CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, December 27, 2012

Nescafe 3 in 1 : Teringat Zaman Belajar :(

Assalamualaikum.


Baru kejap ni bancuh Nescafe 3 in 1, ntah macam mana tetiba nak minum sambil buat kerja. Bila dah start bancuh, for sure lah akan terbit bau yang saaaangat indah dari mug. Tetiba..

*atas meja ada laptop, ada buku-buku, ada segala barang yang tersayang, ada note pad yang menyemak, ada handphone, ada headphone. sambil berdiri aku bancuh nescafe 3 in 1. ifah pun sama. selalunya bila sorang bancuh, sorang lagi pun nak bancuh jugak sebab tak tahan bau aroma nescafe. bila dah siap bancuh, duduk semula dekat kerusi study, sarung headphone, mulalah detik-detik melayan lagu/ video/filem/drama/game sambil minum nescafe. bukan study! bila dah habis se'mug' bancuh lagi. addicted sungguh masa tu. sampaikan En Gaban larang pun aku tetap bancuh. larang dalam sms apa de hal. kahkah. nescafe 3 in 1 memang benda wajib kena refill. dan juga nescafe serbuk yang perlu dibancuh secara manual*

Tetiba aku teringat suasana aku membancuh nescafe dalam bilik kolej. Zaman terperuk dalam bilik batu, kolej yang dikelilingi dengan hutan dan monyet yang banyak dah sebijik macam dalam zoo. Disebabkan aku ni kaki merayap dan kaki melepak, haruslah aku mati kutu dalam bilik kolej. Ketagihan caffeine aku tak pasal-pasal.

Berjaga malam siapkan tesis, assignmnet, exam adalah benda paling havoc dalam hidup aku waktu semester last. Nescafe 3 in 1 la peneman di kala malam sunyi. Takkan nak suruh roomate bangun teman aku buat tesis. Wu! Wu!

Dah kerja dah pun, dah lama aku tinggalkan U. Dah kawen dah pun. Oh! Teringat zaman belajar, aku di Kedah, En Gaban study di Terengganu dan balik ke KL bekerja lepas grad. Aku still di Kedah habiskan study. Berperang dengan perasaan, bergaduh dalam sms akan membuatkan hidup huru hara. Hidup tak tentu arah. Rasa nak jerit kuat-kuat dekat semua orang yang aku tengah jiwa kacau. Rasa nak masukkan tangan dalam henfon pastu bagi penumbuk kat muka En Gaban. Tapi itu cuma mimpi.

Banyaknya kenangan bila bancuh nescafe tadi. Apakah?






Korang ada benda best nak share pasal 'teringat-teringat' zaman belajar dulu tak? Ada sape-sape yang kaki nescafe macam aku jugak? Ada sape-sape yang rasa nak masuk U semula pastu bila minggu exam je baca buku, minggu lain-lain huhahuha sampai lebam. Eh! kitorang satu bilik bila minggu exam lagi galak tengok movie. Kenapa eh?


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

13 comments:

Amalina Ali said...

Nana tak minum Nes tapi minum MIlo. ;)

Kesuma Angsana said...

En hubby KA pun penggemar no. 1 nescafe ni tau

cha said...

i dengan husband hantu nescafe tau tp lepas husband i sakit sbb nescafe dia dh serik. tp i tak serik haha. i tak suka instant suka yg bancuh sendiri tambah susu pergh terangkat *puji nescafe sendiri haha* sebab tulah husband tak kasik i buat nescafe dia takut tak tahan sebab dia tau i buat sedap mcm kt mamak hahah :p

fifie said...

Kalau fie minum nescafe malam malam for sure sampai lepas subuh esok nya tu pun mata masih segar bugar. haha. Alahan lah pada nescafe. Anyway, since fie nie new reader disini fie nak bagitahu fie sukaaaaaa sangat dengan header awak. Is it pelamin or what?

oshinz said...

still kena minum hari-hari. sebab tak boleh bertahan untuk stay up kalau tak minum. pastu kadang-kadang rasa sakit jugak kat dada ni. adoihai!!

MISS.FIFI said...

ikutkan suka sgt nescafe ni..tapi kita x boleh minum..kang berangin 1 badan..tapi kalau dah mengidam, belasah jee..

chu-E zHuL said...

aku serik minum nescafe! gara nescafe ice kat umah ko, 2 hari aku x tido uwaaaaaaaaaaaa

fatehamohamed said...

uisk..rinduuu sgttt zaman belaja sume tu..pastu teha pon suke nescafe..tyme exam n assignment mmg nescafe penemann..kihkih:))

s h a said...

Sha x minum sangat nescaffe.Minum banyak jadi pening.Huhuh.Rindu zaman belajar.Time kolej x rindu sangat.Time kt sekolah lg rindu sebab duk asrama.Hehe.Samela ngan sha,lg galak nak abeskan series korea time dah nak exam.Kengkonon stress asek pandang buku.Hahaha.Poyo je.

nur anis said...

saya dulu, siap beli yang rich tau..kaler hijau tu..nak bagi kaw lah konon..tapi tumbang gak tido..haha

Nursaila Norman said...

Amalina : hehe..mcm suami saila :)

KA : mmg ada org peminat tegar nescafe kan KA :))

cha : hey, sy pun suka nescafe bancuh taruk susu pekat..fuhh,teringin! haha..cha bt sy nk bancuh skrg..hehe :D chop, meh secawan, nk jugak rasa cha bt mcm air mamak tu..cayalah cha :D

fifie : oh,sy tetap tidur..haha..teruk kan? hikhik..suka header sy ke? thank u thank u! itu pelamin sy :)) pelamin simple je :)

oshinz : utk stay up kena minum nes,tp tu la..sy boleh jd migrain..huhu..sakit dada? angin lah tu..huhu..jom kita kurang2 kan minum nes ye :))

Miss Fifi : eh,sama! angin kan..tp degil,nk jugak..huhuhu

Zhul : ampun beribu2 ampun..sampai skrg kau ungkit kan? keluarkan blk nescafe ice aku tu. huh! sentap.

fatehah : kan,kan,kan? best wooo..tp xbaik utk kesihatan :( serius rindu zaman bljr kann? heee!

sha : sy xpernah merasa duduk sek asrama, tetiba masuk U..huhu.. haha part korea tu sy memahami sgt..kehkeh! kengkonon jekkk..padahal malassss..hehehe!!

anis: pergh,akak xleh minum yg rich mcm xkena dgn tekak..tp cayalah anis,tumbang jgk ek..hehehe..sm la akak pun..xde maknanya nk berjaga mlm ;D

baby lydia said...

dya nescfe+kopi+ali cafe memang dh x bole dipisahkan...but now minum 1x je ..sbb x elok minum byk2 kn..dlu msa zman skolah..hebaqq 3x sehari..huhuhu

ayut said...

ala....ayut duluu minum 1st year jer..pastu jd pening dah klu amik..trus tak amik...