CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, January 28, 2014

Mood & Semangat Takde. Selera Makan Je Ada

Assalamualaikum.


Ini lah first time aku rasa mood untuk menulis di blog terlalu jauhhhhhhh ke laut. Tiap kali klik 'new post' je, tak sampai 30 saat terus close. Sebab malas nak taip dan mood tak join sekaki. Padahal macam-macam nak cerita. Huhuhuhuhuhuhu! Suami siap tanya kenapa takde entry baru. Sabar jelah. Bini dia tak larat dan tak bersemangat sejak seminggu dua ni. Wu Wu Wu! Eh, tak.. Hampir sebulan takde mood. Sigh.

Entry yang ini pun ikut jari lah nak taip apa, ikut hati nak cakap apa. Kang siap la satu entry. Hehehe! Tapi tak berkualiti lah ya.

So far alhamdulillah, kesihatan dan selera makan masih berhantu seperti biasa. Pening kepala nak melayan tekak ni. Makan banyak-banyak tak boleh. Makan sikit tak puas. Grrrrr! Cuma mood dan semangat je ke laut. Lebih bersemangat nak tidur dan main game je. Lain malas. Alhamdulillah dua tiga hari ni baru aku mampu bertahan sampai kul 11 atau 11.30 malam. Kalau tak, lepas Isyak je terus tidur. Pernah jugak tak sempat Isyak. Jadinya lepas maghrib aku tak tanggal telekung, golek-golek atas katil dengan komik Conan dulu. Kadang-kadang terlelap tapi dengar azan Isyak je terjaga laju-laju sebelum semakin malas. Huhuhu. Kadang tu terlelap terusss dengan telekung. Kesian Suami mengadu boring takde kawan. Oloh olohh olohhhhh mengadanya! Hehe.

So sekarang dah kuat semangat sikit tahan mata berjaga sampai pukul 11malam. Macam malam tadi aku dah mengantuk gila-gila, tapi kesian Suami nak menggosok baju kerja pulak. Aku pun cakap la nak teman Suami iron baju. Tapi hakikatnya aku tidur kat couch. Suami gelak je tengok aku tidur macam budak-budak. Huhuhuhu!

Pagi ni breakfast telur dadar dan murtabak ayam sepotong. Lebihan murtabak beli dekat Uniten Bangi semalam. Haha. Sayang nak buang malam tadi. Masuk peti ais, pagi ni panaskan pastu bila dah bau wangi rasa macam tak cukup pulak. Amek telur, buat telur dadar campur bawang kecik. Siap! Ni ha sambil taip entry sambil menikmati murtabak dan telur dadar. Hehehe! Suami bawak murtabak je, telur dadar taknak. Huhu.

Lagi apa eh, itu jelah dulu kot.. Nanti bila dan rajin dan sampai masa yang terbaik aku share sesuatu eh. Buat masa ni aku kurang bukak blog, kurang BW, takde update entry. Jangan marah ye kalau aku jarang BW blog korang. Aku banyak tertinggal cerita pasal korang :( Takpe lah, aku tau korang semua sihat-sihat dan best-best je kan?

As'Salam lovelies :)





Love,
Nursaila Norman!


23 comments:

Nuriesya Nadia said...

Alohalohaloh , kenapa je kakak saila kita iniiiii. Y_Y

Sharz said...

kalau malas2 macam ni macam ade sesuatu je..sama je cam kite dulu...bape bulan tak update blog..ade je benda nak cerita tapi asyik takde mood je..pape pon semoga saila sihat2 je tau!!! patot lama tak nampak kat list following blog die..sebab lama tak update entry rupenye.. :D

AyongAtikah Zaid said...

bab tdo awal n tinggal suami trkontang-kanting sorg2 x tau nak buat ape tu pahammmm sgt...tp x leh lawan tahap kritikal mengantuk tu..mampu mintak maaf jela kat suami...huahuahua...

Petak Bunga said...

tunggu berita baik Saila..

kot dah ada tanda2..

cik mah said...

Ala2....comey je sala ni...yg cik mah ni pulak xle nk tdo....geram je tgok hubby tu tdo je....hahahha

Balqis said...

hee..xpe..take ur time dear :)

Shizan Syafik said...

Weeeewittttt.. :)

Mira Adzlia said...

ha...jeng..jeng..itu tandanya...........kne byk rht..hihi :)

ayut said...

Rehatla kak...xdw masalah xupdate.nnt ad mood kompem 1ari 12 post...eh??!! Hahaha.. :)

IMaH said...

mcm ada pape je ni...mesti ada good news ni? hehe..

.hasina. said...

patut la lama tak nampak update! hehe...
take care ye :)

NoraKerel Aira said...

jaga kesihatan baik3 !

Kesuma Angsana said...

tahniah yer ! tunggu reviewnya nanti http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/tahniah-5-blog-ini-akan-ka-review-nanti.html

Kesuma Angsana said...

http://kesumaangsana.blogspot.com/2014/02/review-2-nursaila-norman.html

Sheila Salim said...

Assalamualaikum awak. Salam perkenalan, sheila singgah sini lepas baca review blog daripada KA, hehee. saya lepas maghrib, layan running man dulu sementara tgu isyak. hihi.

lizz said...

Salam..banyakkan rehat k...terjahan dr blg ka juga ni...

wantie said...

dari blog kesuma angsana saya datang follow. datang le ke blog saya. mana tau ada rezeki sedang menanti...

Fiza Rahman said...

Drop by dari blog kak KA. GWS.

babYpose said...

Salam singgah dari blog wantie, betul kena tunggu mood,

Lyaa Suriany said...

eheeeeemmm dah ada niiiii.
kite doa kan eh.

wantie said...

entry ni
http://lovingwantie.blogspot.com/2014/02/follower-ke-700-wanita-paling-kaya-di.html

email nama penuh, alamat dan tel no kat sini :-

wantie_mir@yahoo.com

anariffin said...

hurm...bunyi laen je nih...dah ader ker ni..ape2 pun..hope saila get well soon..n lau dah ade tu..alhamdulillah..hehe...
saila..nk tanye..saila ade add cha tak? lme x nmpak die..n now da private..huhu..rindu lak kat die.hehe

Torascool said...

follow
torascool(dot)blogspot(dot)com