CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, October 17, 2011

DIY : Felt Flowers - Roses!

Assalamualaikum
dan
Selamat Sejahtera Semua


Hai sayangs!

Lima hari cuti buang-buang masa golek2 atas katil sambil pejam-pejam mata berangan. Hiks! Disebabkan dah decided nak buat centerpieces untuk majlis tawen nanti so awal-awal dah pening kepala nak buat centerpieces guna artificial flowers atau fresh flowers.. Oleh kerana aku ni jenis tak kurang penyabar.. Ngada nak buat la-la ni jugak.. So gigih la aku nak cuba felt fabric jadi felt flowers!

Beli kat Kedai Bunga Riben lama dah. Entry sini. Tapi baru skrg nak siapkan.. Saya kurang rajin. Sila jangan marah saya. Hoho!





Roses dalam picah ni baru ada 114 kuntum bunga mawar kuning. Overnya. Semeter kain felt yang aku beli tu boleh dapat dalam 200 kuntum bunga kalau ikut saiz bulatan mcm aku buat. Takat nak buat centerpieces dalam 4 biji/buah (tak tahu penjodoh yang sesuai hahaha!) cukup kot 400 kuntum roses..







Lets check!

Felt fabric yang aku beli haritu.
Semeter rm7.80. Dapat diskaun masa kat kaunter tanpa diminta. Rm7.00
Suka!





1. Buat template bentuk bulat. Template aku ialah sebijik gelas. Kena kreatif bab mengoptimumkan harta benda.





Macam spiral potato tak?
Masa tunjuk picha ni kat En Gaban dia ingat aku makan biskut Jacob banyak macam tu. Cisss!





2. Template bulat tu gunting jadi macam ubat nyamuk ni k.





3. Lilit-lilit-lilit-sampai-sudah





4. Siap!


Buat dengan adik-adik tercinta takde la rasa macam dalam penjara sangat. Nak settle kan felt kaler kuning ni still dalam proses. Belum yang pink lagi. Go Saila Go Saila! Entry centrepieces kena tunggu ya :) Nampak sangat buat roses sambil bergolek atas katil kan. Hewhewhew!



thanks korang!


Love,
Tata!












3 comments:

rara pinkmafia said...

nice dearrrr! balik nt nk try lah =)

Cik Saila said...

try tau..kena try k.. senang je :)

.hasina. said...

kt mana ye nk beli felt meter2 ni?
thanks :)

emel me : hasina@semesta.com.my

:) :)