CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, October 31, 2012

DIY : Signage

Hai!


Assalamualaikum.


Harini curik-curik masa buat signage untuk wedding aku. Tengah syok-syok buat signage tetiba En Boss panggil meeting. Cis. Lepas lunch curik-curik lagi masa, nak buat straight memang tak dapat la kan.. Memang menganggu emosi sungguh.

Dan akhirnya dapat jugak aku siapkan. Memula suruh En Gaban buat, tapi En Gaban busy sangat je.. Kesian pulak. Dari tertunggu-tunggu dia design, aku selamber badak je buat signage hentam keromo aku ni.

Jom tengok :)











En Gaban, awak rasa okay ke tak? Ni belum tunjuk dekat Ayah lagi. Ntah dia okay ke tidak. Aku sengaja buat design paaaaling simple macam ni sebab taknak menyusahkan orang nak membaca. Takut kalau terlalu berhias susah pulak orang nak nampak nama, tempat wedding dengan tarikh. Font pun aku guna Cambria sahaja. Kalau ikutkan, aku taknak letak nama kami berdua, cukup letak tarikh dengan tempat wedding (mustahil tempat yg sama boleh clash dengan pasangan lain kan?), tapi Ibu dengan Ayah tak bagi. Dia suruh jugak letak nama. Haihhh. Malu la nanti orang nampak nama. Huhuhu!

Sudah test print, suka!





thanks korang!






Love,
Nursaila Norman!

11 comments:

Shizan Syafik said...

saila, lagi simple lagi bagus.. suka dgn arrow tu... unik.. =)

cik mah said...

btul2 saila..better yg simpla senng nk baca n senng nk nmpak...xla tercari2 nnti..letak nnti tempat yg betul n strategik ek..snng nnti tetamu nmpak...mmg cntik signage ni...suka juga...

afee ali said...

same dengan date i :) hehe.

FITRAH JAMIL said...

wahh tahniah da nk kahwin da..

nuha hayati said...

Saila..nama tu penting sangat.. Klu bole boh font saiz besar gabak supaya senang nampak. Orang dalam kereta mesti cari sign nama pengantin

Firuz SR said...

suka!macm zmn koboi.hehe..

khadijah said...

yeaaa akhirnye siap signage saila :) nama penting la dear, tapi biasenye kawan kita je tau namakan kawan ayah mane la tau kan heee

Cik Saila said...

Shizan : hehehe..arrow tu ambil dekat picmonkey :))

cik mah : okay,noted! thx mah :))

afee ali : yeahh..xsabar nk kawen..haha

Fitrah Jamil : hehe..terima kasih :))

nuha : eh,sm la dgn en gaban,dia pun suruh besarkan nama..okay nuha, noted! thx :D

Firuz : hehehehe..thx to picmonkey :))

khadijah : sbb dijah la saila bt..hahaha..lupa kot..thx ya dijah :))

bintanghati said...

saila ..kite pn tgh pk nk wat signage ni... hahha..
better lg simple, sng trg benderang org nmpk dr jauh.

ayut said...

ada la kak yg same tarikh..akak ni...hahaha.ok dh tu..janji org jumpe arah...nnt kena ujan basah gak..pastu buang..hohohoho :D

NurSalihah Norman said...

aku pun tak teringat yang kau kena buat signage itu :p nice ^-^