CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, December 24, 2012

Weekend : Our Precious Time :)

Assalamualaikum.



Be in the habit of getting up bright and early on the weekends.
Why waste such precious time in bed?
"Marilyn vos Savant"
google



Setiap hari sabtu dan ahad memang banyak habis dekat aktiviti buang masa tapi bersama-sama. Er, bermula jumaat malam sampai la ke petang ahad. Membuang masa bersama-sama. Errr, sejak sebelum kawen kami memang susah nak lepak rumah. Lebih suka lepak mamak dan ke sana ke mari. Bila dah kawen lagi la galak.. Tak kira siang malam. Selagi tak mengantuk gila-gila selagi tu tak habis-habis cari idea 'nak g mana lepas ni?'.

Tapi lain betul rasa melepak dengan Suami berbanding zaman boyfren girlfren dulu..
* tak kisah nak ke mana pun
* tak kisah nak keluar pukul berapa pun
* tak kisah nak balik pukul berapa pun
* dah boleh nak tolong suapkan kalau malas sangat nak pegang sudu garfu
* dah boleh sandar-sandar sambil tengok game bola
* rasa lebih tenang n rilex sebab 'hey, ni suami saya'
* pukul 1am lapar pun selamber je ajak lepak mamak T____T



Supper @Danau Kota : 2.00am








Shopping @Jakel KL. rabak!





target : baju kerja cuma warna hitam sahaja. supaya bila nak pergi wedding orang, raya, takde la rasa bosan semacam ^__^




Supper @Mamak : 12am





Melepak di bengkel tunggu Suami melayan baby dia. Lapar pun aku sanggup hold. Huhuhu!










Lunch @Danau Kota : 3pm





Supper @Mamak : 1am





Bila dah malam, esok nak kerja mula la rasa malas sebab tak puas lagi. Bila dah rasa macam tu mula la bagi cadangan 'minggu depan kita duduk rumah je, rehat-rehat'. Bila weekend menjelma, 'nak pergi mana hari ni?'.

Pagi ni bangun lambat pergi kerja, 6.20am baru terjaga. Akibat supper dekat mamak sampai pukul 1.30am. Hehehehe! 6.30am bangun siap-siap Suami nak tolong hantarkan. Seronok gila bangun pukul 6.30am bukan 5.30 macam selalu. Huhuhu! Sempat mengemas sikit-sikit kot. Sampai pejabat 8.12am tak pasal-pasal merah punch card aku. Hehehehe. Tu la, berlengah-lengah lagi.

Esok cuti Xmas! Malam ni nak tengok orang-orang celebrate Xmas dekat BB. Tapi risau jugak, naik bulat-bulat bijik mata tengok orang Malaysia sambut Xmas. Pernah sekali je tengok-tengok, boleh tahan diorang berarak ramai-ramai kat atas jalan raya pastu sembur snow dekat kereta, motor,orang ikut suka diorang. Dalam meriah-meriah tu ngeri jugak. Huhuhu. Tak biasa la tengok benda-benda macam tu. Huhuhu!

Sayang, Fraser jadi tak?


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

15 comments:

cha said...

samala. tp i dgn husband lg dasyat. lepak kt mamak ke mane2 sampai 4, 5 pagi tu biasa haha. i dah tepu dah smpai mertua i pun dah tau haha

btw keciknya u. comel je :D

Nursaila Norman said...

cha : hahaha..sy belum tahap otai lagi la cha..hehehehe! mertua sporting xpe okayyy..hehe..mertua sy pun suka lepak mamak,so ok la kan? hehe!!

cha said...

haha mertua dah tak larat nak bising kt husband i. kdg i malas ikut sebab kene bangun awal esoknya kan.

u tak follow i lagiii T_T

LiNda said...

lepak mamak is the best. Hehe,,dr zaman study dlu, da bese lepak mamak dgn dia. Da kawin nnti xtau life mcm mane, hope still sme macm mse berkawan dlu..;)

Nursaila Norman said...

cha : hehehe..xpe la husband n wife lepak lama2 xslh kan,kan,kan :D

i promise lepas lunch i follow u back, promise! gelabah sgt update entry..xsempat follow u..sabar yer :D


Linda : yeah! patutnya lepas kawen kena lebih lagi,sbb dh halal kannn..hehe!

nuha hayati said...

saila, macam tak aci je shopping kt jakel tu. cam shooping utk saila je. heheh ;P

ayut said...

wahhh..kemain yer...hahaha..smpi lewat ha bgun yer.takpe2x..enjoy as asben and wife k...its good ^^

s h a said...

jeles orang tahan tidur ni.sha kul 9 dah tdo.haha.memang x boleh nak bawak berjalan sgt.kalo kua malam mesti mate merah sebab selalu tdo awal.haha. :)

khadijah said...

amboi sonoknye lepak sampai tengah malam ye saila, saila xpe supper pun badan maintain camtu.. hee ktorg pn kalo hubby dija cuti belum lg duk umqh tp tak smpai tgh mlm la hee.. hubby dija cuti x tntu hari nasib bek dija keje..:)

oshinz said...

kite sanggup je teman my partner kat workshop kalau sambil tunggu tu ade hiburan, bleh main game ke ape ke. kalau tunggu tak buat ape tu, rela tunggu kat rumah je. hehe.

nur said...

nampak sedap...

zOeY zAu YaH said...

bestnya dh ada suami.ada teman..mesti lain kan dari zmn solo haha.

Zana Adieyza said...

kalau dah kahwin, mmg weekend x boleh lekat kat rumah.. masuk hari jumaat jer dh plan nak pergi mana weekend tu.. balik rumah lambat sebab lepak kedai tu dh biasa kan.. seronok!!

NURUN said...

petite sungguh saila. jeles ok! =)

Pink Lavender said...

wahh...shopping sakan di jakel!!!love shopping!!

makneng follow sini
jemput follow makneng...