CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 4, 2012

Props Untuk Photobooth Saya!

Hai.


Assalamualaikum.

Lunch harini aku siapkan props untuk photobooth masa majlis resepsi pulak. Bukan main produktif lagi aku kan.. Baru nak menggelabah buat kerja kawen betul-betul. Kalau tak stok main-main je kan.

Props dah ada, dah print, dah laminate, dah gunting. Tinggal nak letak lidi je lagi. Lepas letak lidi boleh simpan baik-baik tunggu masa nak pose jelah nanti. Hiks! 






Ada lagi 2 set, tapi dalam bentuk PDF.. Tak boleh nak attach, kalau nak softcopy boleh email saya eh! :) So ni lah antara softcopy yang aku save dari Oh Happy Day.. Kebetulan terjumpa, kalau tak, tak terfikir pun nak buat photobooth. Lagi satu, kebetulan lagi sekali Ayah nak buatkan backdrop untuk aku. Sebab aku kan takde pelamin dekat dewan, just makan beradab (makan bagi kenyang) pastu dah.. pastu sesi jumpa tetamu pulak la lepas tu. Tapi disebabkan Ayah nak design kan backdrop untuk aku, aku pun on la dengan photobooth ni. Alang-alang dah ada backdrop, aku pun print jelah props ni semua. Bukan susah pun kan nak print, laminate dan gunting, kan?kan?kan? Hehehe.

Eh, cop! Cakap pasal backdrop, aku request backdrop ala-ala red carpet, Grammy Award (konon kan request bapak melampau), tapi for sure la takkan se'grand' Grammy Award bagai. Konfem. Dah kata resepsi simple, jangan tertipu dengan angan-angan terlampau aku tu. Huhuhu. Aku cuma request backdroop aku tu Ayah design dengan nama kami berdua 'ShahirSaila' atau 'SailaShahir' (aku tak sure mana satu yang Ayah aku tulis) tapi macam tu la permintaan aku. Nak nama kami, so macam Grammy Award la sikit-sikit. Sikit je pun.. Jadi lahhh.. Hehehe. Harga? No, no.. Tak mahal pun, wedding kami memang tak pakai banyak kos. No worries!

So inilah dia props yang dah siap di print, laminate dan gunting.











Part ni aku paling malas gila.. Nak kena gunting isi dalam spec tu semua. Kena teliti, nanti rosak atau buruk. Huhu! So buat separuh jalan lepas tu malas. Kannn.


Tips, lebih baik laminate sebelum gunting supaya props lebih tahan sikit. Faham-faham jelah kan, kertas.. Lembik, ringan.. Kalau-kalau terkoyak atau terjatuh, hilang dah tak best la kan. Time-time wedding ni kan ramai orang, tak termampu nak jaga semua, at least props boleh tahan lasak sikit. Tetamu nak pose pun takde la risau-risau kan :)

Satu perkara dalam checklist dekat sini dah settle. Alhamdulillah. Lega satu benda. Ada banyak lagi tak settle nih. Benda takde la apa sangat, tapi aku kan pemalas lebih. Huhuhuhu.





thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

119 comments:

Jna marcello said...

bestttttttttttttttttt!!!
NAK 1 as a gift!! *muka x malu x_x

EIKA said...

dear..u guna kertas biasa ja ka :)

Cik Saila said...

Jna : hahaha..as a gift boleh,tp lps wedding lah ye :D

Eika : yup, kertas biasa je..tp jgn kertas A4 biasa tu, guna yg tebal sikit dr A4 biasa tu eh :)

EIKA said...

oh...thx u dear :) ika pon xprint ag prop ika ni :P masa xbrapa nak ada :P

cik mah said...

cik saila...nk yg pdf tu...cik mah nk bnyak2 lg props..hehhee...emailkan ek..rahmah2287@yahoo.com

Cik Saila said...

Eika : welcome :))

cik mah : dah email,check ya :)

oshinz said...

kite pun nak jugakla. hehehe. butterflyorange.me@gmail.com

Cik Saila said...

oshinz : check email awk eh,sy dh email dh :))

nur anis said...

wahh..banyaknya..geram tengok..:)

iera said...

Salam..email sy jgk noorfarzierairney86@yahoo.com
=) tqvm

iera said...

Salam..email sy jgk noorfarzierairney86@yahoo.com
=) tqvm

Kesuma Angsana said...

rajinnyer & hebat !

zOeY zAu YaH said...

gigih dan kreatif untuk hari bahagia.tak sbr nk tggu nk tgk gambar cik saila kawen.mesti majlis cantik sgt2 nih..

Iera - Nordin's Daughter said...

Wahh ...Rajin cik saila ni yew ..
Iera pon ada masa tahap malas nye melampau2 jgak ...
Iera pon nk jgak pdf file tuh boleh x ??(muka xmalu) heee
snasirah@yahoo.com

Afasz said...

rajin nye awk buat, sy pon nk wat aritu , tp tk sempat. kalau tahu tempah kat awak je :D

awk leh la buka tempahan. sy rasa ramai gak nak mik tempahan dr awk....

Cik Saila said...

anis : hehehe..akak sndiri pun geram tgk ;D

iera : saya dh email,nnt check eh :)

KA : rajin menggunting je kak..huhu ;)

Zoey : aminnn. harap2 masin la mulut zoey..hehehehe!!

Iera-Nordin's Daughter : tp tahap mls saila lg teruk haha..saila dh email,nnt check tau :)

Afasz : haha..tempah pulak..sy pun amatur je ni..huhu..nk ambil tempahan sy x konfiden la..sobs!

Zila Zainal said...

dah tengok dah semalam oh happy day. memang lah cumel2 belaka. gerammm

ayut said...

wahhh...setel dh lg 1...truskan usaha utk yg len pulak..hihihi.caiyokk..nak spec 1 boleh? :p

s h a said...

Wahhhh...comelnye props.rajinla cik saila... :)

Kasihnya Cinta said...

Saila; email me too. Hanyshah_242@hotmail.com

p/s: Klw you ada yang bubble talk or "His" Her" or anything, pls share too. TQ much.

cheeze maz said...

tahniah. Tak nak masukkan sos cheeze Maz (serupa macam sos cheese wedge KFC) di majlis adik ke?

buat lain sikit. jika berminat boleh lawat ke blog akak cheezemaz.blogspot.com . harga murah2

Alyn said...

Salam saila, I nak softcopy ! *angkat tangan* :D muka x malu haha.

Specs u banyak nyee, nak dua ;p

Alyn said...

Anyway salam kenal dear :)

khadijah said...

hai dija baru follow ur blog, dija pun baru siap print prop juga.. tapi dija ingat after print nak tampal kat kertas tebal cam kotak ke, biar tahan sikit tak terkoyak :) come visit my blog :)
http://khadijahhishamuddin.blogspot.com

Kesuma Angsana said...

cukup kreatif lah

Nn said...

rasanye semua b2b yg rajin search props, mesti jumpa props ni. heeeeeee........(sy pun copy dr oh happy day jugak!)

anariffin said...

wah..haha..seswai sgt la ngan saila kan...
ana dah setel..p lom print..sengal..printer tader..dah jahanam..

Nurhasyima Amin said...

dear..boleh x emel kat i jugak yg pdf tu..sheemamin89@gmail.com

Ms Areniey said...

i pown nk jugak la dear..hehehe ^_^
tqvm..ctynor24@gmail.com

Anonymous said...

dear, boleh email i tak? afwaazalan@yahoo.com

eja paraparasakura said...

Salam..dear leh x emailkn kt ai jgk..thax tau..nayway..cantik sgt.kg_chicha84@yahoo.com

eja paraparasakura said...

Salam..dear leh x emailkn kt ai jgk..thax tau..nayway..cantik sgt.kg_chicha84@yahoo.com

khai'zzah said...


kreatif nyee...jimat sgt..saya pn nk jgk, ini email sy nyda_7687@yahoo.com

ct norizan said...

Salam blh tlg email tak dkt akk... Nk buat kat mjls adik ipar nnt... Hilman_ct@yahoo.com tq dear!!!

Nys Nys said...

pakai paper apa eh? print color je la kn?

Nys Nys said...

dear emailkan props punya pic boleyh tak? if baik hati : anesscakapbyk@gmail.com

Nys Nys said...

pakai paper apa eh? print color je la kn?

nor abza said...

nk gak..leh email kt sy
abby140286@gmail.com

Cik Rai @SeriGala said...

wow! chantek nya

email me too

fraihana124@gmail.com

Nuyu Ismail said...

Dear!! boley bagi saya x softcopy :) so cute...nak wat tuk wedding saya bln depan...tenkiu darl!!

Nuyu Ismail said...

eh, lupa nak bagi email add. ni emel saya tau... you_ganu@yahoo.com.my.... tenkiu

eyan said...

dear...blh emel sya tak...bminat nak buat tme wed..fa2ri3@yahoo.com

wan aisyah said...

Assalam ,sy nk mintak softcopy boleh tak ,nk buat utk event dinner ,tema vintage .sesuai tak agak2 .email kat ecahh26@gmail.com .tq

wanaisyah said...

Assalam .email sy softcopy boleh tak .utk event dinner ,tema vintage .sesuai kan .email kat ecahh26@gmail.com

Afrah Asuha said...

sis,boleh emailkn x pic mcm ni utk sy?? email afrahasuha@gmail.com

Amira Izati Nawi said...

salam dear. cantik laa. blh x sis emailkn kt amiraizati6690@gmail.com. tq sis :)

atikah gemoksayang said...

sis..mintak emailkan pdf tu boley x.. :) buttonbaju@yahoo.com

atikah gemoksayang said...

sis..mintak emailkan pdf tu boley x.. :) buttonbaju@yahoo.com

Adah Radzali said...

sis...nak jgk la...smart kot...email kat adahradzali1988@gmail.com bleh?tq sis...=)

Adilah Hashim said...

nak jugak soft copy pdf...
tolong sendkan dkt email saya plz plz :) terima kasih sangat2
adilah.hashim@gmail.com

waNiEsYa said...

nakkkk jugak awak...ehhee...=)

tq.salam perkenalan from b2b kedah 2013.

waniesya87@gmail.com

GLOBALISASI MASA KINI said...

boleh emailkan x...anis88_bucuk@yahoo.com..tengs byk2

Pka Rahim said...

dear i nak soft copy yee

shafiqah_1402@yahoo.com

thank you :)

Siti Syazana Mohd Sabri said...

tLg emailkan utk sye jgk...
nK soft c0py...
pLLssz... tq sgt2... ehee...

syazana_3290@yahoo.com

tQ....

izdiani yusof said...

salam sizta...sy pon mau soft copy jugak..utk majlis tunang sy...

izdiani.yusof@yahoo.com

tq siz =)

anje burhan said...

salam..saya nk soft copy blh..email..anjeburhan@gmail.com..tq

Anonymous said...

Salam..awk,,nak soft copy jugak boleh x??saya try cari tp x jumpa..ni emel saya..terima kasih..
cikita2703@yahoo.com

Anonymous said...

salam. sis boleh tak email softcopy kat sy. nikadilafiziani@yahoo.com

Anonymous said...

sy nk jugw softcopy tu bleh x..? email kasih.nurlaila@gmail.com

Anonymous said...

plizzz email softcopy~
leenmafia_85@yahoo.com

Anonymous said...

plizzz email softcopy~
leenmafia_85@yahoo.com

Anonymous said...

Sy nk jugak soft copy bole x? Email: liyanaa89@gmail.com

Syiqin Yunos said...

sy nk soft copy jgk bole? emailkn k syiqinyunos@gmail.com.my

Nurfarhana Mohd Daud said...

cantik sgt props photobooth tu.. kreatif sgt.. suke tgk.. =))) dear.. boleh share props tu??

email..
h4nna_89@yahoo.com

lin alin said...

assalamualaikum...nursaila

blh x sy nk softcopy props nie?
alin_warda@yahoo.com

thanks tau....

Anonymous said...

salam..boleh x saya nak softcopy props ni

ecanuraishah94@gmail.com

thanksss!!!

Anonymous said...

BOLEH EMELKAN SY PROPS SEKALI? nurwanie03@yahoo.com Thanks awk memberi kerjasama :)

Anonymous said...

cik saila...nk yg pdf tu...azia nk bnyak2 lg props..hehhee...emailkan ek..aziekif_87@yahoo.com

Anonymous said...

dear...nak soft copy blh?emel kat sy aeynurul92@yahoo.com..pliz..tq :)

misz emah said...

nak jugak props tu...boleh tolong emailkan kat nnaimah2611@gmail.com...tq

fa said...

salam.. nak minta emailkn yg softopy prop tu blh? hee..

fifa91_girl@yahoo.com.my

Cik Yaya said...

as salam.
boleh tak nk softcopy prop tu.
cikyaya85@hotmail.my

thanks. :D

shuhada hamid said...

assalam sis..sya nak jgk soft copy...hrap sis leh emailkan kat shuhada_abdulhamid@ymail.com.... tq sis...

nuraqilahrusdi said...

as salam sis.. sy nk softcopy gak leh x?email kt missnuraqilah@gmail.com

famy ismail said...

bleh x email kt sy prop.. sbb nk pkai esok adik tunang.. plzz feedback. famyismail@gmail.com terima kasih...

famy ismail said...

klau da email boleh bgtau x. wasap 017-3969377 fahmi..

Meteoragurlz said...

salam..nice tp pakai kertas keras ek..kalau kita nak softcopy 2 gak blh x..noorsweet89@gmail.com

Shylla Dally said...

Assalamualaikum. Saya nk softcopy bley.
Email saya . Shylladally@yahoo.com

Nursaila Norman said...

Shylla Dally, saya dah try email 2x..tapi failed la.. email saya dulu boleh?

qaseh eila said...

emailkan pada sy jugak boleh?
qaseheila90@gmail.com
thanks dear!!

Anonymous said...

assalam cik Saila,

boley emailkan sy props tu??
sangat2 kiut miut. gerammm .. ^___^

laisa7021@yahoo.com
tenkiu... ^__^

Anonymous said...

emailkan kat sy jugak

eilashafie@gmail.com

Anonymous said...

Email kan sy boleh? mardhiatun@yahoo.com

Nora Asyikin Mislani said...

salam sis . awak sgt kreatif . jika ta keberatan bole tlg email kan softcopy pd sy . noraikien92@gmail.com . terima kasih banyak yer :)

Laila Azmi said...

salam sis.. emailkan sy jugak boleh yg pdf tu.. thanks a lot in advance.. ^^

my email: laila_sk1412@yahoo.com

nor ain rabaiee said...

CANTIK!!

boleh x email photoprop tu...

norainrabaiee@gmail.com

Tq in advance!

Anonymous said...

Salam cik saila.. emeilkan sy jgak bleh? Tq..
Norfaziana_88@yahoo.com.my

Anonymous said...

Tolg emelkn kpd sy jgk.nk bt utk mjlis my bday boy.hrp blh send sblm 14hb jun ni.plsssssss :(((
My emel pu3_nur_idayu@yahoo.com

AdukaLara said...

cantiknyaa! sis, mtk email kt saya zintanshafiza@yahoo.com Thankyouu sangat2! :*

Norazlin Ayob said...

Santekkk! Pls email sis
norazlinayob86@gmail.com

Sis, tak rosak ke laminate tu kalau kter gunting dia masa dh laminate

Anonymous said...

Lawa lah,mintak softcopy blh? Email : sitifatimahummukhairyahya@yahoo.com

Fajar Ain said...

Assalam awak. Salam perkenalan. Boleh ke kita nak minta props awak? Emailkan ye awak. Kita tunggu. Terimaksh... fajar.ain@gmail.com

Anonymous said...

Salam sis, creatifla senang pun senang..boleh emailkan softcopy props sis kt fyzza_frendzy@yahoo.com..thanks

Anonymous said...

dearrr emel kat i soft copy.. gojesss tgok u pnya props.. najihah_mohd91@yahoo.com
sharing is caring :) thank youu smoga di murahkan rzeki :) amin^^

Afasz said...

Saila... Afasz nk pdf tu... Kertas guna yg bp gsm ek?

Afasz said...

Lupa bg email.. nik.norfarizam@gmail.com

yaya bard said...

salam....boleh email softcopy PDF 2 kat sy X??
ni email sy...
yaya.taurus@yahoo.com

Nur Arina said...

salam sis. nak minta soft copy boleh ? boleh emailkan pada rina_narina89@yahoo.com.my . tq sis :)

anismelon said...

salam..nak tny kalau dah laminate kite gunting dye xterbukak ke..tq.. :)

Nursaila Norman said...

saila dah email..kpd yg masih belum dpt, let me know pls..

anismelon : tak terbukak..dia dah melekat sepenuhnya :)

Myra S said...

assalamualaikum saila. boleh email ke saya? thank you in advance. kartikaamira93@gmail.com

Waniey Pinky said...

saya pun nak yang PDF tu boleh tak?email dekat saya.
fateensyazwani@yahoo.com
thanks awk.

nabilah fasha said...

Salam sis bleh email kat saya juga x..fasha1990@yahoo.com...thankz 4 sharing

asniza azizan said...

salam sis.. cntik prop boleh email kat saya jugak..hehe
asniza.comey@gmail.com

Syazwany DaRwiNy said...

Hai sis..bleh email kt sy jgk.. noor_syazwani@ymail.com

zarulfarhana said...

sis email kt saya boleh..
zarulfarhanamatakhir@gmail.com

lovely red said...

Salam sis sy nak mintak sis email kat sy pdf tu boleh??email di norashidah360@yahoo.com
Thanks a lot sis...:-)

lovely red said...
This comment has been removed by the author.
lovely red said...

Salam sis...boleh emailkan pd pdf tu kat sy x,,
norashidah360@yahoo.com
Thanks a lot sis..:-)

lovely red said...
This comment has been removed by the author.
Syazwany DaRwiNy said...

Bleh email kt sy jgk.. noor_syazwani@ymail.com

greateastern takaful said...

Sis blh emailkn kt sy jgk softcopy..suriani1204@gmail.com..tq

nurin husni said...

Akk nk minta softcopy semua props comel ni blh tk? Tq

nurin husni said...
This comment has been removed by the author.
nurin husni said...

Akk,boleh emailkan dkt sy tk? khairin949@gmail.com tqvm �� cantikkkkkkkk.

aQuE daQ IpG said...

Slm sis...email kt sy plisss softcopy riana_blossom@yahoo.com...tq sis

aQuE daQ IpG said...

Slm sis...email kt sy plisss softcopy riana_blossom@yahoo.com...tq sis

Anonymous said...

asalam, sis boleh x tolong email kat saya softcopy nie? hehehehehehe really need it

syahidatulf@gmail.com...
hope u read thisssss

nurul asikin1505 said...

assalamualaikum.. saya nurul.. saya sudah cuba buat bubble talk n prop ini sendiri tetapi xmenjadi.bole tak sekiranya cik bantu saya? cik boleh email pd saya di : nurulasikin87@hotmail.com. bantuan anda amat saya hargai. terima kasih.