CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, July 12, 2012

Lantern dari gelas :)

Hai!



Assalamualaikum.


Firstly sorry sangat-sangat sebab tak dapat nak update pasal Bunga Putih pagi ni. Memula dah plan nak sambung entry Bunga Putih hari ni. Tapi malam tadi sampai rumah pukul 10malam. Terlepas charter bus sebab meeting so kena la balik naik ERL. So tak sempat nak prepare maklumat pasal Bunga Putih malam tadi. I will update as soon as possible eh. Bukan apa sangat pun Bunga Putih tu.. Saje nak buat gempak ntah hape-hape jerrr. Hehehe! 

Tak best kan kalau cerita tapi takde gambar. So tunggu sikit lagi eh.. Dah ada picha baru kita update eh. Nanti kesian korang, pening baca tulisan banyak2. Hikhik!

Pagi ni curik-curik masa untuk update. Kita cakap pasal lantern eh.. Sejak kebelakangan ni banyak wedding guna lantern sebagai salah satu hiasan dekat dewan atau rumah kan? Dekat pelamin nikah atau sanding pun ada. Lantern yang biasa digunakan macam dekat bawah ni...



paper lantern
sumber : google




candle lantern
sumber : sendiri



Tapi pagi ni dapat satu lagi idea baru dari  Meet the Dubiens cara untuk buat Summer Lantern. Diperbuat daripada gelas. Macam best kan? Cara-cara yang diajar oleh Jill (owner Meet the Dubiens) senang sangat. 

Hasilnya akan jadi macam iniiiii

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*







Korang boleh refer Meet the Dubiens cara-cara untuk buat lantern jenis gelas ni. Aku suka sangat-sangat sebab senang untuk dibuat, murah dan praktikal. Boleh buat untuk wedding, lepas tu boleh guna semula dekat 'rumah kita'. Kecik, comel, warna-warna. Susun atas kepala katil cantik, susun tepi dinding pun cantik, letak dekat side table pun cantik. Semua cantiklah!

Korang, jom try!



thanks korang!




Love,
Nursaila Norman!


7 comments:

Cik Tqah said...

nice idea.. comels... hihi

LiNda said...

cantik..unik. Letak kat kepala katil memang cntik la saila. Haishh..dah terbayang bayang da ni..:)

nur anis said...

cantik dan unik sangat..saya berkenan dengan lantern kertas tu..menarik la..cuma tak tau nak sangkut kat mana..

MAY said...

so sweet la u ni..rajin..;)

SarahSyafiq said...

nice..kalau boleh buat suasana romantik lagi tu kan.

Liza Razak said...

awak ni memang pandai DIY sendiri..cantik pulak tu..yang penting boleh jimat tapi still nampak cantik & mahal

Cik Saila said...

pembetulan, yang ni bukan hasil saya tau..yang ni Meet the Dubiens punya..saya belum try lagi..huhu!