CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, July 25, 2012

Lagu untuk cinta hati saya

Hai!



Assalamualaikum.


Pertengahan tahun 2006, aku mula berkawan dengan dia. Kenal? Sejak tingkatan empat (tahun 2002). Tapi aku tak suka dia masa tingkatan empat tu. (kalau nak explain bab ni, memang kena buat entry lain. huh!). Tahun 2006 dia jumpa nombor henfon aku dari kawan baik dia, dan kitorang mula berkawan. Rupanya sejak lepas SPM dia still cari aku - tanya dekat kawan-kawan,tapi takde sorang pun yang tau. 2 tahun jugak dia mencari aku. Gigih betul dia nih. Dan akhirnya pada pertengahan 2006 pencarian dia berakhir. Macam drama pun ada kan?

Start dari hari first dia SMS aku, kitorang mula berkawan. Sebenarnya dia lelaki yang paaaaling aku tak suka masa tingkat empat sampai la tingkatan lima. Jangan touching eh b.. Kisah benar ni. Huhuhuhu! Tapi bila umur dah 21tahun (dah matang time tu), takkan la nak gaduh lagi kan.. Aku pun okay jela berkawan dengan dia. 

Sepanjang aku berkawan dengan dia macam-macam ada. Gaduh, merajuk, marah-marah (ni semua aku, dia rilex je huhuhu). Sampai la satu aku terdengar satu lagu ni. First time dengar tak tau la kenapa aku nak buat lagu ni ringtone untuk SMS dia. Masa tu aku pakai henfon Nokia 3312. Boleh record, bunyi pun okay. Aku pun record lagu tu pastu buat ringtone untuk SMS dia. Zaman belajar kan.. Takkan nak spend duit untuk henfon canggih2. Tu je yang mampu.. Huhuhu!



ni lah henfon disko. sebab ada lampu kiri kanan. meriah okay :D



Masa tu kami cuma berkawan. Memang dia lamar aku banyak kali, tapi aku tak ready dan anggap dia kawan semata-mata. Tapi tak tau la kenapa lagu tu yang aku pilih untuk ringtone SMS dia. Aku tak tau kenapa, tapi yang pasti aku dapat rasa yang lagu tu memang untuk dia.

Sekarang ni aku dah guna henfon lain. Dalam dua jenis henfon baru yang aku pakai, aku takde pun save lagu tu. Bila aku saje tekan-tekan Nokia 3312 tu aku mesti jumpa lagu tu. Masih simpan. Masa ada. Masih elok. Bila aku play lagu tu, autometik semua yang aku bualkan dalam SMS dengan dia datang dengan sangat fresh. Terus teringat zaman aku berkawan dengan dia. Zaman 'aku-kau' dengan dia. Rindu zaman tu. Takde beza pun zaman tu dengan sekarang. Dia masih macam dulu. Cuma situasi berbeza. Sangat rindu.

Banyak kali aku remind supaya download lagu tu dan save dalam henfon sekarang ni. Tapi asyik busy dan lupa. Tapi akhirnya.. Yeahhh, akhirnya lagu tu dah ada pun dalam henfon aku dan sudah pun save as his ringtone. Seronok. Lepas download terus play 8 juta kali dekat henfon. Muntah la orang sekeliling aku. (sebab aku jenis suka dengar lagu untuk amek mood pergi mandi. hahaha!) So aku akan play lagu sambil golek-golek atas katil tunggu mood datang. So sesiapa yang ada berhampiran haruslah stress. Hikhik!



setelah settle men'download'. saje nak tunjuk betapa happy nya aku. hiks!


*********************************************************************


Stick With You (The Pussycat Dolls)

I don’t wanna go another day,
So I’m telling you exactly what is on my mind.
Seems like everybody’s breaking up
Throwing their love away,
But I know I got a good thing right here
That’s why I say
(part yang aku record untuk ringtone sms dia)

Nobody gonna love me better
I must stick with you forever.
Nobody gonna take me higher
I must stick with you.
You know how to appreciate me
I must stick with you, my baby.
Nobody ever made me feel this way
I must stick with you
(part yang aku rasa memang lagu ni untuk dia)


*********************************************************************


# pernah aku buat slide anniversary yg pertama lepas tu burn dalam CD. lepas tu pos dekat dia (masa tu dia belajar dekat Dungun, aku kat Sintok. bapak jauh kan?). dalam slide tu aku ada masukkan klip video lagu tu - sayang, awak ingat tak?




tiap kali terdengar lagu ni memang takde siapa yang aku bayangkan selain dia.
walau ribut pernah melanda antara kami, selamanya lagu ini untuk En Gaban seorang sahaja.
"hai,boleh berkenalan?"





selamat berpuasa sayangs!



Love,
Nursaila Norman!

6 comments:

Cik Tqah said...

sweet je ade lagu tema..hihi

ayut said...

"hai,blh berkenalan?" mesti msj pertama en Gaban kan?wah gitu..lagu tema ye bkn main2.hahaha.smga terus bahagia ye kak :)

nur anis said...

sweettt...hihi

LiNda said...

so sweet. Linda pon suke lagu ni...:)

Miz Sharmia said...

sweet n nice.. :)

ciksusu said...

wah ade lagu gtu ;)