CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 22, 2012

Sudah jumpa macam mana nak UNFOLLOW :)

Assalamualaikum.


Baru kejap ni godek-godek sampai picit-picit kepala. Haha, overnya. Bila Leha join aku cari cara macam mana nak unfollow terus jumpa. Tapi baru unfollow satu blog je pun. Testing. Pastu terus update dekat sini kot-kot ada sesiapa nak unfollow jugak :)

Caranya?
(maaf, tiada gambar yang boleh memudahkan pemahaman anda. huhu)

***********************************************************************
1. Pergi ke blog yang anda nak unfollow tu.

2. Lihat bahagian Followers (members). Nampak 'Join this site'? Klik button 'Join this site'.

3. Keluar window baru, klik dekat button 'Google'. Masukkan password anda.

4. Kembali ke blog yang anda nak unfollow tu, sila lihat bahagian Followers (members) semula, anda akan nampak picha anda sendiri (link blog anda). Klik 'Option'. Klik ' Site Setting'. Bila ada window baru, klik 'Stop following this site'.

5. Settle. You are already unfollow the blog :)

************************************************************************

Tak happy pun nak unfollow blog orang. Tapi terpaksa :( Bila bukak blog-blog tersebut terus terdetik 'aku ada follow blog ni rupanya'. See, betapa lamanya tuan tanah tersebut tak update.

Maghrib-maghrib update blog. Kesian Suami. Tunggu aku melayan blog. Huhuhu. 

Okbai! Nak solat pastu makan malam!


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

8 comments:

orked violet said...

owh..sya foLLow sume org.hehe

maybe kLw memerLukan br unfoLLow kot =p

best nye da kawen kan..nk bLogging pon ade org teman.hikhik (tetibe)

cha said...

i pun baru2 je update following sebab dulu i penah private blog. so ramai jugak i pg blog org tu tgk dia dh tuka url la private la so baik unfollow kan :D

THE LEKAT LEKIT STORY said...

byk ke blog yg nak unfollow

oshinz said...

abis kalo yang dah private tu lagu mana?

Nursaila Norman said...

orked : tula,sebolehnya nk follow je xkisah la kan..tp nk bt cane,dh over limit..huhu..xreti pulak nk guna cara lain..unfollow jela mana2 yg xberupdate tu :(

cha : yup betul! alang-alang dh xleh nk access,x update better follow yg aktif :)

the lekat lekit : xla byk sgt,tp selagi yg dh lama xupdate (bebulan2 sampai dekat setahun) tu sy terpaksa unfollow la :(

oshinz : xtau..huhu! better tny cha (di atas) kot2 dia tau :D

zOeY zAu YaH said...

saya carik nk block org haha..dulu blogger blh block blogger lain tau.tp skang takleh dah buat camtu..blog ni pun byk yg x upgrade(cceh) mcm fb nuhh..block pun takdak.apa daa..haha.

Zana Adieyza said...

yunk, lepas ni follow trs blog org, so x perlu add url blog tu kat dashboard.. sbb kalau add mmg limit 300 jer..

apapun, kalau blog tu lama sgt x update (lebih setahun), mmg unfollow jer.. hihihi..

Pemadam putih said...

berkesan !! terima kasih^^jum follow blog saye pulaa..