CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, January 15, 2014

Small Living Room : 2 in 1

Assalamualaikum.


Alhamdulillah, akhirnya so-called meja makan dah siap! Perasaan? Seronok yang amat, amat, amat! Yelah, nak membeli meja makan malas nak spend duit beratus-ratus. Dah la perasan taknak yang murah-murah asal beli. Alang-alang membeli nak yang puas hati. Dah tu belum masa lagi membeli meja makan yang gempak-gempak.. Kita diy sahaja lah ya.

Aku share terus lah macam mana rupa ruang tamu aku bila aku combine kan ruang menonton TV dengan ruang makan sekaligus. Tapi sebelum tu, tengok lah dulu hasil meja makan bernilai rm30 ni. iheeeee..








Sukaaaaaaaaaa! Cukup la sekadar kami berdua untuk makan, makan, makan, makan, makan.. Oh, aku memang sengaja buat style santai macam ni. DIY, jimat, santai. Okay tak slogan tu? Hehehehehehehe! Bila dah start makan atau minum kat situ, kami dah kurang melepak dekat ruang TV tu.. Sebab rasa macam kat kedai mamak lah pulak!






























So far, macam ni lah rupa paras ruang tamu 'rumah kita' tu. Dulu space untuk ruang menonton TV agak luas. Boleh lah nak terbaring tergolek depan TV tu. Tapi sekarang space makin sempit sebab nak masuk kan ruang makan. Sorry ya Husband, sempit sikit nak bergolek-golek. Ngeeeee..

Siapa kata nak buat rumah nampak sempurna di mata sendiri perlukan kos yang banyak? Korang yang follow blog ni mesti tau kan.. Takde satu pun barang baru yang aku beli, kan? kan? kan? Hehehehe. Dengan keadaan sekarang yang mana aku perlu fokus dengan perkara baru, aku kena bijak berjimat hal rumah tapi masih nampak kemas dan cantik di mata aku. Lepas ni dapur pulak, insyaallah. Masih dalam kos jimat!

Maaf lah, rasa macam agak hambar je entry aku kali ni kan.. Huhuhuhuhu. Mood okay je, tapi mungkin lama sangat tak bukak blog (lama ker??) kottt. T____T.  Entah apa-apa je aku taip. Macam lemau. Wu Wu Wuu.

Macam mana meja makan cowboy aku? Okay tak? Kot lah boleh jadi inspirasi kepada korangs yang berjimat macam aku. Hewhewhewhew :)

Okay, bye!




Love,
Nursaila Norman!


32 comments:

Nuriesya Nadia said...

Ala omey jeeee ! Simple. Suka. Tayah furniture banyak banyak & besar besar. Semak + makan space. :D

Ann@zanyra said...

Nice!!sarung sofa tu beli man saila?

- AZIE - said...

ok..comel jer..padanlah berdua jer kan...tgu skit hari g si kecik ada...abis seme hehehe..

Nursaila Norman said...

Ann : sarung yang zebra tu ke? yang tu saila beli kat pasar malam je :D

Nursaila Norman said...

Nad : mcm akak memang kurang suka rumah penuh..nanti panas..faham2 jelah KL ni..huhuhu

kak Azie : sementara takde si kecik..dah ada nanti kena ajar jgn usik brg2 mummy dia lah hihihi

Ezy Loy said...

dh la meja comel.. pastu murah..
sape xjeles gni.
uwaaa nk gakkkk

Affy Afiqah said...

cantikkkkkkkk!! simple je but nice :)) ika suka juga simple2 ni kak~

IMaH said...

seyes cantik sgt! kreatifnya saila! good idea!

ayut said...

Nice..ni la hasilnya....suke2x..

cik mah said...

Itulah yg sngt bgus,...xmembazir n puas ht kan..mmg cantik...sesuai untuk berdua....

NinaAz said...

cantiknyaaaaaaaa.... kerusi oren bunga perpel tuu. semua cantikk. pandai hias rumah! :)

DYatie said...

Kt mana beli? Aci x klo kata mls nak godek entri lama tpt saila beli perabot tu. Hahaha. (Pemalas nyer mak arissa kan?)

eila fazdli said...

saila cantik, kemass n tak serabut.... suke tgk...hehehe....

Iza Fiza said...

Kita sukerrrr..simple tapi kemas =)

cik hani said...

comel. ruang makan yang santai dan ala-ala kopitiam.
suka dengan ruang TV tu. kemas dan lawa jer pencahayaan dia tu.

Paling melting tengok chair oren tu.

Nursaila Norman said...

Hahahaha Dyg niee..hehehehe..ada je dekat label 'Perabot 2nd Hand' dengan 'Rumah Kita' :)

Shahizatul Asmida Bt. Adam said...

simple..cantik rumah saila..duduk berdua xperlu barang besar2..hehehe :)

Kesuma Angsana said...

walla mmg comey sgt, KA suka !

Petak Bunga said...

alohai comel sangat saila.
kalau tengok ruang tamu kita pengsan.

She's DHHassan said...

comelnya meja makan dia. suka la. hihi. blogwalking, mencari idea bride to be to be shared. nice to meet you.

Syaffiqah Rahman said...

Sgt kemas. hehehehe.. nmpak cantik & kreatif...

* tp sy tak kreatif bab kemas & susun2 ni..T____________T *

S. Faezah said...

sweet sgt ruang tamu korangg..sukaaaaa :D

Nurul said...

Hai, Saila...

simple but nice... & satu lagi kemas... ^__^

nu na said...

saya rasa hampir semua rumah ade cermin ikea petak tu. hahaha...sebab sy pun ada.

NoraKerel Aira said...

cantik, simple kemas. tu yang penting . chayoook !!

ezan said...

cantiknya kak saila, comel je rumah akak, hihi good idea lah nanti boleh tiru idea akak nie ;)

khadijah said...

Saila comel la sofa tu. Dija pun combine dah ruang makan dan tempat tengok tv. Nak cite jugak la kat entry nanti. Ni dija baru update bilik baby punye deco2. Seronok pulak deco2 rumah sendiri hee

Affy Afiqah said...

ika singgah melawat :))

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. cantiknya! pandai awak deko. nampak simple tapi sweet (",)

lizz said...

Cantik berkenan saya...nengok susunannyer simple...tapi menarik

acik idah said...

Kreatifnyaa... :D cantik... akak sukerr!

s h a said...

Seriously saila memang sgt kreatif.Cantik je saila.Simple n sweet gittew.Harga super murah.Boleh jadi inspirasi ni. :)