CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, July 9, 2012

DIY : Complete Pearl Handbouquet

Hai!



Assalamualaikum.



Tajuk entry kali ni lebih kurang sama dengan tajuk entry DIY : Pearl Handbouquet, cuma yang bezanya entry yang ini hb yang dah siap 100%. Alhamdulillah. Sabtu baru ni En Gaban takde, sebab tu boleh gigih siapkan banyak benda dalam masa satu hari. Hehehe. Kalau dia ada kitorang suka merayap berjalan2 + melepak. Hiks.

Sepanjang hari sabtu dan pagi ahad aku dapat siapkan hb untuk resepsi, upgrade hb untuk nikah, veil untuk resepsi dan patching sikit dekat baju nikah. Banyak tak? Thehehehe.

Kalau bagi teaser pearl hb je boleh tak?








Gedik kannn.. Tak payah lah nak teaser sangat. Bukan hebat pun. Huhuhuhu! Nah, picha pearl hb yang dah siap sepenuhnya..









Net tu jenis yang keras sikit. Sebab tu collar dia tak nampak lemah lembut. Huhuhuhu! Tapi sebab net tu sahaja yang ada (sebab suka corak bintik2 tu), so beli jugaklah. Beli setengah meter. Itu pun banyak berlebih. Taktau nak buat apa. 

Pearl hb ini sangatlah berat.. Compare dengan fabric hb, sangat beza berat mereka berdua. Nasib la.. Patutnya pearl hb sesuai untuk majlis nikah. Sebab majlis nikah kan sekejap je.. Huhuhu.

Handbouquet untuk Nikah - DONE
Handbouquet untuk Resepsi - DONE
Yayyyyy! Alhamdulillah.



thanks korang!



Love,
Nursaila Norman

23 comments:

Cikpuan rara said...

wow ohhhhsemmmm x1000 lah dear!

Saya Disini said...

cntiknye

EIKA said...

wah!!gud job la dear :)

Rahmah said...

cntik..lebih2 lg warna biru....berseri2 tgok...

hajar hazizi said...

macam mana nak buat dia punya colar tu ek?

Cik Saila said...

Rara : hamboii,sampai x1000 huhuhu! tenkiu2!

Saya Disini : tenkiu!!

Eika : tenkiu dear :))

Rahmah : ramai lak yg suka warna biru eh..hehe

Hajar : jahit jelujur je pastu cantumkan hujung dgn hujung :))

SarahSyafiq said...

saila.eee.jeles2 dah siap.seriously cantek.

LiNda said...

cantik sngat saila. memang cantik,. pandai saila matching kan colour dia.

Saila,linda nak mintak maaf banyak2 sebab tak jadi sewa bekas hantaran saila. Mak linda suh beli je. Maaf sangat2 ye.

Afasz said...

cantik nye..lepas ni leh la wat sewa...

Cik Saila said...

Sarah : jgn la jeles2..kita chaiyok2 sama2 k :))

Linda : hish,xpe la linda..no heart feeling..dgr ckp mak k.. hikhik :D

Afasz : ada ke yg nak sewa? hehehe!

LiNda said...

huuu..ye la, isau gak sebab aritu linda beriye2 nak sewa kan. Thankz saila.

Cik Tqah said...

cantik gileee

Liza Razak said...

tersangat cantik !! rasa nak tempah kat awak untuk wedding adik saya nanti la :)

Dira said...

love it to the max la! ;)

nur anis said...

sangat sangat cantik....kagum sangat...

Cik Saila said...

Linda : xpe la syg,saila bkn bt bisnes pun..sj je nk tlg2.. :D no worries k! Senyum eh :)

Tqah : Hehehehehe! gambate!!

Liza : boleh! :))

Dira : huhuhuhu! tenkiu :D

Nur Anis : jgn la kagum..huuhuhuhu..biasa2 je tu :)

laskar pelangi said...

serius cantikkkk!kreatifnya dia buat sendiri.

Cik Saila said...

laskar pelangi : try and error je sbnr nya ni..alhamdulillah menjadi :))

LotsofloveMia said...

berapa kos buat peral HB ni ek? hehe..cantiklah....mcm susah jek nk buat.:)

Amalina Ali said...

Saila. suka HB awak ni. tapi tak pandai nak buat collar dia tu. terus mls nak buat dah. :(

Mahirah Ridzuan said...

Saila awk mmg ada kelibihan yg menarik... semoga rezeki awk murah dgn kelebihan yg awk ada ni...

Anonymous said...

salam dear....so cantek n kreatif sesgt...if i berminat nak order jugk..boley x?nie email i atheralotfie@yaho..com

Nursaila Norman said...

dear anonymous, tak boleh email awk, problem dgn email address awk. please email me first dear :) if not sms/wassap 019-2290413 :)