CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, October 4, 2012

Felt Pillow : Bantal Tambahan Untuk Pelamin Saya!

Hai.


Assalamualaikum.

(Ini entry lewat petang semalam, pagi ni gelabah sambung semula)



Malas buat kerja, kepala otak pun apa lagi, dok fikir la apa lagi nak buat eh.. Huhuhu. Waktu lunch aku buat benda ni laju-laju.

Ada kain felt warna purple, ingat nak buat bunga, tapi leceh pulak step-step dia, terus letak tepi. Malas lah tu. Tetiba teringat, aku ada beli bantal dua biji, cadangan awal adalah untuk letak dekat atas katel pengantin, tapi sekarang ni warna cadar dah tak sama pulak dengan warna bantal tu. So terbiarlah bantal tu dalam almari ofis aku ni. Tadi masa nak dekat lunch tetiba ada idea pulak nak buat apa dengan bantal tu.



macam ni lah keadaan bantal tu. dah dekat setahun dia dekat situ. kesian dia kan.


Dengan menggunakan kain felt purple, cadangan aku adalah supaya aku boleh jadikan bantal kuning tu sebagai bantal tambahan dekat pelamin nanti. Bantal dekat pelamin saiz 16x16 ada empat biji je, so boleh la tambah bantal ni menjadikan enam biji kesemuanya :)





buat guna word biasa je. tak reti nak canggih-canggih. huhuhu!


Here we go!











Ta Daaa! Belum siap jahit lagi tu, just letak gitu-gitu je. Nanti ada masa free baru aku jahit eh, lagi pun benang purple takde. Ingat nak tampal felt flowers kat tepi-tepi bucu bantal tu, okay kot.. Nanti aku usahakan supaya rajin ye. 

Satu untuk En Gaban, satu untuk aku. MR untuk En Gaban, MRS untuk aku. Weheeee! Tapi takpe ke eh tiba-tiba ada warna shocking yellow kat pelamin nanti. Nampaknya kena usaha sikit supaya kaler jadi balance nih. Berusahalah!!



Bukti betapa aku gigih dan rajin buat Felt Pillow masa lunch. Tengok, bawah meja okayyy.. Hahaha!




Jom minum pagi. Nanti kita sambung ya, nak buat air jap. Mood bekerja dah takde, nak kawen kannn. Ampun En Boss.



thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

15 comments:

Amalina Ali said...

Wahhh.... semangat semangat. nana pun ada buat bantal gak. tapi belum siap. dah siap nanti baru cerita. hihi.

cik mah said...

hehhee...comelnyer...cik mah pun ade terpikir nk wat...cuma xberkesempatan je lagi...

faizfakhirin said...

kreatif!!! keep it up gurls

cikCT said...

saila sgt gegeh!

gud luck saila.

cantek je kita tgk bantal awk tu :)

MAY said...

rajin3...gud gurl..org seni bt pe pun cantik!

*xde effect kot.abaikn je..:)

Diyana said...

haha mmg kena buat atas lantai.....
kang kantoi lak ngn bos... hehe

Cik Saila said...

Amalina : yeke? nnt review eh :))

cik mah : insyaallah kalau ada peluang msti dpt bt punya.. :)

faizfakhirin :thank you!!

CT : haha..gigih lah sgt.. ;D

May : huhuhu.. seni lah sgt ya.. *harap2 dia xrosakkan blog kita eh :(

Diyana : hehehe..nmpk kat boss nnt dia tny byk pulak psl wedding nt..haha

Zila Zainal said...

cantik! purple atas yellow. idea ni ekekeke

Diyana said...

tu lah... xnak org tnya byk2.. kena laa buat senyap2, org xnmpk.. hehe

ayut said...

truskan usaha anda..hehehe!
Pasni pening cane nak matchingkan gan pelamin sbb tetibe kuning kan.. :)

Cik Saila said...

Zila : idea,idea..hehehe :D

Diyana : tau xpe,nnt pjg citer..hehe

ayut : tu laaaa..pening dh ni,cane nak balance kan semula kaler dia..kang pelik sgt pulak..huhu

Afasz said...

sy pon ada wat props tuk kawin aritu.

nur anis said...

huiiyyoo...kalau dah nama kretif, apa pun boleh buat...caya lah kak..:)

Kesuma Angsana said...

wah mmg betul2 kreatif & rajin ni

LiNda said...

cantiknye bantal warna kuning, kuning tu cantik. bagus saila, gune je bahan ade. dah boleh jadi props utk plamin kan