CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 25, 2012

Orkid :)

Hai!


Assalamualaikum.


Tak tau la kenapa aku suka sangat dengan bunga orkid sejak kebelakangan ni. Maybe sejak datang beraya rumah Mak Usu aku, dia tanam orkid hidup dalam rumah dia. Berpasu-pasu. Cantik je aku tengok. Plus kalau naik pejabat Menteri ke Dato'/Datuk kat atas tu diorang tanam orkid gak sepanjang laluan. Juling bijik mata aku tengok. Huhuhuhu.

Semalam saje lepaskan stress pergi kedai bunga. Ternampak bunga orkid. Walaupun palsu tapi tetap cantik bagi mata aku.

Dah tanya-tanya harga semua termasuk upah gubah aku terus setuju. Hajat nak amek 3pasu, tapi pasu yang aku nak takde. Ada satu je. Terpaksa la amek satu dulu. Lagi dua nanti aku cari pasu sendiri.

This is my lovely orchid :))






Orkid putih ni nak letak dalam bilik tidur (bilik pengantin), memang dah aim nak warna putih. Nak nampak suci hikhik. Orkid purple lagi cantik, nak amek 2 pasu untuk pelamin kecil aku nanti. Doa-doakan aku cepat jumpa dengan pasu, cepat lah aku boleh beli orkid purple tu nanti.

Orkid putih ni, akak kedai bunga tu yang gubah. Free of charge. Bayar harga bunga sahaja. Cun tak? Heee.. Selamat dah ada bunga 1 untuk bilik tidur.

************************

Walau apa pun yang terjadi, aku tetap akan teruskan berblog tentang hal-hal kawen aku. Lantak lah orang nak cakap apa, niat aku cuma 1 je. Nak share dengan B2B yang semuanya baik-baik belaka.

Walau apa pun terjadi, aku tetap buat macam biasa, update pasal wedding, prepare apa yang patut, teruskan benda-benda yang tak siap, sempurnakan hari penting bukan untuk aku, tapi untuk family aku.

Aku ulang, supaya orang yang berkenaan tahu, wedding ni tak penting pun untuk aku, tapi untuk family aku. FAMILY AKU. Jangan ingat aku update segala mak nenek pasal wedding kat blog macam aku syok sangat. Tak ya. Kamu dah cukup mengecewakan saya. 

Susah kan kalau orang pandang serong dekat kita.
Susah kan bila orang anggap kita mata duitan.
Susah kan bila aku terpaksa hadap orang yang tak pernah fikir hati perasaan kita.
Susah kan bila orang tuduh kita bukan-bukan.

Susah kan?

Kalau aku mata duitan, aku nak duit, aku dah kejar Engineer lah bodoh! 
Carik mamat pakai superbike.
Ada rumah sebijik.

Kata bengap marah.

Tapi memang pun.






thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

15 comments:

Iera - Nordin's Daughter said...

Cantik kan orked ..
rumah mak cik i pon ada jgak ..
macam colour pon ada orked ni..

Cik Saila marah btol tuh ..
Hee...Abaikan la orang macam tuh
Mana2 pon ada yg dengki ng kita ...
Janji kita x kaco diorg ..
Doakan je yg terbaik tuk diowg tuh ..

Amalina Ali said...

Saila suka bunga orked ye. Kat rumah Nana emak je yang tanam. Nana kalau tanam bunga, habis mati je semua. HAHA.


Sabar ye Saila. Orang2 kat luar tu ada je yang puas hati. Ada je yang tak kena. Nana pun sama macam Saila. Ada je orang nak carik pasal. Sabar ye.

Cik Puan Tqah said...

tqah pon da in love ngan orkid.. sbb tu hantaran ltk orkid.. hihihi.. ala saila..ignore je..saila yang nak kawen..bkn diorg.. janji u happy..siyes.. jgn dgr ckp org..enjoy ur wed prep..skali je..nnt mesti rindu nk diy..nk busy2.. siyesss

Rina Ellisa said...

kita tak leh nk puaskn hti smuorg kan saila..

Apa yg penting, apa yg kita buat tu betul utk diri kita & family kita..

cik mah said...

orked mmg cntik...suka juga..mama cik mah pun suka..kat rumah mmg ade orked tiruan + yg btul...walaupun tiruan tp cntik kan..xpelah saila..abaikan orng2 mcm tu...kami setia mmbaca cerita cik saila...hehhe

LiNda said...

orkid memang cntik, yg purple lagi cntik kan. Saila, abaikan je ckp dorang2 tu. Yang penting saila bahagia. ;)

Kesuma Angsana said...

suka orkid juga... neway selamat hari raya juga ye

ciknurul said...

teruskan sayang ;) . lagi dah dekat lagiiii dugaan datang . tabah ok .

Anonymous said...

hai saila,maafkanlah dia yg xmengerti tuh.kuatkan smgt mu.yg penting kita tau apa yg kita mahu.k,enjoy-dyanaury

Anonymous said...

hai saila,maafkanlah dia yg xmengerti tuh.kuatkan smgt mu.yg penting kita tau apa yg kita mahu.k,enjoy-dyanaury

cikCT said...

abaikan org2 sebegitu saila.kami readers saila suka je saila cerita pape esp wedding. Hihi Smile dear :)

shizansyafik said...

ambek ko! kan dah dapat bengap.. hihi.. saila.. pedulikan je.. saila faymes sangat sebab tu orang suka stalk.. enjoy doing the prep.. biarkan luncai dengan labu-abunya.. btw, sy pun suka orkid putih.. =)

ayut said...

slalu tgok orkid suke orkid nnt tgk sunflower slalu jatuh hati tu pulak...hahaha.bahaya ni.slmat mmg cantik.hihihi.suke3x.putih itu suci...wewiittt ;)

hidup bermasyarakat..gitu la yg perlu kita hadapi..bersabar dan truskan apa yg perlu ea kak saila :)

anariffin said...

saila..just ignore je bnda2 marapu macam tu...
tak sme org akn puas hati ngn ape yg kite suke kan...
pape pun..kawan2 kat blog nih..sme support saila tau...persetankan mereka..ana suke orkid juge..=)

Afasz said...

cantik orkid kan...

dah nak dekat dah awk kawin. moga dipermudahkan.