CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, November 14, 2016

SUNWAY LAGOON

Assalamualaikum



Pergi Sunway Lagoon pada 22 Oktober. Harini baru dapat update entry. Haihhh. Kenapa tak genapkan aje sebulan? Cepat-cepat taip, sebelum segalanya terlambat macam haritu. Hahaha!

Mula-mula kita warm up dengan gambar website Sunway Lagoon dulu eh. Macam aku haritu, benda first yang aku concern kan of course locker dengan pakaian yang boleh dan tak boleh dipakai. So aku google beberapa website/blog yang aku jumpa, tengok rilexxxxx je acik-acik tu pakai baju pergi pasar. Setakat pakai t-shirt tu lagi lah boleh kan. Haha!







































Disebabkan Melissa ni takut kolam, tempat mandi manda, jadi kami banyak habiskan masa dekat Wildlife Area. Lebih kurang macam dalam zoo, tapi dalam Sunway ni tak kena matahari, takde la panas macam pergi zoo. Sejukkkkk je tengok haiwanssss. Hehehe

























First of all, selfie in a car!























Yeah, AVIARY!







Our first picture on that day! Masa ni berapa kali snap ntah.
Sebab first time pakai monopod. Hahaha!
Dah biasa orang ambilkan gambar, tiba2 kena ambil sendiri.
Awkward! Hehehehe















Dah semakin pandai guna monopod time ni. Haha!





























Awak geram apa tu awakkk?


Rehat kejap.
Penat dah jalan-jalan dalam tu dengan orang ramai lagi.



















































Angsa ke itik entah, HAHA! Comel je dia kejar Suami.
Sekali rupanya Suami takut. Kahkahkah. Kelam kabut tutup pintu besi tu.
Aku kalau dapat itik tu aku peluk kuattttt2 bawak balik. 







































Lissa, apa tu?
Lion! Warghhh..
Okay siap ada sound effect.























Taktau burung apa ni (peacock ke eh?)
Banyakkkk berkeliaran hujung kaki.
Hampeh betul. Sakit betul hati tak dapat peluk.























Ayam pun ada bersepah hujung kaki.
Melissa bukan main gembira tengok haiwan berkeliaran depan mata.
Dengan kolam mandi takut, haiwan ni lari-lari tak takut?
Huhu
























Sepanjang aku tengok diorang ni, tak pernah sesaat pun diorang stop berjalan.
Jadi pak guard depan rumah bagus ni.
Non stop action.




Dah habis dekat Aviary, kitorang sambung dekat haiwan dalam kandang pulak.
























Jiran bergaduh dengan jiran. Kelakar tengok kambing ni sound jiran sebelah.
Yang sekor lagi baru datang dah jadi batu api.
Nasib baik busuk, kalau tak leh sorak 'gaduh, gaduh, gaduh' Hahaha!





















































































Arnab tak pandai kenyang nama dia. Erk!
Kat sini best, dapat pegang arnab lama-lamaaaaa. Lissa pun seronon bagi rabbit mamam.






























Yang sekor ni taktau kenapa terlepas. Part ni Lissa macam takut sikit.
Maybe sebab dia tengok rabbit tak duduk dalam kandang.







































Bila dia rasa confident, terus dia tolak tangan aku.
Dia nak bagi sendiri. Cisssss.
Kalau boleh bela sekor, pastu suruh Lissa amek part bagi makan mesti best ni.
Hahaha







































Yang ini spesis hamster kot. Entah.
Yang pasti kenapa tak sikat rambut niiiiii?




Kesian Lissa kena buli dengan Ibu & Abah.
Yang atas gambar dari hand phone Ibu.
Yang bawah gambar dari hand phone Abah.
Ostrich nak kawan laaaa.. Dia tengok Icha nangis terus dia kona..







































Cubaan untuk ajak Melissa mandi kali kedua.
Kehkehkeh!
Kawasan ni memang cantik! Rasa nak lepak kat tangga lama-lama. Haha!

























Sekali dah naik takkan turun dah.
Macam naik tangga Batu Caves. Tu hujung belum habis tangga lagi tau.





















Amek mood nak main dengan air yang sangat banyak.
Compare air dalam bilik air. Hahahaha!
Sejak lahir Lissa memang jenis suka air. Nak bagi dia happy ajak je mandi.
Tapi sebab aku tak ajar dia mandi kolam, of course dia terkejut tengok air banyak macam ni.
Hehehehe. Sorry Lissa, it's okay Lissa take your time sayang.





















Of course Abah is our HERO!!
Abah datang pujuk-pujuk terus nak.
Dapat la basahkan baju. Takde la rugi bawak swim suit tu.
Hahahaha!

Settle mandi kejap tu kitorang balik ke check point asal. Makan-makan kejap, layan Lissa kejap pastu balik. Masuk je kereta bagi susu terus ZzzzzzZzz. Penat, kenyang dan mengantuk. Hihihi. Overall okay lah. Kalau ada anak kecik ni kena bagi chance anak happy. Esok-esok anak dah besar baru boleh main yang adventure tu. Nak jugakkkkk.. Haha!



Last but not least, penutup entry aku letak gambar aku selfie ye.
hikhikhik!





Love,
Nursaila Norman!


2 comments:

Puan Rad said...

masa liyana belum 2tahun tu mmg sgt takot mandi kolam.. dok tepi2 gigi2 air pon tak nak.. now nak masuk 3tahun dah, pantang sebut mandi kolam.. mmg dea tuntut ibu abi dea bawa mandi kolam.. selagi tak mandi kolam mmg sentiasa disebut.. mandi kolam hari2 pon dea suka.. huhuhu..

Siti Nurzafirah said...

zoo tu tak masuk ritu.. heeee