CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, December 18, 2013

Susu Sample : EnfaMama & Anmum

Assalamualaikum.





























Sesiapa yang sedang pregnant sama ada baru atau pun dah melepasi fasa-fasa awal kehamilan, mesti ada yang dah dapat sample sample susu ni kan? Macam mana rasa susu ni eh? Sedap tak?

Aku boleh minum susu, tapi ada jugak jenis susu yang aku tak suka, macam Dumex. Tak sedap. Huhuhu! Feveret aku dari dulu sampai sekarang Fernleaf jelah. Kami Suami Isteri suka minum susu. Malam-malam kalau terasa nak susu, kitorang bancuh sorang secawan (mug sebenarnya). Tapi bila ada sample percuma ni, tak salah la kita request kan, kan, kan, kannn?

Actually aku request sample 2x kot. Yang first time tu masa aku pregnant tak jadi tu. Sampai bulan Nov tak dapat apa pun. Disebabkan aku planning untuk ada baby, tetiba teringat la pasal sample ni kannnn.. Kalau tak, takdenya aku nak ingat. Huhuhuhu. Dannn.. Dapat lah sample susu-susu tersebut. Macam tau-tau pulak aku miscarriage haritu, langsung dia tak hantar sample T____T'.

Sekali aku dapat 2 keping sample tak pasal-pasal.. Rezeki nih! Hehehehehehe..




























Nampak tak aku dapat sampai dua sample? So total 4 paket EnfaMama! hoyeah hoyeah. Kalau sedap best lah.. Kalau tak sedap siapa nak minum?





























Mommy to Be, siapa yang belum try dapatkan sample susu EnfaMama & Anmum ni, boleh lah pergi ke website diorang. Dumex je aku requested tapi belum dapat lagi. Takpe, yang ada ni pun cukup dah.. Nak try rasa je, kalau sedap boleh terus consume. Kan?

Oh! Doakan berita gembira dari kami, kot-kot ada rezeki kan. Sebab kitorang secara seriusnya expecting a baby sekarang ni. iheeeeeeeeeeeee..

Fokus kepada tujuan entry ni, get a sample!




Love,
Nursaila Norman!


21 comments:

Diyana said...

nurse kat KK yg kite pergi xgalak kan minum Anmum..dia kate gula dia tgi.. tu yg berat cepat naik, baby besar.. bla bla bla

tp xtau laa kot depends on org kan.. sbb kite mmg xminum susu sgt time pregnant ni.. xlalu~
setakat dutch lady je bile rajin.. hehe

Nelly said...

Nelly pn ada dpt sample ni. Tp x berani try sebab takut rasany x seperti yg diharapkan. Sama mcm Saila, x ble mnum sesetengah jnis susu. Nurse tpt Nelly review pn ckp bnda sama ttg susu Anmum. Tp my SIL mnum ok ja.

Cik Puan Tqah said...

anmum org ckp gula tinggi..tqah minum enfa pon manis gile kot..rsnya sbb enfa gak kene kencing manis ritu.. pas kene terus stop enfa.. minum freshmilk goodday je

Nursaila Norman said...

serius? thank you mommies semua..alahaiiii,terharunya rasa..biasa lah,u olls ada pengalaman..kita bru nak belajar..hehehehe!

thank you thank you! mlm ni minum..kalau betul manis saila reject :D sbb saila memang aim nak minum susu biasa je = Fernleaf dgn HTL je..

Sharz said...

kite minum anmum perisa coklat..tapi tak ikut pon sukatan..tapi minum mase 1st trimester je..skrg ni kite amik supplement shaklee je..kalau minum ESP baru campur dengan susu anmum..tu pon jarang2..sebab dah boleh makan skrg nie..hihi.. :)

cik mah said...

Enfamama tu sedap...le minum masa sejuk..tu yg mnrik tu..lg2 perisa coklat..hehe

Fyka said...

ramai cakap anmum buat baby besar..risau plak kiteee,da la skrang mnum anmum..bln depan nk tukar mnum enfamama..tp susu coklat anmum dah sebati dgn tekak hahaha..acane2.

IMaH said...

imah xleh minum anmum..rasa xberapa best dgn tekak. ambik susu biasa ja..nespray sbb mmg consume nespray since b4 preggy lg.kdg2 minum susu dutch lady tu. dr ckp boleh asalkn susu. bl dh msuk 3rd trimester minum higoat plk.

Affy Afiqah said...

wahhhh...akk preggy ea? ihiks
congratz kak...jaga kesihatan n pemakanan elok2 tau...

S. Faezah said...

wowwow..sy pon nk expecting good news from u soon..semoga cpt dapat baby :)

cik hani said...

Semoga cepat dapat rezeki baby

Cik Puan Rara said...

i ingat ada berita happy td.saila~ actually nk dpt baby.skill2 masa ehem2 pon kena betul taw.hehehe

hmm i minum susu anmum tu dulu lah menyebabkan i mok mok taw.nt second baby nt xnak dh minum susu tu.heheh

Nursaila Norman said...

hahahaha,rara u notty eh! sabar jelah..haha! tgk komen ramai ckp Anmum tu mcm x best je.. so takde la rasa bersalah sgt minum susu biasa..sbb mls nk minum susu pregnancy ni..

♥ Chacha said...

saila! cha minum anmum masa first2 tu. tp tak habis pun. still vomitt. lepas tu tukar je susu fernleaf n dutchlady. alhamdulillah boleh telan. hehehehe

skrg malas dah nak minum. apeee da! ngeh3. Eh dah Disember..! wish u luck dearrr.

shura shushi said...

i masa pregnant hari tu , mula-mula je minum susu anum perisa coklat disebabkan faktor malas bancuh jadinya beli susu HL sahaja :)

Nursaila Norman said...

Chacha : perasan eh kita excited on Disember? hehehe..doakan ye :))

shura : tu laaaaa..nampaknya nak consume fernleaf dgn HL jelah..senang :D

Nurul said...

Akak doakan semoga cepat dapat baby.. ^__^

Fiqah said...

InsyaAllah fiqa doakan saila ade berita gembira. Kalau ikut kandungan mineral enfamama lagi tinggi dari Anmum. Hidden sugar yang tinggi tu semua formula pun ade. Fiqa dulu minum susu kotal HL jer. Itu pun dah kena marah dgn nurse. Fiqa pernah ckp pasal susu ni kat sini.

http://pelangipagibeautiful.blogspot.com/2013/06/penangan-promoter.html

.hasina. said...

sy tak lalu sgt dgn anfamama. skng consume dgn susu segar HL je.
lepas tu tambah pil kalsium. pregnant kali ni betul2 kurang nk
minum susu tak taw knp takde selera...

Kesuma Angsana said...

stock KA waktu pregie2 dulu hehehe

Aisy Nasiha said...

Bagusnya.. teringat ms pgnnat.. mmg disiplin makan baik2 dan minum susu 2x sehari.. fah bersalin nak minum sekali sehari pun payah.. haa..