CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, February 18, 2013

Kesihatan : I am back :)

Assalamualaikum.


Woo hoo!

Lama tak menaip di 'new post' rasa kekok sangat. Haha. Firstly terima kasih banyak-banyak kepada yang wish 'get well soon' sebab aku tak sihat hari tu. Sehari selepas tu aku mc sebab dah tak boleh nak bertahan dengan sakit kepala tersebut. Huhuhu! Masa jumpa doktor, lepas dia dah soal siasat macam polis dekat aku, last-last doc cakap aku stress. Siap tanya ada mimpi buruk-buruk tak sejak kebelakangan ni.. Aku cakap takde. Padahal ADA. Memang betul la pun, aku yang jenis susah nak mimpi masa tidur, boleh tak mimpi hal-hal kerja? Tak boleh ke mimpi pergi Disneyland ke, pergi Paris ke... Pastu semua mimpi pasal kerja pulak tu. Bila terjaga 'mimpi rupanya..fuhhh'. Nak muntah semata-mata sebab kerja. Sedihnya hidup.

Ok buang cerita pasal kerja, nanti aku stress semula T____T!

Doktor bagi ubat tahan sakit dan ubat tegang urat. Yang bermaksud 'kamu stress'. Sekarang ni tak boleh stress sangat bila buat kerja, mesti sakit kepala dengan tiba-tiba dan sakit tengkuk. So kena berhati-hati dan cepat-cepat cool. 

Sebelum jumpa doktor iaitu sebelum sakit kepala jadi semakin teruk, Suami bawak aku pergi beli supplement. At first aku malas nak amek tahu sebab aku tau aku tak sihat, badan jadi lemau, malas, nak tidur sepanjang hari macam beruang kutub utara sebab aku dalam mood period. Haruslah aku bermalas-malas tak mengemas rumah, tak menjahit tempahan, tak makan.. Asyik nak tidurrrr je. Huhu. Tapi Suami berkeras nak beli jugak. Berkeras disini bermaksud dia dah membebel kat aku macam mak-mak. Haihhh.

Sebagai Isteri yang mendengar kata, aku pun ikut la dia masuk Watson's. Cari supplement yang dia dok promote kat aku setiap hari tu. Huhuhuhu.. Macam salesman T__T




Seven Seas. Suami panggil 'ubat pemanjang hayat'. Sila jangan layan ayat-ayat pelik yang keluar dari mulut beliau. Aku pun dah naik annoying. Nasib baik Suami. Pitam. Sehari makan 2 biji. Setakat ni okay je, takde la cepat malas (haha). Bangun pagi macam okay, takde rasa malasnya nak bangun pagi pergi kerja.. Lain-lain aku taktau apa beza sebelum makan dengan selepas makan. Teruk sungguh, tak boleh jadi salesgirl langsung. Cuma kalau sakit sikit-sikit tu cepat je sembuh. Tu yang bagus tu :)

Tu hal Seven Seas, cerita tambahan untuk lebih sihat ialah 'banyakkan minum air kosong'. Sejak kawen dengan En Gaban ni kan, baru aku tau dia ni kuat sungguh minum air masak. Macam kucing yang kami bela nama Boboi tu.. Sama. Hikhikhik!! Boboi tu kuat minum air. Kalau takat air dalam mangkuk bagi kat dia, sikit tak heran.. Nak dalam gayung kat bilik air jugak. Konon nak banyak. Cis.


ini Boboi :)

Eh! Tetiba citer pasal kucing pulak.

Suami kuat/rajin minum air masak. Aku malas atau erti kata lain tak suka air masak. Kalau haus sebab berlari 200meter baru aku minum. Kalau tak memang tak la aku minum air masak. Suami selalu paksa aku minum air masak, selalunya dia akan membebel macam mak-mak (lagi sekali kehkeh). Kalau aku degil taknak minum jugak dia akan ambil air masak pastu bawak kat aku supaya aku minum. Tak payah nak cakap Suami aku romantik ke hape ke.. Tu sebab dia paksa aku minum. Kejam tak? Kejam kan.. Huhuhu!

Pagi-pagi masa aku tengah bersiap nak pergi kerja, Suami akan siap-siapkan SevenSeas untuk aku. Yang ni pun bukan sebab romantik, tapi sebab dia tau aku malas nak makan lepas tu suka mengelat. Pagi tadi tak sempat nak makan hehehehe, tapi sempat dia tanya 'dah makan sevenseas?' 'tak' kehkehkeh. Kalau tak kena suruh memang tak makan ;p

So far kesihatan baik-baik je.. Cuma stress kerja, sebab tu tak sihat. Agak sadis jugak bila dapat perkabaran begitu dari doktor. Tapi takpe, semuanya masih terkawal. Kalau teruk sangat berhenti je. Hehehe! Kepada yang wish supaya pregnant tu pun terima kasih jugak (haha) :D

Ada banyak benda nak share, tapi slow-slow eh, kalau ada masa free aku cuba update. Insyaallah. Malam ni mak dengan ayah mat (keluarga mertua) tidur rumah, yayyyyy! Singgah sekejap sebelum pergi ke Mekah buat Umrah. Nak kirim kurma banyak-banyak boleh? Alangkah bestnya kalau boleh hantar mak dengan ayah mat ke KLIA esok. Huhuhu! Tapi takpe lah, malam ni spend masa dengan diorang puas-puas :)

Jumpa lagi next entry, jaga kesihatan baik-baik :)


thanks korang!


Love,
Nursaila Norman!

7 comments:

Amalina Ali said...

ha kan en.gaban dah membebel mcm mak mak. HIHIHI.

takmor stress stress ye sayang. :)

Nuriesya Nadia said...

Comel gila suami membebel macam mak mak. Hahaha. Mesti rasa nak tutup mulut dia kasi diam kan ?

Btw rasanya kita pulak yang stress. Huhu. Nak tryla 7seas tu. :D

Kita tido pon mimpi kena culik , gila kau tak stress lagi tu. HIKHIKHIK.

Kesuma Angsana said...

jaga diri ye dear...

Cik Puan Tqah said...

terbalik terbalik.. mr lebah kite xsuke minum air.. hoho.. ingat saila preggy.. xbleh nk wish tahniah lagila.. bile nk join kelab ni..hahhaha..

Iera'ra Nordin said...

xmo stress2 lagi ye saila ..
kesihatan kena jaga ...
untuk orang yg tersayang ..
hehehehehe ...
kemain g menasihatkn orang ...
take care saila

ayut said...

alhamdulillah...aka tu yg jg kshatan btul2x..nk jg suami ni nnt cane klu tak sehat :) suppliment klu ada bek mkn...at least bdn tak lemau kan :)

Cik Puan Rara said...

babe minum banyak air taw.