CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 16, 2012

Teaser : Baju Nikah

Hai!


Assalamualaikum.


Akhirnya secara official-nya baju nikah aku siap 100%. Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah. Siap jugak dalam satu hari ni Tak sia-sia aku cuti sehari. Walaupun cuti sehari tapi tetap rugi kalau tak guna betul-betul. Hehehehe.

Punyalah susah nak siapkan baju nikah ni. Sebabnya aku asyik tak suka je dengan design beads aku. Tak tau la macam mana leh salah design. Memula plan nak patch lace yang sama macam veil, tapi bila tengok2 balik takde beza pulak dengan baju resepsi aku punya design. So, cancel.

Tu yang gigih bazirkan duit pergi beli Bunga Putih, sebagai pengganti lace. So banyak la lace nikah aku berlebih. Huhuhu. 

Firstly aku try and error (kan aku dah cakap, aku memang selamber badak je try and error), picha asal try and error aku ada dekat entry 'Try and Error : Bunga Putih'. See? Kan? Nasib kalau tak baik, error terus. Hehehe.

So hari ini 16 Oktober 2012, siap jugak sepenuhnya baju nikah aku. dah boleh pakai. Yayyy. Eh, salah. Tunggu En Gaban dapatkan baju nikah dan baju resepsi dia dari tok dia, baru hantar dry clean dan baru lah boleh pakaiii!

Jom, sikit teaser untuk B2B :)





Bila tengok balik, mana pergi Less is More aku tu. Haihhh.. Lain lak yang jadi. Design yang aku menyampah tu aku tak betulkan. Aku sambung terus sampai siap. So ini lah outcome-nya. Kalau ikutkan mata sendiri aku dah cukup berpuas hati. Manik pearl memang feveret aku. Aku pun tak plan nak jahit manik pearl sebanyak itu. Huhuhu. Picha dah di edit, sebab tu nampak creamy.. Saje menggatal edit. Hiks!



*yang ni picha edisi malas edit*

Part tangan memang sengaja penuh-penuhkan Bunga Putih dengan manik pearl. Tangan kan salah satu aspek penting masa nikah nanti. *hulur tangan untuk cincin* Wink! Wink! Haha.

Syukur sangat Allah permudahkan urusan aku. Settle satu lagi checklist. Tak sabar nak tulis 'DONE' dekat checklist. Yayyyy! Ni tengah touch up veil nikah. Ada je kan tak puas hati. Perempuan oh perempuan. Hehehe.

Okay lah sayangs, good nite! Esok kerja, kepada yang bertanya, email, saya akan jawab dan reply secepat mungkin k. Hugs!!



thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!


22 comments:

Iera - Nordin's Daughter said...

wah ...
siap da ...
cantik ok !!
xpayah tempah beratus2 setakat nk jhit pearl n lace kt baju ..
lg puas ati wat sendiri ...
kagum2 ...

Firuz SR said...

This is gojes okeyyyy....=)

LiNda said...

cantik sgt gbungan bunga putih n manik..gojes tau :)

Mira Adzlia said...

serius cantik :)

orked violet said...

cantik La..puas ati nih.xtaw Lak bunge putih 2bLeh beLi.huhu

Anis_Apis said...

kagum sungguh ngan saila ni tau...cantik gila...thumbs up babe

cik mah said...

best2...cntik2lah..bnyak bunga2....hebatlah le siapkan sehari je...

Amalina Ali said...

Wihuuuu..... Cantik!! Jeles nih. Bunga tu yang buat menawan. Alahaiii...

Cik Rad said...

good job dear.. pasni pkai baju tu dgn bangganye kan?? hehehe.. xsabar nk tgk baju tu t'sarung di badan kamu.. ;)

zarith said...

Cantik dan sweet... suka sangat.....

Kesuma Angsana said...

serius sgt2 cantik tau!

Saya Disini said...

cntiknye

iffah imani said...

cantik walaupun simple tapi cantik..

s h a said...

beshnye...da boleh nikah.hehe.lawa sgt deailing baju tu dear.suke3. :)

nuha hayati said...

wow..creamy like vanilla ice cream! suke

shizansyafik said...

wallah.. sangat cantik dear.. =) dah follow u back.. selamat berkenalan.. =)

hdsykn said...

cantik! kalau lah sy ada bakat menjahit huhu

khadijah said...

saila cantik sangat.. suke pearl and flower tu mmg kene, dija pun rase nak letak pearl kat baju nikah ni, tapi baju nikah tak siap2 lagi.. ade sebulan lebih je ni

ayut said...

akhirnya..alhamdulillah... :)

anariffin said...

perh...cantik gile saila..
dah macam baju designer lam nampak gayenyer...gojes habes... bunge tu mang ader jual ker..?

Cik Mashi said...

waah! cantik sgt2 baju tu.. lg2 ade bynga putih at tgn baju tu. bole la tiru utk bju kite nti plak hahahaa :D
salam knl ye dri cik mashi.. :)
mmg sangaaat gojes bju tu..

mummy alisha said...

cantik sangat the baju...