happy yang teramat sangat. Sejak aku kerja kat sini jugak, aku selalu kena out station. Dinner night, event itu ini. Alhamdulillah Suami banyak membantu. Dia yang apply kan kerja ni untuk aku masa tu, jadi dia faham sangat suasana kerja aku macam mana- 24/7. Itu dah disebut semasa interviewed. Dan aku sendiri mengaku sanggup. Tidur malam Melissa dah selalu dengan Abah dia. Nasib baik lah dia pun lebih berat ke arah Abah dia. Hikhikhik.

Dah banyak event yang aku pergi, takde satu pun aku share kat sini. Paling best event aku kena menyanyi (persembahan khas-penutup), cisss sangat! Sampai sekarang aku tak tengok lagi video tu. Hahaha. Aku update dalam IG je. Cepat dan pantas. HEHEHE.

Ni event dekat Hotel Bangi-Putrajaya, aku pernah stay sini, sebab tu aku suggested buat kat hotel ni. Dah tau keselesaan bilik dan dewan. Sorry la gambar tak banyak, maklum lah penganjur. Kurang sempat nak hulur muka masuk camera. HAHA.





Orange Theme!
Susah giler nak dapatkan warna orange. Haha.
End up dengan Peach jelah.


Malam tu dalam pukul 11pm Suami sampai dengan Melissa. Well, rugi lah duduk bilik besar-besar tapi tidur sorang. Hiks! 2x jugak lah Melissa kena travel malam-malam nak datang ke Ibu dia. Hehehehe. Pukul 10am Melissa dah tidur, nanti Suami loading barang lepas tu angkat dia letak dalam car seat straight ke Bangi. Pernah sekali tu Suami kena ambil aku kat KLIA, touch down airport pukul 9.30pm, time Melissa tidur pulak. Hehehehehe.. Mencabar sikit lah Abah dia nak drive sambil tidurkan Melissa. Hehe.

Apa-apa pun aku berterima kasih banyak-banyak dekat Suami, sebab dia akan take over jaga anak bila Isteri kena out station atau ada event malam. Orang akan jadi pelik bila aku cakap dah ada anak, anak tinggal, Suami jaga. Huhuhuhu. Thank you Husband!

Bersambung...





Love,
Nursaila Norman!