CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 9, 2012

DIY : Bunga Cotton

Hai!



Assalamualaikum.


Pagi ni meeting ditunda lewat sikit, so sempat la nak share pasal bunga cotton kaler kuning :) Bunga cotton ni sama je macam bunga hb Kak Intan Norazam, cuma bezanya jenis kain. Tapi dah ramai kan buat bunga dari kain cotton. 

Bunga ni salah satu bahan untuk dulang (bukan dulang, actually cermin) hantaran aku. Aku memang tak guna fresh flowers atau artificial flowers, aku guna felt flower dengan bunga cotton. Simple dan tak membazir. Huhu.













Cara buat bunga cotton ni sama je dengan IntanNorazam. Cuma aku ter'rajin' nak snap picha, so aku share la dekat sini untuk b2b semua :) Saja guna kain cotton, nampak berbunga-bunga sikit. Hikhik. Harga kain cuma Rm2.50 semeter. Aku gunting panjang 13inci, lebar 2.5inci. Total bunga yang aku dapat ialah 18 kuntum bunga. Masih berlebih-lebih lagi kain cotton tu. Tak perlu beli kain cotton yang semeter Rm12.80 tu. Sebab untuk buat bunga hantaran je pun. Hehehe.

Malam tadi dah settle bab dokumen nikah, tak sangka semudah itu dan se'happy' itu jumpa Penolong Pendaftar (Ustaz Rashid a.k.a Jurunikah kami). Ustaz Rashid siap bagitahu, tiada soalan-soalan cepumas masa akad nanti. Lega rasa, syukur sangat kami dapat Jurunikah sesimple, sangat memahami dan sangat ringkas macam tu. Semoga masa majlis akad nanti semuanya baik-baik dan sempurna saja :)




thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

12 comments:

Diyana said...

yeay~
borang dah settle.... tgu masa je ni... hehe

saya pun akan pakai fabric flower utk hantaran.. insya-Allah... (^_^) *high 5*

Amalina Ali said...

Settle dah borang nikah. Menghitung hari je la ni ye?

Bunga tu comel. Tapi..... Dah malas nak buat. hihi.

Cik Rad said...

saila sgt rajin men'DIY' kan?? tak sabar rad nk tgk hasil2nya.. :) all da best dear..

nur anis said...

cantiknya.......:)

Cik Saila said...

Diyana : high 5!! hehe :))

Amalina : a'ah,menghitung hari..debar2..huhuhu

Cik Rad : thx rad :) memaksa diri utk rajin..huhu

anis : thx anis :D

Cik Tqah said...

uih..cntik..mn beli kain tu..murah.. cntik.. ritu cik tqah wat utk kwn..xsempat update g..gmbr dlm kamera..mlm ni nk godek kamera sbb nk save gmbr2 n kosongkan memori nk g honeymoon..hihi

Saya Disini said...

comeinye..rjin awak buat

My Life's Journey said...

cantiknyaaaaaaaaaaaaaaaaa!! rindunya nak buat diy tau ..uhuk3 .. seronoknya jadi bride to be nih ..chayok2!!!

Kesuma Angsana said...

rajing sungguh lar bakal ratu sehari ni

ayut said...

butan kuning tu penegasan!hihihi..cantik! alhamdulillah..setel dah dokumen..dh boleh kawen..yeayyy! :p

nuha hayati said...

saila..ni baru gear 5. jai you jia you!

Cik Mashi said...

mmg shanteek!! >_<