CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, October 30, 2012

Preparation #9

Hai!


Assalamualaikum.


Tercapai tak entry Preparation #10. Insyaallah. Macam best je nak update segala. Huhuhu.

9 hari sebelum bergelar isteri.
Ramai yang tanya perasaan aku. Nervous? Takut? Happy? Teruja?

Kosong!

Serius, kosong.

**************************

Time-time nak dekat ni lah macam-macam dugaan. Kecik hati dengan En Gaban, kereta, tunggakan gaji tak masuk (damn, baru nak berjimba), idea gubahan hantaran En Gaban tak datang-datang.

Malam tadi semangat datang lagi. Siapkan hantaran dengan jars. Pastu layan bunga pelamin sikit pastu syok sendiri sebab sukaaaaa!

Bunga manggar Ayah buat. kehkehkeh. Rajin Ayah aku. Hiks!

Untuk pelamin rasanya cukup dah kot, niat asal pun bukan nak buat beriya-iya. Sekadar tempat sweet-sweet, sengih-sengih pastu dah. Hoho O.o

Psstt, ingat tak kotak harta karun yang aku pernah share dekat entry romantika again again and again?
Akhirnya..




Its mine!!

Weeee, sabtu lepas terus ajak Leha pergi Romantika, sebab dah tak boleh tahan-tahan dah dengan kotak harta karun tu. Dan akhirnya aku ambil 2 biji kotak harta karun untuk pelamin. 

Setakat ni kos untuk pelamin simple gila-gila aku tu Rm186 sahaja! Nampak mahal sebab buat sendiri kan, kalau sewa boleh dapat dalam Rm250 (tu dah siap cun melecun dah kan), tapi sebab niat tak menghalang cara (ada ke ayat macam ni?), aku nekad nak beli jugak, nak buat jugak pelamin sendiri. Yang penting segala mak nenek yang aku beli untuk pelamin nanti aku dah tau nak letak dekat mana kat 'rumah kita' nanti. Wink! Wink!

Jom aku share apa aku guna untuk pelamin nanti :)










Kalau ikut turutan picha dari atas ke bawah :
1. Bunga lavender Rm5/pc
2. Bunga purple kecik-kecik (taktau nama) Rm4/pc 
3. Bunga cream Rm4/pc
4. Kotak no.1 Rm39/pc 
5. Bekas bunga no.2 Rm11/pc 
6. Bekas bunga no.3 Rm15/pc
7. Bekas bunga no.4 Rm10/pc
*** untuk bekas bunga no.2 tu, aku nak letak orkid purple. harap bersabar ya. HEHEHE!

Lain-lain barang yang aku guna untuk pelamin ialah pillow 16x16 (4 bijik sahaja), pillow Mr & Mrs (hiks) dengan fan flowers lipat sendiri. Lain-lain ikut kesesuaian nanti. Tapi still akan cari benda yang praktikal :)

Less is more. Kan? Murah-murah je barang-barang aku pun. Tak mampu yang :(



seronok pulak malam tadi buat kerja kawen sambil dikelilingi bunga-bungaan.
Wink! Wink!

En Gaban sampai KL harini. Membawa pulang bersama-sama baju melayu dua helai. Weeheee! Sampin pulak tok dia belikan dekat Terengganu. Untungnya dapat tok baik macam tu.. Pastu siap bagi buah tangan. Malunya, dah la masa En Gaban pulang kampung, kitorang satu family tak bagi apa-apa. Gila keji. Malam tadi bergayut dengan En Gaban (well, 6 hari kot merajuk. aku lah tu) dengar suara tok dia suruh bawak tu, bawak ni, siap tok dia sebut 'ni untuk Saila'.. Lalalalala. Suka kejap.

Tak sabar nak hantar baju kitorang dry clean pastu iron pastu hang pastu masuk dalam beg baju.

Nak semak checklist jap. Banyak nak kena potong dan tulis 'DONE' nih. Wink! Wink!







thanks korang!





Love,
Nursaila Norman!


10 comments:

khadijah said...

wow bestnye ak pe tinggal 9 hari lagi.. tak pe walaupun buat pelamin sendiri still costly tapi barang tu still boleh guna tuk rumah, kalo sewe, tak dapat la kan :)

CikNana said...

selamat pengantin baruuuu...yeah..:)

Amalina Ali said...

Cepat DONE kan yang belum tu. HIHI. mcm teruja pulak nak tengok pelamin Saila. :)

Iera - Nordin's Daughter said...

Cik Saila ...
T jangan lupa update bila pelamin da siap yew...
Nampak mcm sweetttt je pelamin awak tuh....
Kita plak yg excited
opssss...hehehehe

shizansyafik said...

wah2.. saila, kita suke bunga biru tu.. cantik..:) dah rasa debarannya eh.. saya tak rasa pun lagi.. hukhukhuk

Afasz said...

dah nk dekat , makin byk dugaan, nnti time nikah sediakan air masak di sisi,,, mcm sy, tetibe je gatal tekak.. sama mcm kawan sy juga.. gatal tahap memburuk kan keadaan time nikah :D

ayut said...

tu dia punya byk pastu dlm ayat..hahaha.epy ea....suke2x.nk tgk pelamin jgk nnt.

aik kak..lame yer mrajuk...hahahaha :p

FY said...

cantiknye dear.semoga selamat semuanya

oshinz said...

suka gila tengok bunga lavender tu.. =) comel!

nuha hayati said...

wah saila..mesti santik pelamin tu nanti :)