CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, February 5, 2013

Tak Sihat :(

Assalamualaikum.


Dah seminggu tak sihat, bukan tak sihat apa.. Sakit kepala a.k.a migrain. Pelik pulak, selalunya sehari dua je tapi ni dah berlarutan seminggu. Paling teruk semalam dengan hari ni pusing kepala pulak. Eh! Kepala pusing ke pusing kepala eh? Ala, macam nak pitam tu.. Huhuhu. Bangun pagi bila duduk je terus satu bilik rasa berpusing-pusing. Kena bangun slow-slow kalau laju-laju rasa tak balance nak jatuh. Masa bujang dulu selalu jugak pusing macam ni, tapi itu kalau perut kosong. Tapi kali ni makan okay je. Hmmmmm..

Pagi ni agak teruk, dengan migrain + pusing. Pagi-pagi dah cover badan dengan shawl. Nampak sangat macam sakit. Wu! Wuu! Gagahkan jugak pagi-pagi buat tagging dekat paper slide. Nak muntah tenung lama-lama paper tu. Huhuhu! Pukul 9.15am ikut En Big Boss dengan En Boss pergi pajabat Timbalan Menteri. Dengan harapan jangan la aku nak pitam dekat situ. Huhuhu! Naik lif kan pening. Huhu.

Siap bawak koyok datang ofis, macam dah tua sangat! Huwaaaaa :( Nak letak minyak angin lagi la malu, kang satu pejabat bau.. Tak pasal-pasal orang tegur. Huhu. Malam tadi tampal koyok banyak-banyak pastu terus mamai-mamai ngantuk. Siap tanya Suami dia takpe ke bau minyak angin, bau koyok semua tu. Nasib baik dia suka bau, kalau dia tak suka kesian aku kena tidur sorang. Hahahaha ;)

Ni pun masih pening, kejap-kejap sakit dekat mata sebab pandang skrin, pandang keyboard. Taktau dah nak buat apa. Minum air masak dah, buat air milo panas-panas dah, sarapan pun dah (roti jala lagi hihi), koyok je belum tampal. Possible ke kalau tampal kat tepi mata ni? Kang nampak sangat tenat. Tak payah lah kan..

Ada petua tak macam mana nak hilangkan pusing kepala? Petua untuk hilangkan migrain ada tak?

Eh, chop! Amaran keras, jangan nak wish tahniah pulak.. Aku belum ada pape lagi eh.. Huhuhuhuhu.. Tetiba kang ramai pulak wish tahniah kat aku. Tak pasal-pasal.. Sentap mak! sobsobsob!


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

30 comments:

Nuriesya Nadia said...

Saila pergi klinik jela yang. Selalunya doctor bagi ubat pening. Kalau dah tak tahan sangat. Tampal je koyok tu. Abaikan apa orang nak kate. Hihihi. :D

Cik Puan Tqah said...

tanda tu saila..dl tqah pon skt kepala gile2 gak..xbleh buka mata..

Mira Adzlia said...

bru nk ucp thniah..hihi...sbr2...mgkin kne byk rht :)

NurSalihah Norman said...

tahniah!!! hahahah... :p

ayut said...

baru nk wish tahniah :p dulu kwn ayut ad gak migrain..dia lumur pale dia dgn limau nipis...air suam..mcm krg ckitla..tp mgkn tgk org kot...tak sure..sbb tak pernah alami sndri...

Cik Rad said...

kalau rad, dah tido da pon.. hahaha

anariffin said...

haha...tengok tajuk pun dah rase nak wish tahniah..acaner..g la klinik saila..ana pun migrain..bile g clinic request ubat migrain yang seal..n power..mang berkesan la..hehe

orked violet @ SYA said...

hehehe. muLe2 rs pity kt saila sbb xsehat. tp Last2 nk tergelak bc rmai wish tahniah. hehehe. saba je La.. OK-la.. mkne nye rmai yg xsaba nk dgr hepi news from Saila. Wishing u all the best dear.. =)

*mkn panadol, ps2 tdo. sya kLW hadapp pc lelame mmg pening*

MISS.FIFI said...

kita pon selalu kena mcm ni bila bangun tidur..celik mata je, syiling rumah berpusing2..dan pernah pengsan kat office..so, check up kat klinik, kita low blood pressure..

tapi, dalam situasi awak ni, ada baby kottttt dalam tummy awak..hihihihih..

tahniahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...=D

Nursaila Norman said...

hampeh korg..wish tahniah jgk..saje nak bg sentap kannnn..

ayut, tenkiu ye bg tips, blk ni akak nk try.. :D

kalau x ok gak bru kita g klinik eh..huhuhuhu!

Saya Disini said...

sy bru nk ucap tahniah...dh bg amaran plak..hehe..

ciknurul said...

ahahahha macam tau tau je kannnn nak wish tahniah . get well soon saila . maybe kurang minum air masak kot.. atau terlebih MSG (ajinomoto etc) maybe...


bintanghati said...

mcm dh tanda tu...
g klinik je utk kepastian..
xpun, bli pregnant test kit.. keh kehh..
x sabar nk wish congrate nih!hehehee

Nursaila Norman said...

Saya Disini : heppp..huhuhu!

ciknurul : terlebih MSG mungkin jgk kan? hmmmm..jgn kena darah tinggi dh la..dh la asyik tension je lately..cis :(

Nursaila Norman said...

cik bin : hamboiii,hamboi..siap suh g beli pregnancy test lagi tu..bwk bersabar ye..nnt2 boleh wish byk2..hahaha

Kesuma Angsana said...

check dr dulu... ubat sakit kepala campur 1/2 cawan air suam + 1/2 cawan 100+ & minum for KA !

cha said...

i pun selalu migrain. ubat dia mc and tido je u :)

get well soon

Nursaila Norman said...

KA : wow! thx for the tip :)) tenkiu2! :D

cha : btl! tido je kan..xleh nmpk cahaya..pg td nk mc..tp sbb ada keja kena la tahan :(

Miss Volvo said...

EHEM EHEM KOT? :)

SarahSyafiq said...

get well soon saila.sarah baru je nk wish taw.hehe. eh, mn taw dalam 2-3 hari ada good news ke.mn taw tanda2 awal ke.hehe

Mrs Lurve said...

migrain nie memg teman rapat, selalunya memg akan mkn ubat je baru ilang..kalo setakat suruh cara2 tradisional tue memg xberjaya..

Shizan Syafik said...

err.. baru nak wish tahniah.. dah kena warning awal2.. hahah

fifie said...

Alaaa fie baru nak tahniah dekat Saila. Huhu. Dah kena warning tak jadi lah. takutttt

Iera'ra Nordin said...

saila ..
sama la dgn iera ...
ari ni baru start keje balik ..
doktor kat klinik ckp , skang ni mmg ramai yg kna macm tuh ..
berpusing2 macam ada bintang lari2 kat kepala ..hehehe ...
pastu ada x saila rasa loya2?
better g klinik , mc , n mkn ubat ...baru je baik ni ...

MAY said...

Hm..xtau la petuanye.byk kan tdo kot.tp amik la ubt.mgkn ok.ubt klinik ok.bkn bli kat farmasu.make sure tny doc klu pregnnt blh mkn x ubt tu.mne la tau ada2 kan.heee

Kesuma Angsana said...

moga dah sihak & ok ye dear!

Cik Puan Rara said...

hei kamu! lama nya x dtg sini.kamu dh kawen eh.ehehehe.tahniah.alaaaaaaa biasa lah tu,simptom2.tgu jeee.hehehe.eh eh kamu ada stegrem.kalo ada follow kite eh. safurarara

♥ Chacha said...

haaaaa cha baru nak wish kat saila.. dah kene warn kat situ.. hikhik
sekarang cuaca tak menentu, sbb tu jadi mcm tu dear.. cha ni pun dah mula sakit2 tekak ni. huuuu

take care okey!

Kesuma Angsana said...

singgah jgk ari ni

Farhanah Mokthar said...

semoga cepat sembuh..
jom singgah sini http://anakincikmokthar.blogspot.com/2013/02/shawl-halfmoon-sakura-long-dress-tribal.html