CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 7, 2014

Organizing #2 : Labeling

Assalamualaikum.


Hari ni kita sambung dengan edisi organizing murah-murah, senang-senang, simple-simple versi Nursaila Norman lagi sekali eh! Kali ni aku nak share cara aku label segala peralatan yang berwayar. Orang macam aku ni memang pantang kalau wayar berselirat. Pernah ada orang cakap tak elok gulung wayar, nanti mudah rosak. Tapi kalau tak digulung, tak dikemaskan, mata aku sakit tengok wayar berserabut. Nak amek satu-satu kabel pun susah. Terbelit-belit, kan..

Kebiasaannya aku akan gulung jugak macam biasa lepas tu masukkan dalam bekas kotak. Tapi bila dah lama-lama sikit, mesti gulungan tadi slowly terbukak.


Tersenyum-senyum. Sebabnya aku dah nampak masalah aku tu akan jadi lebih better kalau aku guna cara yang Jen share!

Kebetulan lagi sekali, masa proses memasang stools dari IKEA tu, aku dapat lah 3 kabel. Terus guna! Haha.


























Jimat tak? Tapi nanti aku share kabel yang aku beli pulak. Kabel yang aku beli pun murah. Itu untuk lilit wayar yang lebih besar macam wayar rice cooker, wayar pembakar roti. Sabar ya, itu aku share lain. Sebab itu edisi kabel beli. Hehehehehe.


Lepas dah lilit dengan kabel free, aku label pulak supaya senang nak cari.





















































Gunting pun penting di label! Lagi-lagi gunting dalam rumah tu share dengan Suami. Selalu sebelum Suami nak guna gunting dia akan tanya mana gunting untuk gunting kertas? Sebab dia tahu, gunting takleh campur-campur. Lepas dah label ni tak payah lah Suami tanya aku lagi.. Hehehehehe. Tu nampak jelas dan nyata mana gunting untuk kertas dan kain kan? iheeeeeeeeee..

Oh! Aku sengaja tak guna tape yang bercorak-corak, sebab aku rename guna marker je. Tak canggih-canggih macam Jen buat. Untuk selamat, aku guna je tape yang plain. Bila tulis takde la hodoh sangat. Hahaha! Oh, nak beli tape ni pun drama. Pening taktau nak pilih warna apa. Semua cantikkkk!!


ingat lagi kotak ni??

Sejak semalam aku rasa aku asyik flash back je kan? Huhuhuhuhu! Kalau ada yang ingat lagi, kotak kasut tu masih baik dan berkhidmat lagi untuk kami! Cuma, mungkin bakal bertukar baju supaya nampak sama dengan tema rumah :)

Kos? Rm2.80 untuk tape.

Kemas dah kotak purple tu dengan Rm2.80 sahaja :) Aku pun dah tak payah nak gulung-gulung wayar lagi. Kemas dan senang!





Love,
Nursaila Norman!


8 comments:

Cik Puan Rara said...

rajinnya u.kalau dpt ngan si princess.habis semua.ehehhe

IMaH said...

rajinnya saila! kemas jer nampak. nak ambik pun senang. Imah dekat rumah lepas guna simpul2 je wayar charger tu. xde wat labeling. huhu

S. Faezah said...

rajin nye saila..klu sy, xdenye nak wat sume niii T.T

Affy Afiqah said...

ika dulu rajin me-label ni sekarang bukan main pemalas lagi bila dah busy hewhewhew

ika singgah emnabung kak :)

Bilal157 said...

Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
buat anak-anak kakak yang mau belajar

https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

- AZIE - said...

rajin...rajin...

ayut said...

Perfect...mudah utk dri sndri...

Karya Mahirah said...

saila... cantik walau pun simple...