CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 25, 2013

Sebelum & Selepas : Polka Dot + Lace

Assalamualaikum.


I know, i know.. Ini bukan benda baru. Tapi ianya baru untuk aku sebab baju feveret sudah bertukar wajah! Aku mengaku aku sangat suka baju polka dot hitam putih kepunyaan aku ni. Kenangan manis sangat sebab aku beli baju ni dengan kawan baikkkk aku-Ifah :) Kitorang beli sama warna sebab ni je yang cantik di mata kami. Lagi pun office kitorang lain-lain, so takpe la beli sama-sama. Hiks!

Boleh dikatakan seminggu sekali aku nak pakai baju pokla dot ni ke office. Kalau ikutkan mesti la rasa sadis giler pakai baju sama tiap-tiap minggu ke office kan. Lagi-lagi baju corak polka dot, macam kanak-kanak je. Tapi nak buat macam mana, suka. Kalau dah suka tu, hari-hari pun takpe. Hehehe.

Itu cerita SEBELUM kawen, baju tu aku rajin pakai ke office. Mesti orang office tengok rasa muak je kan? Sampai satu tahap aku simpati giler dengan baju tu. sobsobsob! Kesian dia, kena berbakti kat tuan dia yang annoying ni. Bila dah kawen aku nekad nak bagi dia rehat dalam almari.

SELEPAS kawen, aku dapat idea nak tampal lace supaya nampak macam 'wahhh'. Tapi kat office aku ni ada sorang staff baju dia sama macam aku. Tapi dia ada lace. So dia punya lebih cantik la dari aku. Pernah kitorang terrrpakai baju sama. Sampai orang dalam office terkejut and confius. Tadi kat sana, tetiba ada kat sini pulak.. Hehehehe! Tapi dia punya cantik lagi :) So alang-alang nak bagi nafas baru kat baju feveret aku ni, maybe akan nampak sama la dengan staff tu.. Cuma beza corak lace.. Tapi takpe la kan?kan?kan? i tiru idea kat baju u yang cantik tu eh,eh,eh? iheheee ;p

Takkan nak letak manik, dah la polka dot.. Takut jadi serabut lak. Lace jela yang aku nampak sesuai. 




Tak sabar nak pakai baju 'baru' ke office. Haha. Baru lah sangat ye. Oh ya, lace murah je walaupun saiznya agar lebar.. Rm4.90 semeter :) Murah kan? Aku beli 2 meter, ada  lebih sikit lagi. Okay la, dengan rm10 dah jadi baju 'baru'. Hehehehehe. Memang ada baju polka dot siap beserta lace, tapi kalau buat sendiri harga lebih murah dan merasa la pakai dua jenis design yang berbeza tapi dalam satu baju yang sama.




Siapa yang ada baju polka dot dan dah bosan pakai berulang kali, boleh lah jahit lace sendiri :) Beli lace dan jahit! Perasaan : happy, seronok giler bila baju dah berubah wajah walaupun tak seberapa. hik!






thanks korang!



Love,
Nursaila Norman!

20 comments:

khadijah said...

ala comel je bile dah siap.. tapi bagus saila ni semangat walaupun pakai baju same gi office tau.. kalo dija mule la nak smbnyi2 malu konon..hee rajin saila walaupun keje ade ms nak jahit2 ni :)

ayut said...

comel!baru baru dh tersedai utk di pakai (baru kerana lace).hihihi...terfikir gak nk upgrade baju2x yg ada...cume lom rajin..payahkan klu mlas ni...huhuhu..sadis rase =.="

Nursaila Norman said...

Dijah : takde rajin mana, ni pun ambil masa sebulan lebih nak siapkan..nampak tak malas di situ? hehehe!!

Nursaila Norman said...

ayut : wajib upgrade..jgn membazir tau..selagi boleh dipakai dan ada idea utk upgrade, just do it :)) rajin,rajin fuhhh :D

Amalina Ali said...

yes!! good idea. berikan nafas baru kepada baju lama.huehuehue. :)

SarahSyafiq said...

nice sgt.
trus dapat idea untuk satu baju cotton plain yang ada.instead letak beads semata tambah lace lagi menarik.

Diyana said...

belum ada lg baju polka dot...
*sbb mmg dh lama xbeli baju kurung pun*
hahahaha

cik mah said...

cantik2....ade juga bj polkadot...nk kena wat juga ni...bosan juga dok tgok bj tu sama je..hehehe

Nursaila Norman said...

Amalina : hewhewhew! beri nafas cepat..hehe!

SarahSyafiq : cotton plain kah? lepas tmbh lace dan manik terus berubah wajah gila2 nanti..hehe..silap2 boleh bt baju raya :D

Diyana : skrg trend peplum..hehehe..polka dot dah ketinggalan jgk kan..hehehe!

Nursaila Norman said...

cik puan mah : each of us memang ada 1 koleksi polka dot eh? hehe.. trend kan aritu..sila bertukar skrg! hehehe :D

Rina Ellisa said...

saila kreatip! :D

missGogreen said...

muahahah..bgus2...nnt pakai g gebeng ye :D

Nuriesya Nadia said...

Kite pon ada jugak baju polkadot and baju tu pon faveret kita. Asyik duk ulang pakai macam takde baju lain. Hiksss.

Nnt nak tryla tampal lace. Tengok kena ke tak. :D

Iera'ra Nordin said...

heee ...
bertukar terus baju tuh nye image skang ..

btw , saila beli lace kat mn ? murah nye ... share2 la ..

Mrs Lurve said...

wah..bagusnya idea nie!!

Kesuma Angsana said...

wah menariknyer, nampak kelas sgt !

Norhazrina Abdul Hamid said...

so cute..sy sgt suke polkadot n lace..kalo nak padankan dgn tudung sy ade polkadot lace shawl..jenguk lah ke fb The Hijabi Doll :)

NurSalihah Norman said...

Nak pinjam! heheheh...

Semu@ R@s@ said...

wah sgt tantek..slpas D.I.Y ngn lace tu

Ann@zanyra said...

n pn ade few bjnpolka dot..comel ape kan..n pn suke..n idea lace tu menarik.boleh cb ni.tq:)