CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, April 8, 2016

Skytrex Adventure Shah Alam

Assalamualaikum




Tarikh Pergi : 2 April 2016
Tarikh Buat Entry : 5 April 2016
Tarikh Publish Entry : 8 April 2016

Nak bagitahu, betapa tidak produktifnya aku meng'update' sekarang. 

Sebelum aku share pengalaman kitorang join Skytrex Adventure ni, aku share dulu page dan cara pembelian tiket secara online eh.




























http://www.skytrex-adventure.com/
Masuk ke dalam page Skytrex Adventure
Nampak tak e-tickets tu? Klik je!



 Circuit Restrictions not more than 100 kg!





Pilih circuit dulu. Samada :
Big Thrill
Extreme Challenge
Little Adventure



 Kami pilih Extreme. Tarikh yang berwarna hijau adalah available.
Klik je dekat tarikh pilihan, dalam tu baru korang bolah pilih masa yang korang nak.
Contoh, masa yang berwarna hijau adalah yang masih available.


Lepas tu korang ikut je arahan seterusnya sampai lah ke bahagian proceed payment. Nanti tickets ambil di sana. Penama yang buat payment je kena pergi kaunter untuk collect tickets. Oh jap, nak masuk dalam Taman Botani ni kena bayar Rm3 seorang okay.

Sebelum nak join tu boleh lah tengok-tengok dulu gambar dekat Google. Nanti takde la jadi macam aku. Sehari dua sebelum nak pergi baru aku terhegeh-hegeh nak tengok gambar-gambar aktiviti dekat Google. Jumaat tu aku sibuk kerisauan sorang-sorang. Padan muka. Bila boss cakap 'takpe nanti ada chicken exit' aku terus legaaaaaa. Hahaha. Kira takde lah aku paksa diri dalam keadaan ketakutan. Anyway I am Acrophobia. sobs!

Chop! Aku berjaya tak guna chicken exit tau! Hewhewhew. Mula memang takut, baru part pertama dah menggigil-gigil tangan. Lepas dah buat 3,4 part dapat lah kawal gigil. Yang peting boleh bergurau senda kat atas pokok tu. Kehkehkeh! Membahan orang dan segala macam hal lagi semata-mata taknak fokus dekat ketinggian. Ngeeeee..


Masa ni dalam tram, dah beli tiket masuk ke dalam Taman Botani Shah Alam.
Terus naik bus dan selfie! 


Sebelum amek ticket dekat kaunter, kita kena isi borang dulu. Just maklumat diri dan maklumat keluarga yang boleh dihubungi. Macam scary kan? Hehehehe.






Right after dapat glove (dah beli siap-siap sekali dengan ticket),
terus buat posing macam ahli gusti terkenal dunia. Errrr..



Lepas dah isi borang, amek ticket, pakai glove, sewa sarung botol air macam yang kami pakai (selempang tu), simpan barang-barang dalam locker, kitorang terus ke tempat memakai abah-abah atau dalam bahasa international harness.
Masa ni dah start berdebar-debar.




Dah pakai harness!
Yang kitorang pegang tu memang wajib dipegang selagi belum start game.
Sebab benda tu besi berat yang akan menghentam lutut atau kaki kita masa berjalan.
Bila dipegang macam gaya kala jengking kan? Hikhik.



Ini first step, atau first platform.
Rendah je yang ini. Naik tangga 90'darjah lepas tu meniti dekat titian kayu.
Pendek je jarak. Kacang je.. Hihihihi



First Flying Fox!
Amek masa jugak aku nak buang diri sendiri. Urghh! Seksa.
Padahal ini lah flying fox yang paling rendah dan pendek.
Daaaa~




Azlan rilex je selfie. Cisss!



Selesai First Part/ First Platform, bergambar.
Pfffttt.
Jauh lagi perjalanan kot. Kitorang fefeeling macam 3,4 platform je.
Hakikatttt?

















































































































 Masa ni dah settle! Phewwww.
Habis senget-senget tudung aku. Hahahaha














































Done Skytrex Adventure, Shah Alam!
Thank you boss sebab suggest tempat ni dekat kitorang.
Bangun awal gila pagi tu sebab tido tak nyenyak.
Keji. Hehehehe!
Okay, next aktiviti apa pulak korangs?!





Sebagai penutup aktiviti, kita ber ABC Coklat!
Nyum, nyum.








Love,
Nursaila Norman!



1 comment:

BIE said...

Woww.. syoknya! Dah lama sgt x buat aktiviti mcm ni. lagi2 ngan kawan-kawan sekelapa kan. Thanks for sharing saila :)