CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, December 11, 2012

Review #7 : Inai + Henna

Hai!


Assalamualaikum.


Ohhww, semua nak di'review'. Takpe lah, kenangan sekali seumur hidup. At least dah ada anak nanti boleh suruh dia google blog Mummy dia. Hahaha. 

Nak review tentang inai pun bukannya ada ukiran yang orang panggil henna tu. Inai bodoh-bodoh je. Asalkan inai. Okay, sila ambil tahu yang aku ni kurang suka pakai inai. Suka kalau dia full, tapi bila inai dah mula nak hilang, nampak kuku separuh merah separuh putih, mula la belek kuku sepuluh kali sejam. Tak senang duduk tengok kuku. Huhuhu!

Nak review pasal inai ni, bila borak-borak atau baca blog B2B kebanyakannya pakai inai beberapa hari sebelum majlis. Aku? Esok nak nikah, pukul 2.30am baru start pakai inai serbuk. Berangan nak inai serbuk jugak, sudahnya 30minit menunggu dah bosan. Tabahkan hati tunggu sampai sejam, cukup sejam pergi basuh warna just oren. Grrrr! Dah pukul 3.30am dah, tak puas hati aku pakai inai tiub pulak. Lepas 30minit terus basuh, baru merah. Puas hati pukul 4am baru tidur. Pukul 7am bangun. Sadis jugak la.. Haha. Lepas mandi, siap-siap sementara tunggu Jurumekap tiba aku tambah lagi inai tiub dekat kuku. Hah. Siap, puas hati aku.

Hasilnya,







Just guna sellotape untuk pastikan inai kemas :)


Lepas kawen sibuk refill inai. Hehehehehe! Dan yang paling penting, takde la nak berukir-ukir sangat, tapi tiba-tiba dah nampak terus teringin. Alang-alang masih dalam mood baru kawen  ni, tak salah kalau nak berukir-ukir sikit kan, kan, kan. Hehehe. Sabtu (8 Dis) aku dengan Suami pergi Jln TAR cari bahan sikit untuk veil bakal pengantin, tiba-tiba ternampak gadis India buat ukir inai. Rm5 je. Apa lagi pujuk Suami nak buat ukir inai, boleh pulak Suami tak bagi. Katanya dah lambat. Cis. Lepas masuk Jakel terus pergi GM Chokit. Muka dah masam sebab kecik hati tak dapat nak ukir inai. Rm5 je kot. Huhuhu! Masa dekat GM Chokit Suami dah nampak muka aku masam, macam merajuk, maybe dia rasa tak best bila Isteri senyap tak kecoh-kecoh macam murai, terus dia ajak patah balik Jln TAR semata-mata nak bagi aku ukir inai.

Lepas beli pearl untuk veil dan HB bakal pengantin, kitorang patah balik ke Jln TAR. Disebabkan Suami sanggup patah balik semata-mata nak bagi aku puas hati dapat ukir inai, aku upah dia sweetcorn dengan milo tin. Hahaha. Dia duduk tepi aku makan jagung senyap-senyap, aku hulur tangan ukir inai sengih-sengih senang hati. Heeee!







the making of henna :))
2 minit
rm5





Suami takde, sorang-sorang apa lagi, melayan henna la :(



Sekarang dah menyampah tengok henna kat tangan ni. Haihh, aku kalau bab inai memang capat bosan. Mula la sapu losyen dari pagi tadi sampai sekarang. Mengong sungguh. Huhu.

Sape kata lepas kawen dah tak boleh nak buat macam B2B.. Haha. Suka hati lah kan, lagi dah kawen ni patutnya lagi best nak buat macam-macam kan. Perkahwinan ada permulaan, mulakan semuanya sekarang :)) Nikmati hidup baru! :)


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

15 comments:

D Yatie said...

hahahahaha. ukir inai lagi...kan dah kena sapu2 lotion.... hahahahaha!~

Diyana said...

haila~~
hehehe.... tp pekat jugak warna henna tu, mcm nk hitam dah... saya punya dulu merah2 je..

Shizan Syafik said...

kelakar la saila ni.. hihihi.. tapi murah betul ukira inai tu..

ciknurul said...

Hihihiii...mood pengntin baru tak hilang lagi:))

Iera'ra Nordin said...

hahahaha ...
sapu losyen bnyk2 ye saila ..
inai cantik bila dia ngah merah je ..bila da pudar , bosan coz da xcntik da

fatehamohamed said...

hahaha..best jek suami layan bile majuk, klu tunang teha tu mmg bo layan la..hahahha:p

nuha hayati said...

oyeh nuha suka pakai inai. rasa nak pakai lagi tp malu~

Nursaila Norman said...

D Yatie : lawak ke mama arissa? hehehe..penat dh ni sapu losyen..huhu!

Diyana : inai apa ntah dia pakai ni,pelik semacam je..macam pewarna lak..huhuhu

Shizan : sbb murah la sanggup patah blk ke jln tar..hehehehehe!

ciknurul : hehehe..tula,gedik sikit..sikit je haha :D

Iera : kan? huhu..masa tgh merah suka la..huhu

fateha : xde lah,nnt dh kawen msti dia rajin pujuk..saila pun sejak dh kawen ni suami rajin layan..dulu lite2 je..hihi!

nuha : jgn malu2..hehe..dh kawen kan,xpe la..pakai je..janji kita suka :D

Amalina Ali said...

inai tu kalau time merah color dia cantik. kalau dah nak habis colornya dah mcm kena skit kulit plak tengok. tu yang tak suka inai jugak. :(

Mrs Lurve said...

cantik lukisan henna nie, bunga pun nmpk tebal..


p/s: follow kembali blog ini, dan letakkan dlm bloglist m2b sy..tima kasih,

cik mah said...

hehehhe....bnyak kali ek tmbah2 inai..comel je...xpe..pengantin masih baru lagi kan....

S.U.R.I.A. said...

nk pakai la gak....amik feel kawin blk..hahhaha

ayut said...

hahaha..blh kak..takde mslh...adehhh..aritu akak ayut ad taye nk bt inai yg bnga2x tu ke..ayut tak ckp apa dia ckp tak payahla..tak cantik..hahaha..blh kan gitu...bek tak yah taye :D

#template btukar ke kanan dh la..huhuhu..

s h a said...

cantik dan kemas je inai saila.banyak kali btol touch up.hehe.sha minat inai ukir2 tu.tapi mak x bg pakai.sob2.

Zana Adieyza said...

zana dulu pun berangan nak pakai inai serbuk.. sekali x merah!! pakai yg jenis tiub tu mmg cepat merah!!