CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 2, 2012

My next 'diy' ....

Hai!




Assalamualaikum.


Tajuk macam best je kan, kan, kan? Padahal takde la best mana pun. Huhuhuhu! Tapi takpe, diy project tetap diteruskan. Sabtu baru ni aku pergi Plaza GM dekat Chow Kit. Lain yang dicari lain yang jumpa. Tapi nasib baik la iman aku kuat.. Kalau tak banyak jugak benda yang aku terrrrbeli. Hikhik.

Antara benda yang aku beli (consider sebagai penting ya kawan-kawan) ialah manik dan tuala. Hohoho! Disebabkan dekat Plaza GM ni kita kena beli secara borong, jadi aku pun memborong la dengan gembiranya. Wink!

Aku beli tuala mandi yang bersaiz bapak besar untuk aku dengan En Gaban. Aku punya labuh dari paras dada hingga bawah betis. Besar tak? Harga Rm18. Okay, ambil terus. En Gaban punya dari pinggang hingga ke bawah betis jugak. Harga Rm18 jugak. Kalau dekat tempat lain harga untuk tuala saiz macam tu around Rm35++ (termasuk kualiti yang baik). Tapi aku dapat dengan harga Rm18 termasul kualiti yang baik (tebal dan lembut). Siapa taknak kan? Hewhew. Ntah kenapa aku suka tuala digulung cantik2 dan disusun dalam almari kemas2. Okay. Tak sabar nak tunggu almari pakaian. Hikhik.

Tuala kecil bersaiz empat segi tepat berharga Rm1. Kualiti baik sikit dengan kadar kelembutan yang lebih sikit berharga Rm1.30. Ambil 7 helai. Warna? Pink lembut 3 helai, biru 2 helai, turqoise 2 helai. Mesti korang pelik kan kenapa aku beli tuala macam nak buat makan. Tuala penting selepas berkahwin nanti. Untuk lap tangan, untuk lap meja, untuk lap dapur etc. Okay, aku dah over excited nak masuk 'rumah kita' sebenarnya. Huhuhuhu!

Picha tuala tak payah la kan? Walaupun aku tau, warna diorang sangat berwarna-warni jadi aku geram nak snap-snap. Tapi macam mengarut lak picha tuala pun nak kecoh. HEHEHE.

Next ialah manik. Disebabkan masih ada beberapa perkara yang memerlukan komitmen manik (kihkihkih), jadi aku tak larat nak beli manik paket2. Dah la kena ulang-ulang beli, pastu agak mahal kalau beli sekali banyak. Sebab tu aku suka beli sikit-sikit tapi tulah, kena ulang-ulang. Buatnya pukul 11 malam manik habis, mana ada kedai bunga bukak malam2. Kedai mamak ada la. Hehehe.


Jom tengok manik yang menjulingkan bijik mata..




























Selain dari untuk manik di baju nikah, kaler biru-biru tu ialah untuk handbouquet masa majlis resepsi nanti. Rasa-rasanya mesti ada yang dah boleh agak handbouquet yang jenis macam mana kan? :))

Pearl Handbouquet!! Dah hampir siap. Dalam tempoh sehari dah dapat 200 tangkai pearl. Kejap je kan? Maybe dalam 250 tangkai dah okay kot. Takpe malam ni settle kan semua pearl2 warna biru-biru tu. Hehe! 

Nak teaser tak? Hikhikhik :))




thanks korang!




Love,
Tata!


12 comments:

Sharz said...

nak teaser!!

geram tengok warna dier..boleh pakai terus jadi rantai!! hehe.. =)

Cik Tqah said...

wow.. murah kan kat gm..ritu i pon beli kt c2

SarahSyafiq said...

murah kan kat gm tu.sm cari manik kat sn gak.

Cik Saila said...

Sharz : okay,saya usahakan esok atau lusa ya :))

Cik Tqah : murah sampai teruja melampau2..hehehe :D

Sarah : tp sempit kan tmpt tu..huhuhu. tp xpe,janji dpt manik :D

LiNda said...

nak teaser! hihi..saila beli manik tu brape hrga dia? aritu linda gi plaza gm kat klang, macam x berapa nk murah je. Tak jadi beli pun. Lagi satu kat mane saila beli button utk fabric handbouquet? linda da reti wat dahhh..hihi

LiNda said...

hihi..linda baru wat 2 3 ketul je bunga tu. Manik tu mahal x saila beli..sory saila, linda smua bnda nak tnye saila..:)

Cik Saila said...

Linda : no problem syg :))
apa saila boleh tlg,saila tlg la..

LiNda said...

linda tgok kat GM klang rm10 saila, erm..sedih..terus letak balik manik tu. Tak best sangat la GM klang..linda nk gi GM chowkit plak la. Thankz saila..:)

Cik Saila said...

ohh yeke..mahalnya..xpe, linda g cpt2 k :))

NAZIRA LATEH said...

1 strand tu brape rm n ade byk mne ye?

Nursaila Norman said...

Nazira Lateh : i strand rm7 kalau xslh saila xingat (asyik lupa je) huhu! ikut saiz sebenarnya..lagi besar saiz pearl boleh cecah rm7 seutas :) kalau saiz2 besar mcm ni ada dlm 70++ manik kalau xslh.. sorry ye,dulu ingat..tetiba byk lupa pulak :(

Unknown said...

manik kedai di plaza gm telephone 03 40400435, tingkat 3 no 15. gmklang 03 33251470 tingkat 1 no 31&30 , tingkat 2 no 120. kedai my collection trading