CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, March 28, 2016

Cash Out Nuffnang!

Assalamualaikum



A very quick entry, serious! I almost forgot how to login into my own blog. Hahaha. Macam teragak-agak nak masukkan alamat email dan password. Sorry for my so many social media accounts that i need to handle. Eh?

Actually aku memang takde masa langsung untuk update entry. Tapi kali ni aku nekad habis untuk ketepikan segala perkara penting supaya aku dapat jugak update an entry, dedicate for my Nuffnang account. Hehehehe!

Sebenarnya aku belum bersedia sepenuhnya untuk Cash Out. Tapi atas sebab-sebab tertentu, aku nekad untuk Cash Out jugak sebab aku rasa dah tiba masanya untuk aku beli 'itu'. Drama gila nak Cash Out kan duit Nuffnang je kot. HAHA! Seminggu sebelum tarikh hari ini, aku googled dan baca pengalaman bloggers yang pernah Cash Out. Nampak macam mudah dan senang je aku pun berani lah Cash Out kan duit Nuffnang. Dengan harapan, sampai lah cheque ke rumah, amin.

Siapa yang taktau prosedur Nuffnang nak bagi kita duit yang kita Cash Out tu, macam ni proses dia.


Ini reminder aku. Kalau jenis banyak benda nak kena fikir ni, ini lah solusinya.
Hehehehe!

Itu pun hampir terlupa jugak. Nasib baik sempat jeling-jeling keliling bilik tengok notes yang bertampal. Jumpa lah notes keramat ni. So target aku by 12 Mei 2016 ni cheque akan sampai ke rumah.

Nak Cash Out senang sangat-sangat. Step dia tadi sekejap gila tau-tau dah settle, dapat notification aku akan receive payment in 30days. Rugi pulak tak sempat screenshot page tu tadi. Huhuhuhu. Step dia macam kat bawah ni je.,





















Step 1 : Klik butang 'Cash Out'






















Step 2 : Pastikan nama penuh as per IC dan alamat rumah yang betul
Klik butang 'Confirm'


























 Step 3 : Dah Cash Out, duit dah jadi Rm0!



Aku pernah target nak Cash Out pertengahan tahun, ada dalam entry S I N I. Tapi Allah bagi rezeki lebih pulak dekat kami Suami Isteri, jadi niat nak membeli 'itu' dapat lah diawalkan dari jangkaan. So duit Nuffnang ni dapat buat tambahan. Hehehehe.

Okay, bye!









Love,
Nursaila Norman!



5 comments:

Eyma Balkish said...

Bestnya dah dapat cash out

Maria Firdz said...

Alhamdulillah... Sy masih lagi mengumpul..

siti hazreen said...

setelah 7 tahun, baru saya dapat cash out....sekarang tunggu cek nuffnang, macam menunggu buah tak gugur huhu

cik hani said...

kita baru ada less than RM100.
nak cash out nanti laa

adianiez AIDA said...

aida br skali cash out.
hmmm end of this month nak cash out la :)