CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 14, 2012

Pre-Honeymoon : Melaka!

Assalamualaikum.


1 Disember 2012 (Sabtu) yang lepas aku join konvoi kelab motorsport Suami. Suami ada kelab motor, dia dah lama join, dan aku just join sebagai WAG's Club Members jelah. Sebelum-sebelum ni memang dah merata diorang berkonvoi, tapi tak pernah join sebab tak manis kan join konvoi diorang, lagi pun belum kawen lagi, taknak nak jalan jauh-jauh. Nanti nak bermalam pun dah satu masalah. So tahan kehendak untuk berkonvoi. Sebelum kawen memang aku dah nekad, kawen je aku nak join konvoi ke mana saja. Suami pulak time tu bukan main lagi ngusik buatkan aku lagi la tak sabar. Huhuhu.

Beberapa bulan sebelum kawen, kelab dia dah plan nak berkonvoi ke Melaka. Tarikh pulak ngam-ngam lepas kitorang kawen. Lepas kawen je terus bayar deposit dan settle kan bayaran. Hehehe!

Nape aku rename as 'Pre-Honeymoon'? Sebabbb.. Kami kan tak honeymoon lagi, yang berkonvoi ni pun sebab ahli kelab jadi urusetia. Ada orang yang setting kan, kami tinggal bayar je. Hehe. Honeymoon betul2 taktau lagi bila, dah aku pun nak sangat berkonvoi, lantak la pre-honeymoon ramai-ramai pun. Hahaha.

1 Disember 2012 (Sabtu), pagi : Bertolak ke Melaka




sebelum dapat t-shirt




selepas dapat t-shirt! peta negeri Melaka!




iklan :)



1 Disember 2012 (Sabtu), tengahari : Sampai. Lunch dulu.





1 Disember 2012 (Sabtu), petang : Main pasir laut je!













1 Disember 2012 (Sabtu), malam : Dinner dan tengok bola Msia vs Indonesia!







2 Disember 2012 (Ahad), tengahari : Bertolak ke KL














Overall? Superb! Syioknya lah konvoi atas highway laju-laju. Hehehehehe!

Legam sudah.

Tapi best xpe, berbaloi :)


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

14 comments:

fatehamohamed said...

saila potong rambuttt..hii..tomey3:)

Amalina Ali said...

ha, baru nak tanya rambut saila. rambut pendek mcm kanak2. comel. :)

Rina Ellisa said...

alololo suwettttttttt nye.. :D

Alyn said...

Saila ! semua couple set! Sweet! hehehe :DD

Shizan Syafik said...

eh2.. panjang rambut kita sama la sebelum ni, dan sy pun dah potong rambut pas kawin, tapi tak sedrastik saila.. potong sikit je.. :)

oshinz said...

bestnya konvoi naik moto besau. hehe.

محمد رازيق said...

bestnya pra honeymoon. hehe. coconut shake klebang tu terbaik. hehe

noorliana zamri said...

muka suami isteri hampir samalah...baru perasaan

Mimie said...

muke sme mcm adk badik..

nur anis said...

eh, rambut akak dah pendek ek? cantik..:) bestnya jalan melaka..:)

bintanghati said...

ohhh .. saila berkonvoi ke melaka, negeri kelahiran cik bin.. hehe..

nk potong rambut skit,tp husband x bg pulokkk ...

saila bru merasa berkonvoi yer.. hihi..
seronok konvoi ramai2 ni.. cik bin pun dh byk kali merasa berkonvoi.. cik bin pn mmg ade join club kereta sbb tu spi skang kdg2 jemu gak g konvoi... setakat TT dkt2 ok la..

ayut said...

ala2x dora la pulak.. :p legam sudahhh..hihihi.slmt sesame legam gan asben,..blh diterima la mkne ye :D

Afasz said...

tak sakit belakang ke konvoi :D

Zana Adieyza said...

sesekali buat aktiviti yg kita minat dgn kawan2 memang seronok kan?

cantik gmbr cincin kat pasir tu.. serius zana suka!!