CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 27, 2012

Aktiviti DIY berjalan macam biasa :)

Assalamualaikum.


First DIY : Tudung Syria 



angle ntah hape-hape, picha blur.

Mulanya beli tudung syria hitam ni kosong (plain) takde apa-apa hiasan. Beli dua helai. Sebab dah letak target, tahun 2013 ni baju kerja wajib warna hitam atau campur putih sikit2. Isnin biru. Rabu seluar atau skirt labuh. Supaya nanti bila raya, pergi wedding orang, takde la monyok depan almari. Rasa macam feeling2 nak pergi kerja lah pulak. Huhuhu. Dengan harapan, bila dah pakai hitam sepanjang minggu kecuali Isnin, bila pakai baju warna warni ada la orang tegur 'nampak lain harini'. Berangan!

Disebabkan dah ada empat helai tudung syria hitam, haruslah nampak macam sama je kan. Nak nampak lain aku diy tudung syria ni. Alah, macam yang jual kat butik/kedai-kedai tudung kan.. Cuma yang ini versi selamber badak Nursaila Norman haruslah nampak huru hara. First try. Macam hampeh pun ada aku tengok. Niat dihati nak usaha diy kat tudung lain. Mana tau second try lebih elok dan siuman. hikhik!

Snap sendiri picha macam sedih kan? Suami dah malas nak layan sebab dia dah tak sabar-sabar nak pick up barang bisnes dia. Sampai hati biarkan Isteri snap picha sorang-sorang dah macam perempuan gila. Tu yang blur tu. Dia selamber je tengok berita. Bini dia konon-konon snap sendiri dengan harapan Suami nak kesian. Takde makna! sedih T____T! Wu! Wu!








Second DIY : Pearl Handbouquet





Pearl hb untuk B2B Dayah :) Pilihan warna dibuat sendiri oleh Dayah. Nampak gayanya hujung minggu ni tak dapat la nak siapkan hb Dayah 100% sebab kami Suami Isteri nak pulang ke Kelantan jumpa Mak dan Ayah Mertua :) Insyaallah kalau dapat curik2 masa malam ni akan aku usahakan. Sikittt je lagi. Chaiyok2 demi bakal pengantin. Sweet pulak warna pilihan Dayah kan.

psst : Dayah, macam mana? Okay?


**konflik, nak buat kerja ofis atau kerja diy dekat rumah. huhuhu. kenapa mesti bawak balik kerja ofis ke rumah?!


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

18 comments:

noorliana zamri said...

cantik saila pakai tudung...nampak ayu je...

Zana Adieyza said...

zana jarang sungguh beli baju wrna hitam.. tudung apatah lagi.. sebab zana sedia gelap so pakai wrna hitam trs jadi makin gelapppppp.. heheheh..

cantik HB tu.. unik & nmpk sweet!!

s h a said...

Cantik je tudung tu saila.HB tu pon awesome.Macam besh je kalo buat pearl HB. *winkwink :)

cha said...

Haha kesian suami tak layan. Samala dgn husband i klau suruh dia snap byk kali lama2 dia jemu dia tngkp gmbr mcm tak ikhlas je hahaha. Btw lawa je tudung tu. ok apa

Kreatifnya u. Suka combination kaler b2b tu pilih. Bole buat part timela u benda2 ni :)

LiNda said...

cantik saila DIY tudung, kalo kosong je dah mcm bese sgt kan.Saila , berapa harga pearl handbouquet tu?

Amalina Ali said...

Saila, lawa combination color pearl tu. :)

Nursaila Norman said...

noorliana zamri : :))

sha : best2 wink!wink! :D

cha : tau xpe..xikhlas ok.. elok lagi sy snap sendiri..haha!

linda : harga pearl hb rm100 sahaja :))

amalina : tula,mmg b2b tu minta warna vantage :))

fatehamohamed said...

saila3!..kretipppp..tak nak amik tempahan veil ke....wink(^.^)

Rina Ellisa said...

saila, cantik la pearl tu :)

missGogreen said...

muahahahha..comei HB tu..tp klu untuk kita...xcantek :(
nnt nmpk semua lemak2 klu pki HB cam ni..kekekke...

nuha hayati said...

saila, jgn tapau kerja office blk rumah. bahana nanti! perasaan sgt meluat. best kan diy? seronok~

dhiera said...

saila...jangan la bawak balik keje ofis dekat rumah. tak mo, tak mo~
kat rumah, masa kite relax kan otak dr keje. huhu

Nursaila Norman said...

fatehah : nak,tp xconfident dgn masa..huhuhu..tp kalau ada yg serius nak insyaallah saila try atur masa :)

Rina : hikhik, pearl mmg comel..bolat2 :D

missGogreen : ada pulak mcm tu..xde la yan..ada kaitan ke hb boleh bt kita nmpk besar or kecik? huhuhu..

nuha : i have no choice la nuha..dateline mengejut..sedih nih. huhu!

dhiera : sbb tu la tiap hari sy rasa loser sgt sbb xleh fokus kat suami..kalau xbw blk keja ke rmh, otak still xleh nk rilex sbb susah hati..wuwuwuw!!

Afasz said...

cantik nye bunga tu . buatkan kat kite satu

Kesuma Angsana said...

cantik & menariklah

Kesuma Angsana said...

cantik & menariklah

Shizan Syafik said...

waaa.. baru nak balik kelantan.. kami dah balik ke perak... n will be a long distance couple in few days.. sob2.. :p

Nursaila Norman said...

Afasz : nak ke? meh la tempah :))

KA : tq! hehe :)

Shizan : tau dh awk asyik berjln jauh je lately..hehe :) xpe,dgn suami best je ke mana2 pun kan :D