CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 16, 2012

Try and Error : Bunga Putih

Hai!



Assalamualaikum.


Dah beberapa hari berjanji nak update pasal Bunga Putih. Tapi tak jugak update. Maaf ya cantik manis semua,  kerja banyak tambah pulak mood takde nak menjahit (bendera merah) SOBS! Aku kalau takde mood memang tak kan la buat apa-apa.. Perasaan malas sahaja yang aku tau. Eh, yang ini bukan alasan okay. Ehehe.

Tapi ada jugak la satu hari tu tersesat aku rajin sikit nak jahit lebih kurang. So dapat la update sikit pasal Bunga Putih dan baju  nikah. Mula-mula try susun dulu, bila rasa okay, baru jahit.








Maaf sangat-sangat, snap picha dalam bilik je. Malas nak angkut g hall. Dan malas nak snap guna dslr ayah. Sebab macam angkat batu bata. Malas. Dan malas. See, betapa malasnya aku. Huh! Aku rasa macam hampeh je.. Dah nama pun try and error. Hikhikhik. Bila pakai baju nikah ni sebenarnya nampak okay susunan Bunga Putih tu. Tapi kalau dalam picha macam 'urghhhh!'.

Susunan Bunga Putih dah settle dekat hujung lengan baju dan hujung baju. Tinggal nak tambah manik pearl sahaja. Niat asal taknak over sangat dekat baju nikah, tapi ntah kenapa nak ada bunga timbul pulak. Mengada kan?

Minggu ni memang aku takkan sentuh la baju nikah ni, sebab esok nak kena pergi Sg.Petani, Kedah. Tiga hari. Burn masa terluang. Huhuhuhu! Takpe, semoga bulan puasa ni semangat menjahit lebih berkobar-kobar macam nak pergi berperang. Erk!?



thanks korang!




Love,
Nursaila Norman!


13 comments:

Diyana said...

cantik2.. suka3

Qaseh Qistina said...

cantik2..sy pon tgh nk buat macam ni..tp buat bunga 3D kot..hehe

Afasz said...

wah cantik nya ..pandai awk jahit..... leh la wat tempahan.

Cik Saila said...

Diyana : Hehehe, tenkiu :))

Qaseh Qistina : Berusaha lah!! :D

Afasz : nak tempah ke? hehehe..insyaallah,boleh je :)

BIE said...

wahhh.. dah letak bunga putih, jadi sangat gojess.. suka! suka!

nur anis said...

cantikkk sangat..

Dira said...

saila, hari tuh dira pn plan nk letak bunga ni kt baju nikah.. tp seller yg jual bunga ni hampeh, so jd angan2 jela.. huhu..

tp x nampak over pn taw sbb bunga tuh color putih same ngn baju kn.. cantik! buat la :)

ayut said...

malas ke kalau dh mampu buat secantik tu kak!suka tgk akak punye DIY jahit2 ni..dah terserlah rajin dh tu kak :)

LiNda said...

cantik saila, nmpak gojes la baju tu nnti.

CikNana said...

cantik sgtttttttttttttttt...

P E T A K B U N G A said...

wacam mana tampal bunga tu?

Mr and Ms bOZhiCkA said...

buat sendiri ke bunga tu?camne buat?

zOeY zAu YaH said...

cantiknya..